Luk

Dansk Salzburg-komet: Jeg fortjente debuten

| Østrig | 2 kommentarer

Infoboks

Amstetten - FC Liefering
1. Liga (17/04)
Oddset 3,75 3,65 1,85
bet365 4,00 3,75 1,72

17-årige Maurits Kjærgaard fik søndag debut for Salzburgs førstehold, og selvom han ikke havde regnet med det allerede, så føler offensivspilleren, at det var fortjent. 

28. februar 2021 vil formentlig altid være en speciel dag for 17-årige Maurits Kjærgaard. 

Efter halvandet år hos Salzburg, hvor stortalentet har spillet med reserverne hos FC Liefering, fik den tidligere Lyngby-spiller sin førsteholdsdebut, da han blev indskiftet i det 68. minut mod Sturm Graz i den østrigske Bundesliga.  

På det tidspunkt var Salzburg bagud med 0-2, men fik reduceret til slutresultatet 1-2 efter danskerens indtræden på banen. 

Trods nederlaget var der alligevel glæde og stolthed at spore i stemmen hos Maurits Kjærgaard, da bold.dk fangede ham.

- Det var spændende. Det var virkelig, virkelig fedt. Jeg er superglad for, at jeg fik chancen. 

Hos Liefering er den 17-årige midtbanespiller blevet fast mand, men at debuten kom allerede nu var alligevel uventet.

- Nej, det havde jeg egentligt ikke regnet med allerede. Jeg havde selvfølgelig håbet på det, for jeg synes, jeg har spille nogle rigtigt fine kampe for Liefering. Jeg synes, jeg havde fortjent det ovenpå den seneste sæson, og den måde jeg spillede der. 

- Men det er ikke sådan, at jeg har gået rundt og sagt, at nu får jeg snart debut. Sådan var det slet ikke. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at det ville ske snart, siger Maurits Kjærgaard til bold.dk. 

Haft pre-season med førsteholdet

Udtagelsen til søndagens debut fik han besked om fredag, da han trænede med førsteholdet. 

- Jeg trænede med hos førsteholdet fredag, og vi trænede så igen om lørdagen, hvorefter vi tog afsted til kampen, som vi spillede søndag. Så det var fredag, at jeg fik at vide, at jeg skulle med om søndagen, fortæller Maurits Kjærgaard til bold.dk.

Allerede i vinterpausen har han dog været oppe og snuse til Salzburgs bedste mandskab

- Jeg har trænet med her i pre-season. Så trænede jeg jo med her senest, men jeg har også været lidt skadet på det seneste. Så det har været lidt her og her.

Om førsteholdsdebuten også åbner for en permanent plads i truppen på klubbens bedste mandskab i den nærmeste fremtid står dog fortsat hen i det uvisse for den danske komet.

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tænker, at jeg skal fortsætte hos Liefering. Så må vi se efter sommeren, hvad de siger. Jeg kører bare videre. Hvis de siger, at jeg skal spille det ene sted, så spiller jeg der og kører 100 procent på. 

Rasmus Nissen giver gode råd

På Salzburgs førstehold render allerede en dansker rundt i form af højrebacken Rasmus Nissen Kristensen.

Det nyder Maurits Kjærgaard fint af, når han skal bruge en mentor til at hjælpe med skridtet op i Salzburg-truppen.

- Jeg snakkede selvfølgelig med ham. Jeg snakkede med ham om holdet og dagligdagen. Han spillede jo også selv kampen, så han fokuserede selvfølgelig på sig selv. Jeg kom ind i anden halvleg, men det var ikke sådan, at han stod og gav mig råd i pausen. 

- Han giver mig gode råd til træning, og han fortæller, hvad træneren forlanger af spillerne, forklarer Maurits Kjærgaard til bold.dk.

Hos FC Liefering i 2. Bundesliga har han i denne sæson spillet 15 kampe, scoret tre mål og lagt op til to scoringer.


Af Andreas Roesen
Fredag 16. april