LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Dansker er ny U21-landstræner i Litauen

| International | 2 kommentarer
Dansker er ny U21-landstræner i Litauen
Foto: Lietuvos futbolo federacija

Infoboks

Thisted - FC Helsingør
NordicBet Liga (03/03)
Oddset 4,60 3,80 1,70

Se Premier League, Superliga og Europa League

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Det litauiske fodboldforbund har ansat den tidligere Brønshøj-cheftræner Carit Falch til at være ny mand i spidsen for nationens U21-landshold. Auri Skarbalius har haft en finger med i spillet.

Den tidligere Brønshøj-træner Carit Falch er blevet ansat som U21-landstræner i Litauen, hvor han allerede har haft første arbejdsdag. Dermed har Falch sagt farvel til sit job som talentchef i FC Helsingør.

Og faktisk har Carit Falchs udlandseventyr været undervejs i et stykke tid, og en stor del af udviklingen er sket på foranledning af Auri Skarbalius, fortæller Carit Falch.

- Auri og jeg har en stor faglig og menneskelig respekt for hinanden, og vi har snakket en del sammen i løbet af de sidste par år. Pludselig nævnte Auri for mig, at der er ved at ske nogle spændende ting i Litauen, og at der var en mulighed, som måske var noget for mig, siger Falch til bold.dk.

- Så det startede med, at jeg for et halvt års tid siden var ovre og tale med en klub, som manglede en sportschef. Allerede der var jeg også i kontakt med forbundet om en konsulentrolle. Det blev dog ikke til noget i den omgang, siger Falch. 

- Men så ringede Auri for nogle måneder siden og sagde, at det litauiske fodboldforbund har gang i en større udvikling med en ny ledelse, som skulle bruge nye landstrænere til landsholdene fra U16 og op til U21.

- Auri anbefalede, at jeg sendte en ansøgning. Så er det gået slag i slag derfra, og det endte altså med, at jeg blev valgt, siger Carit Falch.

Og det var ikke nogen svær beslutning for Carit Falch at takke ja til jobbet som U21-landstræner.

- Jeg havde jo taget et lille tilløb for et halvt år siden, så jeg havde allerede haft i tankerne, at jeg skulle forlade Danmark. Denne gang var det egentlig let at tage beslutningen, for det er et stort job, som er så spændende, at jeg ikke kunne sige nej.

- Mit liv har altid været planlagt efter fodbold, så der var ikke så meget tvivl om, at jeg skulle springe ud i det, siger Carit Falch.

Carit Falch er i disse dage i Litauen, hvor han søndag overværede Super Cuppen. Torsdag rejser han midlertidigt tilbage til Danmark, hvorefter han permanent rykker til Litauen - og så starter jobbet for alvor.

nicolai@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa League Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

2 kommentarer

bruger 142918 14:53          
Zx
White Hart Lane 07:59          
X
Lørdag 23. februar