Luk

Danske debutanter holdt nullet i Sverige

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Både David Ousted og Jakob Haugaard holdt buret rent, da Hammarby og AIK begge hentede premieresejre i Allsvenskan.

Efter talrige år i MLS checkede 35-årige David Ousted i vinter ind i Allsvenskan hos Hammarby, og efter nogle måneders ekstra ventetid fik han søndag aften debut for Bajen

Det skete i hjemmekampen mod kaosklubben Östersunds, som nær ikke havde fået forlænget licensen til Allsvenskan efter sidste sæson grundet groft rod i regnskaberne.

Som om det ikke var nok, så Östersunds sig i midtugen nødsaget til at fyre den tidligere AGF-træner Sören Åkeby fra deres sportskomité som følge af politiske ytringer.

Hammarby, som foruden Ousted også havde Mads Fenger og Jeppe Andersen med fra start, sad da også på opgøret, og inden der var spillet et kvarter fik værterne straffespark for et trøjeriv. Paulinho svigtede dog fra pletten

Det gjorde angriber Muamer Tankovic derimod ikke. Kort før pausen gjorde han det til 1-0, og i starten af anden halvleg fordoblede Tankovic føringen på et langskud.

Hammarby vandt 2-0, og de kunne konstatere at også lokalrivalerne AIK Stockholm lagde ud med tre point.

AIK har også fået ny dansk målmand i skikkelse af Jakob Haugaard, og den tidligere Stoke-ankermand lagde som Ousted ud med et rent bur. AIK slog Örebro med Andreas Skovgaard 2-0.


Af Casper Baunsgaard
Fredag 27. november
Torsdag 26. november