Luk

Danskerne i Ajax hjalp FCN-talent til at takke ja

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Infoboks

Ajax - Feyenoord
Æresdivisionen (27/10)
bet365 1,28 5,75 9,00
NordicBet 1,29 5,90 9,05
Oddset 1,28 5,70 8,20

Christian Rasmussen fik råd af Ajax-danskerne, da han tilbage i februar skulle beslutte, om han ville forlade FC Nordsjælland til fordel for den hollandske hovedstad. Det hjalp ham meget.

Efter en stak gode præstationer på U17-holdet i FC Nordsjælland begyndte Christian Rasmussen pludselig at mærke interesse om sit navn.

Ajax gjorde tilnærmelser i starten af 2019, men knægten, der stadig var i gang med niende klasse på Bagsværd Kostskole, ville ikke tage forhastede beslutninger.

I stedet tog han en moden og fornuftig beslutning, inden han takkede ja til noget som helst.

- Det var et svært dilemma. Jeg talte rigtig meget med min familie og mine agenter og trænere, siger 16-årige Christian Rasmussen til bold.dk.

- Jeg valgte at tage til Amsterdam for at se på omgivelserne. Jeg fik snakket med trænerne i klubben, og jeg fik et rigtig godt indtryk af det hele – og så valgte jeg at skrive under, siger han.

Talte med danskerne
På turen til Amsterdam fik Christian Rasmussen lejlighed til at tage imod råd fra flere kendte ansigter.

- Jeg talte med nogle af danskerne dernede. Jeg fik deres perspektiv på, hvordan det var at være ung i Ajax, og det hjalp mig rigtig meget, og det hjalp også min familie meget at høre de historier.

- Jeg talte med Rasmus Nissen og hilste lige hurtigt på Kasper Dolberg. 

- Jeg talte meget med Viktor Jensen, for han var også 16, da han skiftede, så det var rigtig godt at høre, hvordan han havde oplevet at skifte derned, siger Christian Rasmussen.

Surrealistisk
Skiftet blev dog ikke effektueret med det samme. Folkeskolen skulle lige afsluttes, inden Rasmussen i juni drog mod den hollandske hovedstad.

- Det var surrealistisk, og der er da også nogen, der har været lidt chokerede, når de har hørt om, at en 16-årig skulle flytte derned – men det har været godt for mig, og jeg synes, jeg traf det rigtige valg, siger Rasmussen.

Han har nemlig haft nogle gode måneder i Holland indtil nu. På U17-holdet har han scoret i sæsonens første to kampe, og det gav ham en debut på U19-holdet i UEFA's Youth League, hvor han minsandten også scorede.

- Det har været nogle gode måneder. Jeg fik en god start på banen og scorede en masse mål og fik hurtigt et godt forhold til mine holdkammerater og trænerne.

- Jeg bor hos en værtsfamilie, som jeg snakker rigtig godt med – så der er slet ikke noget negativt at komme efter, siger Christian Rasmussen, som er glad for miljøet i Ajax.

- Ajax minder meget om FCN. De vil gerne give de unge chancen, og det var jeg vild med, og det gjorde, at jeg var meget tryg, siger Rasmussen, som slår fast, at han godt kan håndtere savnet til venner og familie hjemme i Danmark.

Tålmodighed er en dyd
Det er i hvert fald ikke noget, der påvirker ham på banen, hvor han håber, at de kommende år byder på sportslig succes.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan det udvikler sig. Det bliver spændende at se, hvor meget spilletid jeg får, og hvor jeg får den spilletid – om det bliver U17 eller U19.

- Det hele kommer ikke bare på en gang. Jeg skal have tålmodighed og tro på mig selv, og så skal det nok komme, hvis jeg gør det godt nok, siger Christian Rasmussen.

Medmindre Johnny Heitinga, som er U19-træner, har fået et usædvanligt godt øje til Rasmussen, så skal han spille på U17-holdet lørdag.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Torsdag 24. oktober
Onsdag 23. oktober