Luk

Danskerne i Serie A: Tre ligner stamspillere

| Serie A | 3 kommentarer

Infoboks

CFR Cluj - Lazio
Europa League Gruppe E (19/09)
NordicBet 4,85 3,80 1,77
Oddset 4,70 3,75 1,72

Syv danskere er aktuelle i den nye Serie A-sæson, og mindst tre af dem ligner stamspillere, mens tre andre skal kæmpe lidt mere for det. 

Den nye Serie A-sæson bliver skudt i gang denne sæson, og det bliver med hele syv danskere aktuelle for klubbernes førstehold, og det er flere end i mange år. 

Det er det samme som i sidste sæson, men umiddelbart er der fine udsigter til endnu mere dansk spilletid.

Joachim Andersen har skiftet Sampdoria ud med Lyon, og Christian Nørgaard er rykket fra Fiorentinas bænk til danskerkolonien i Brentford, mens Jens Odgaard er blevet lejet ud fra Sassuolo til Heerenveen.

Til gengæld er Andreas Skov Olsen kommet til Bologna, Lasse Schöne er taget til Genoa, og så er Andreas Cornelius tilbage i Italien efter sit lejeophold i Bordeaux. Han er endda skiftet fra Atalanta til forhåbentlig lysere tider i Parma.

bold.dk bringer herunder et lille overblik over danskerne og de umiddelbare muligheder for spilletid.

Jens Stryger Larsen – Udinese

28-årige Stryger har været sikker mand i startopstilling under fem forskellige trænere i Udinese på kun to år. I sidste sæson spillede han fra start i 36 af 38 ligakampe, og intet tyder på, at danskeren havner på bænken.

Stryger spillede således hele kampen som højre wingback, da Udinese for en uge siden slog Südtirol i Coppa Italia, og han ligner derfor også en starter i sæsonpremieren på hjemmebane mod Milan søndag.

Kroatiske Igor Tudor vendte i foråret tilbage som cheftræner i Udinese, og han fik hevet holdet op på en respektabel 12.-plads efter en generel skidt sæson. Ret meget mere kan Udinese næppe håbe på i denne sæson, omend truppen profilmæssigt er intakt.

Lukas Lerager – Genoa

26-årige Lerager blev hentet til Genoa fra Bordeaux i januar og etablerede sig hurtigt som fast mand.

Siden er Aurelio Andreazzoli kommet til fra Empoli som ny cheftræner, og klubben har desuden lavet en større revolution på midtbanen transfermæssigt, og der er nu rigeligt med alternativer til de centrale pladser.

Lerager spillede dog fuld tid i 4-1-sejren over Imolese i Coppa Italia for en uge siden, så udsigterne er lovende for ligapremieren hos Roma søndag.

Lasse Schöne – Genoa

Den 33-årige dansker blev for godt et par uger siden hjerteligt modtaget af Genoas fans i den lokale lufthavn, og den tidligere Ajax-dansker ligner et glimrende indkøb af klubben.

Han debuterede med et flot frisparksmål i 4-1-sejren over Imolese for en uge siden, hvor han lå centralt med landsmanden Lerager og den lidt mere offensivt indstillede Riccardo Saponara.

Der er mange alternativer til de centrale pladser på midtbanen, men ingen matcher Schönes rutine og CV, og han ligner en forholdsvis sikker mand i startopstilling hos Genoa, der skal revanchere en skidt sidste sæson, hvor de kun akkurat reddede sig fri af nedrykning.

Andreas Skov Olsen – Bologna

19-årige Skov Olsen er et forholdsvist dyrt indkøb for Bologna, men teenageren kommer næppe til at vade direkte ind som fast mand i Serie A.

Bologna har frikøbt den 22-årige Riccardo Orsolini fra Juventus denne sommer, og han er med en pris på 112 millioner kroner klubbens dyreste indkøb nogensinde, hvilket formentlig giver lidt snor på højrekanten.

Nicola Sansone og veteranen Rodrigo Palacio er andre alternativer på kantpostionerne, og helt fremme er den tidligere FCK-topscorer Federico Santander og Mattia Destro umiddelbart de mest oplagte valg, så Skov Olsen må i første omgang væbne sig med tålmodighed, inden han for alvor får chancen.

Skov Olsen så da også hele 3-0-sejren over Pisa i sidste uge fra bænken, så han kan formentlig højest håbe på en jokerrolle i sæsonpremieren hos Verona søndag.

Jacob Rasmussen – Fiorentina

22-årige Rasmussen fik sporadisk med spilletid i Empoli i foråret, efter det i januar blev klart, at han skulle til Fiorentina denne sommer.

Rasmussen har døjet med skadesproblemer, siden han vendte tilbage fra U21-EM tidligere på sommeren og er ikke aktuel til sæsonpremieren mod hjemme mod Napoli lørdag.

Rasmussen er af klubmanager Giancarlo Antognoni blevet kaldt en del af fremtiden i Fiorentina, og sådan bliver det formentlig også i første omgang, eftersom anfører German Pezzella og serberen Nikola Milenkovic sidder tungt på de to stopperpladser, og der er andre alternativer.

Der har været skrevet en smule om et muligt lejeophold for Rasmussen andetsteds, men endnu har det kun været på spekulationsbasis.

Andreas Cornelius – Parma

Parma har betalt Atalanta godt 55 millioner kroner for den 26-årige dansker, der er tilbage en lyskeoperation i april, som spolerede sidste del af lejeopholdet i Bordeaux.

Umiddelbart er chancerne for spilletid gode for Cornelius, alene vurderet på mulighederne som spidsangriber. 27-årige Roberto Inglese er det etablerede førstevalg efter at have lavet 9 mål i 25 ligakampe i sidste sæson.

Men Inglese havde også et par skadespauser, og alternativet Fabio Ceravolo havde ingen prangende sidste sæson med blot to træffere og nul assists i løbet af 1200 minutter på banen – svarende til 13 hele kampe.

Inglese spillede hele 3-1-sejren over Venezia i pokalen for en uge siden med Cornelius og Ceravolo som bænkevarmere.

Riza Durmisi – Lazio

Anfører Senad Lulic sidder tungt på pladsen som venstre wingback i Lazio, og 25-årige Riza Durmisi har været rygtet væk til flere forskellige klubber denne sommer.

Og umiddelbart tyder det på, at Serie A bliver en dansker fattigere i løbet af den næste uges tid, omend Lazio med Europa League på programmet har brug for en backup, og alternativet Jordan Lukaku er knæskadet.

Troest, Baden og Jungdal

Også uden for søgelyset i Serie A er der enkelte danskere. 

32-årige Magnus Troest er rykket op i Serie B med Juve Stabia, og det bliver den danske stoppers 11. sæson i Italien – heraf 10 i Serie B for syv forskellige klubber.

19-årige Nikolai Baden skal konkurrere om pladserne på Juventus U23-hold, der spiller med i Serie C, og den 17-årige keeper Andreas Jungdal skal finde sig til rette på Milans Primavera-hold efter sommerens skifte fra Vejle.


Af Mikael Blond

3 kommentarer

LoveMerte 08:55          
Du får meget røg, Blond. Men det her er sgu en god velskrevet artikel. Dejlig længde og indsigt. Tommel op.
Lollywood 09:45          
Ja super artikel. Mange tak!
Antrasit 11:58          
Enig - ros for super artikel
Tirsdag 17. september
Mandag 16. september