Luk

Dansk stopper drømmer igen efter EL-eventyr

| Eliteserien | 0 kommentarer
Dansk stopper drømmer igen efter EL-eventyr
Foto: FK Haugesund

Infoboks

Molde - Haugesund
Eliteserien (20/10)
bet365 1,55 4,20 5,50
NordicBet 1,55 4,30 5,95
Oddset 1,52 4,20 5,70

Benjamin Tiedemann Hansen skiftede i vinter FCN-bænken ud med samtlige minutter i Haugesund, og det har fået forsvareren til at drømme igen.

I marts forlod 25-årige Benjamin Tiedemann Hansen FC Nordsjællands bænk og drog længere nordpå i søgen efter spilletid, da norske Haugesund stod klar med en plads i truppen, blot ni dage før den norske sæson blev sparket i gang.

Den danske midtstopper med fortid i divisionsklubberne FC Fredericia og Marienlyst viste hurtigt sit værd og startede inde i sæsonpremieren mod Strømsgodset, og siden har Tiedemann spillet samtlige minutter for Haugesund, som denne sommer nåede tredje runde i Europa League-kvalifikationen.

Tiedemann har tilmed båret anførerbindet i ni kampe, da den vanlige anfører Christian Grindheim har været fraværende med en skade, og det har fået den danske forsvarer til at drømme igen, siger han til bold.dk.

- Jeg kom herop for at nyde at spille fodbold igen, og jeg er vældig glad for at have spillet samtlige minutter og vist, at jeg er stabil.

- Jeg har ikke tænkt på min plan, men i og med at holdet har præsteret godt og jeg har været anfører og spillet fast, så begynder man at drømme igen, siger Haugesund-stopperen og fortsætter.

- Drømmene er selvfølgelig at komme ud i en bedre liga end den danske eller norske række, men jeg er åben for lidt hvert, der kan give mig oplevelser og rykke mig som spiller og menneske.

- Men jeg tager det stille og roligt. Det kommer, hvis det kommer, og det gør det kun, hvis jeg præsterer på et højt niveau.

Var ikke glad på bænken
Benjamin Tiedemann Hansen kom til FCN i 2017, og i sin første sæson blev det til flere startpladser, men der var ikke meget spilletid i sidste sæson, og derfor følte stopperen sig klar til at komme videre, da Haugesund kom på banen i marts.

- Spilletid var klart et mål i mit skifte. Man bliver hurtigt forbandet, når man føler, man skal spille, men ikke gør det som til sidst i FC Nordsjælland.

- Jeg tog en beslutning om, at jeg ikke var glad ved at sidde på bænken, så jeg skulle ud at være glad og få nogle oplevelser, i stedet for at køre mig selv helt ned fodboldmæssigt.

- Haugesund stod klar, og de havde fulgt mig et stykke tid, og så betød det jo helt klart også noget, at Haugesund skulle spille med i Europa.

Anderledes setup
Skiftet til Haugesund var dog også en stor omvæltning i omgivelserne omkring det at være professionel fodboldspiller, fortæller Tiedemann, som har set anledning til at tage noget ansvar.

- Det er et noget anderledes setup her i forhold til i Danmark.

- I FCN var der otte trænere omkring holdet, og her har vi to trænere og en målmandstræner, men det har givet mulighed for, at jeg kunne byde ind med det, jeg tænkte, vi kunne forbedre.

- Da jeg kom, havde vi lidt mere frihed i det, vi gjorde i vores defensiv, og der har jeg forsøgt at få lidt aftaler på plads.

Haugesund-historie i Europa League
Sommeren bød på et europæisk eventyr for den lille norske klub og Tiedemann, da man for første gang nogensinde kom til Europa League-kvalifikationens tredje runde, efter at have slået østrigske Sturm Graz i anden runde.

- Det var en kæmpe oplevelse, fordi Haugesund aldrig er nået så langt før, og der var mange fans med os dernede (mod Sturm Graz, red.). Det var en stor skalp at tage.

I tredje runde blev den hollandske traditionsklub PSV endestationen, men Haugesund ydede stor modstand, så det samlede resultat blev 1-0 til PSV.

- PSV-kampene var noget helt specielt, og der er jo nogen på holdet, som aldrig kommer til at møde sådan et hold igen, så det var en kæmpe fed oplevelse at give PSV kamp til stregen og ikke blive kørt over foran 25.000 tilskuere mod virkeligt dygtige spillere.

Smal trup koster
Haugesund har deltaget i tre europæiske kvalifikationer i de seneste seks sæsoner, men denne sæson bliver det svært at opnå kvalifikation til Europa League gennem ligaen, da Haugesund er nummer ni med 13 point op til tredjepladsen.

Danskerklubben er dog fortsat med i pokalturneringen, hvor man er i kvartfinalen mod Mjøndalen, og det skal være vejen til et nyt europæisk kvalifikationsspil.

- Vi har en meget smal trup, og det har taget hårdt at spille med i tre turneringer, så vi ved godt, vi ikke når noget i ligaen i år, så vi jagter Europa igen i pokalen.

Haugesund, der også har danske Mikkel Desler, Oskar Snorre og Pascal Gregor i truppen, møder søndag eftermiddag netop Mjøndalen i 21. spillerunde af Eliteserien.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 16. oktober
Tirsdag 15. oktober