Luk

Daramy imponerer Ajax-træner: Han er smart

| Æresdivisionen | 6 kommentarer

Infoboks

Heracles - Ajax
Æresdivisionen (30/10)
Oddset 11,00 6,10 1,23
bet365 10,00 6,50 1,22

Ajax-træner Erik ten Hag er imponeret over Mohamed Daramy, som har stor indsigt trods sin unge alder, mener han.

Mohamed Daramy scorede sit første mål for Ajax, da han lørdag fik debut på hjemmebane mod Cambuur, der blev pryglet med hele 9-0.

Den unge dansker imponerer sin træner i Ajax stort, for Erik ten Hag mener, at Daramy har stor indsigt trods sin unge alder.

- Jeg kunne godt lidt 1-0-målet af Jurriën Timber, men jeg elskede også målet fra Daramy, siger Ten Hag til Voetbal International og tilføjer:

- Det er rigtigt, at Daramy allerede fra første træning viste kvaliteter, der passer til vores spil og de kvaliteter, vi leder efter. Fart, en højrebenet angriber til venstre, der kan skabe overskud, som tilsyneladende går meget nemt, men som frem for alt ved, hvordan man træffer de rigtige valg.

- Det, jeg syntes, var så smart imod Zwolle i sidste uge: Han er ny og vil bevise sig selv, men han så, at det ikke var muligt at lave driblinger, og så gik han forbi.

- Det gjorde det muligt for os at skabe en overtalssituation andre steder, og vi bevarede bolden. Det, synes jeg, er meget smart, hvis man allerede som ung har den indsigt.

19-årige Daramy har kontrakt med Ajax til sommeren 2026.


Af Sara Margren

6 kommentarer

morten_bo 17:19          
Eller er han klog?

Der er en grund til at journalister, samt alle andre brancher, ikke selv bør oversætte, men burde lade de folk der er uddannet indenfor faget, gøre det. https://journalistforbundet.dk/forum-billedmedieoversaettere
Google Translate foreslog "smart" på dansk og "clever" på engelsk. Mon ikke bold.dk´s budget sætter visse grænser for, hvor mange professionelle oversættere de kan hyre?
Esrever 21:04          
Klonsc, der er måske en grund, men du har ikke fundet den i dette tilfælde.
Ordet klog bruges oftere på dansk end smart, specielt når der omtales personer, men primært fordi det har en bredere betydning. Ordet klog referere ofte til bred viden hvorimod ordet smart er mere specifikt forbundet med kløgtighed, snilde og beslutningstagen. I denne situation er ordet smart mere præcist end ordet klog og mere alment brugt end ordet kløgtig.
Albert Ferrer 22:58          
@Esrever

Du tager fejl. I indslaget her bruges ordet "smart" netop med direkte reference til spillerens indsigt i fodboldspillet - bredt forstået - som du selv så fint skriver. I den sammenhæng er det korrekt dansk at bruge adjektivet "klog." Man kan godt bruge adjektivet "smart" om en fodboldspiller, men så refereres der specifikt til hans hår, driblinger eller lign.
Esrever 23:37          
@Albert

Der bliver eksplicit snakket om hans beslutninger. I det omfang der snakkes om indsigt er der lagt større vægt på anvendelsen af denne indsigt og hans evne til at træffe beslutninger.
Man kan godt bruge adjektivet "smart" om en fodboldspiller, men så refereres der specifikt til hans hår, driblinger eller lign.
Som i kun og intet andet? Det er jo så åbenlyst forkert som noget kan være. Find mig en ordbog hvor ordet smart ikke kan bruges om eksempelvis taktiske beslutninger.
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=smart
Hurtige beslutninger, såsom hvornår man skal drible eller ikke skal drible, handler om at være smart. Man kunne også sige det handler om klogskab, men dét ord læner sig mere op ad besiddelse af viden mere end anvendelsen af samme under tidspres.
LarsenSindaco 23:51          
Jeg håber så meget, at Daramy slår igennem i Ajax. Han er fremtiden på venstre angrebspladsen for det danske landshold.
Mandag 25. oktober