Luk

Dansker har nydt Brattvåg: Utrolig udvikling

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Aleksandar Stankovic har i den grad nydt sit ophold i Brattvåg, hvor den danske målmand føler, han har taget nogle store skridt i sin udvikling.

Den tidligere AC Horsens-keeper Aleksandar Stankovic har de seneste to sæsoner slået sine folder i Brattvåg, der spiller i den tredjebedste liga i Norge.

Nu 25-årige Stankovic fortæller i et interview med bold.dk om, hvordan skiftet til Brattvåg kom i stand, og hvordan tiden deroppe har været.

- Jeg fik en opringning fra Rene Skovdahl, som lige var blevet ansat deroppe, og så havde han hørt om mig og gav mig et kald. Jeg var meget hooked på det og syntes, det lød meget interessant.

- Jeg tænkte, at det ville være et fint skridt for mig at komme til en klub med et fuldtidssetup og nogle rigtig gode faciliteter, og så valgte jeg at tage chancen. Det ligger tæt på en del gode klubber deroppe i form af Aalesund, Molde og Kristiansund, så jeg så gode muligheder for at tage skridtet videre, hvis man gjorde det godt i Brattvåg.

- Jeg blev rigtig hurtig glad for det og jeg synes, det har været rigtig fedt. Det har været en oplevelse, som jeg aldrig ville være foruden. Sammenlignet med 1. division og 2. division i Danmark er der kæmpe forskel.

- Vi flyver til stort set alle udekampe, og vi sover på hotel i forbindelse med kampene. Nogle af de hold, vi har været i pulje med, har været tidligere storhold som Moss, Fredrikstad, Bryne og sådan, så de har nogle ret store stadions. Jeg kan huske første gang, vi spillede mod Fredrikstad, hvor der var 5000 tilskuere på stadion, så det har sgu været en fed oplevelse, siger Stankovic.

Aleksandar Stankovic fortæller, at forholdene i den tredjebedste norske række er noget anderledes end i 2. division herhjemme, som han tidligere har prøvet kræfter med.

- Springet fra den tredjebedste række til den bedste er markant mindre, end det er i Danmark. Mange hold i den tredjebedste liga i Norge har nogle store budgetter, og flere kører på fuldtid, hvilket naturligvis gør, at de kan tiltrække bedre spillere, end de danske 2. divisionsklubber kan, siger han og tilføjer om det sportslige niveau:

- Det er ikke sådan, at det er revolutionerende og megahøjt, men det er heller ikke lavt. Det er et helt fint niveau, og så svinger det selvfølgelig fra hold til hold. Nogle hold sejler sgu lidt, mens andre har fuldstændig styr på det.

Udviklet sig som spiller og person

Personligt er Aleksandar Stankovic glad for sin udvikling i Norge som både fodboldspiller og menneske.

- Jeg har udviklet mig utrolig meget som fodboldspiller. Jeg er blevet markant bedre med fødderne, hvilket måske også er en konsekvens af, at man spiller på kunstgræs, så det er lidt nemmere at styre.

- Det har været utrolig godt for mig at spille fuldtidsfodbold med seks-syv træningspas om ugen. Det var grundlæggende det vigtigste for mig, at jeg kunne fokusere på fodbold, og heldigvis har det gjort, at jeg har forbedret mig.

- Kultur- og sprogmæssigt er forskellen selvfølgelig ikke så stor, men det er alligevel et nyt land, og det har udviklet mig meget at prøve. Brattvåg er en mindre by, så der er et tæt sammenhold blandt spillere og byen generelt.

- Det er nærmest én stor familie, så det er klart, man opbygger nogle stærke relationer, siger han.

Aleksandar Stankovic har denne vinter kontraktudløb og satser nu på at tage et skridt op.


Af Martin Schmidt
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar