Luk

Dansk topscorer sparkede guldet til Vikingur

| Urvalsdeild | 0 kommentarer

Nikolaj Hansen scorede og assisterede, da Vikingur Reykjavik vandt 2-0 og sikrede sig det islandske mesterskab for første gang i 30 år.

Lørdag eftermiddag skulle det islandske mesterskab uddeles, og inden sidste runde lå Vikingur Reykjavik noget overraskende til at snuppe guldet.

Vikingur havde ikke siden 1991 taget mesterskabet på Island, men der blev skrevet historie denne lørdag eftermiddag.

Vikingur vandt nemlig 2-0 hjemme over oprykkerne Leiknir, og det var takket være den danske topscorer Nikolaj Hansen, der scorede og assisterede i kampen.

Danskeren var efter en halv time alene i feltet, og han havde ingen problemer med at score sit 20. sæsonmål – og det 16. i ligaen, hvilket gør ham til topscorer.

Erlingur Agnarsson øgede kort efter til 2-0 takket være et oplæg af Nikolaj Hansen, og dermed var mesterskabet sikret for Vikingur.

Mesterskabet er Vikingurs sjette i historien, men altså det første i 30 år for hovedstadsklubben. De to islandske koryfæer Sölvi Ottesen og Kari Arnason vinder dermed guld, inden de begge går på pension.

Breidablik må nøjes med andenpladsen, selvom de vandt 3-0 over Kopavogur, mens KR Reykjavik med danske Kennie Chopart og den tidligere Superliga-profil Kjartan Finnbogason tager tredjepladsen.

Mark Gundelach og Mikkel Qvist dumper fra tredjepladsen til fjerdepladsen med KA Akureyri efter 2-2 mod Hafnarfjordur i sidste runde.

Patrick Pedersen bombede tre mål ind i sidste runde for Valur, der moste Fylkir med 6-0 og ender på femtepladsen.


Af Sara Margren
Tirsdag 19. oktober