Luk

David N: Håber at alle drømmer om pokalen

| Sydbank Pokalen | 7 kommentarer

Infoboks

AGF - Randers FC
Superligaen Grundspil (16/02)
bet365 1,80 3,75 4,20
NordicBet 1,88 3,70 3,95
Oddset 1,85 3,55 4,20
YouBet 1,87 3,65 4,15

Sydbank Pokalen er særdeles vigtig for AGF, der har gang i en af de bedste sæsoner i mange år.

AGF løber den 3. marts på banen til kvartfinalen i Sydbank Pokalen på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor et skidt kørende hjemmehold skal forsøge at bremse et aarhusiansk tog i topfart.

Med en tredjeplads i 3F Superligaen ved vinterpausen har AGF således indtil videre gang i en stor sæson, der for alvor kan få fodboldfeberen til at stikke af i Aarhus med et avancement til semifinalen.

En opgave som dog bliver en særdeles svær en af slagens, vurderer cheftræner David Nielsen overfor bold.dk.

- Det bliver to hold, som vil vinde for enhver pris. Det bliver en rigtig pokalkamp. Et afbræk fra Superligaen, hvor man kan finde noget ny energi. Vi bruger ikke tid på, hvad der kommer efter af mulig semifinaler eller finaler efterfølgende.

- Vi spiller en kvartfinale mod Esbjerg, og det er alt, hvad det handler om. Vi gør, som vi har gjort indtil nu. Vi tager en kamp ad gangen og har fuldt fokus på Esbjerg, siger David Nielsen til bold.dk og fortsætter:

- Det handler om at komme frem til den kamp i så god forfatning som muligt. At have gjort det godt i Superligaen op til opgøret. Pokalen fylder nemlig rigtig meget hos os. Det er klart. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi er klar, når den uge kommer.

- Vi vil selvfølgelig være favoritter til opgøret, og ingen vil kunne forstå, hvis vi ikke bare kan gå videre. Men Esbjerg kommer med muligheden for at skabe et godt resultat, og det er en seperat turnering. Alt er ligegyldigt i en seperat turnering. Det bliver en svær kamp.

Der hviler da også et vis pres på AGF, når de hvert år træder ind i Sydbank Pokalen. De hvi’e er nemlig den danske klub, der har vundet turnering flest gange med i alt ni titler, selvom den seneste skal findes helt tilbage i 1996. Den seneste finale var i 2016, hvor AGF tabte 2-1 til FC København.

David Nielsen har da heller aldrig været i tvivl om, at han er i spidsen for en klub med en stor pokalhistorie.

- Vi kan mærke det, når der kommer pust fra vores historie og ældre tider. Så ved vi alle sammen, at vi er i en klub, hvor man har været dygtige i pokalen og har haft store sejre. Det er klart.

- Vi er en klub, der har en dyb historie. I alle de gamle traditionsklubber fylder pokalen meget. Man vil gerne vinde den. Det håber fansene også på. Men os, der arbejdet i det, ved også, at man skal forstå pokalturnering, siger han og tilføjer:

- Vi kan tabe til samtlige hold. Vi var et vindpust fra at ryge ud til Marstal/Rise. Derfor er det vigtigt for os at holde fokus på den enkelte kamp. Det handler om at møde Esbjerg, som også har en stolt tradition. Det bliver en drabelig affære.

Derfor lader David Nielsen sig da heller ikke rive med af store drømme om en ny pokaltitel i en sæson, hvor meget kører som smurt.

- Jeg håber da, at alle drømmer om at få pokalen med hjem til Aarhus. Pånær lige mig. Jeg fokuserer på, hvad vi skal gøre for at komme dertil. Derfor skal jeg ikke kigge på, hvad der er bag ved Esbjerg-kampen. Det her er så svært, og det er  så små ting, der kommer til at afgøre det, siger AGF-træneren.

AGF har været i 12 finaler i alt. Det samme har FCK, men her er det blevet til en titel mindre. Brøndby er på tredjepladsen. De har syv titler efter at have været i 11 finaler.

Køb billetter til AGF's kommende hjemmekampe her!


Af Anders Borup

7 kommentarer

jesperyellow 08:07          
DN største bedrift i AGF har været at tale klubben væk fra de traditionelle "vi flyver til månen når vi vinder en kamp". Og samtidig indgyder han ambitioner på en ydmyg måde...
Det er faktisk lidt af en præstation. AGF har tidligere haft problemer med at håndtere medgang og har spændt ben for sig selv. Lidt ligesom Brøndby for to sæsoner siden.
Spændende om AGF kan fastholde momentum i liga og pokal.
KAOS 08:37          
Kan du ikke give et eksempel på, hvor du mener klubben er fløjet til månen efter en kamp? Jeg ved godt, det bliver svært, for det er noget du finder på, men gør et forsøg for sjovs skyld. Det er ti år siden, Erik og Brian Steen dummede sig med nogle udtaleleser, der gav bagslag. Skulle vi ikke komme videre?
24601 08:59          
Jeg kan kun tilslutte mig KAOS. Ud fra hvor meget folket snakker om "storhedsvandvid
" i Århus har de ganske (ingen) få eksempler andet end dem de selv har digtet.
Ecker_2 10:23          
DN største bedrift i AGF har været at tale klubben væk fra de traditionelle "vi flyver til månen når vi vinder en kamp".
Sikke da noget vås. Kom nu videre fra de skrøner og fordomme.
Kig på spillet og på tabellen, så har du et billede af hvad DN har gang i.
Gul spand 12:28          
Fra ovenstående artikel...

"Det er altid interessant med målsætninger. Klubben meldte allerede ud sidste år, at målsætningen altid er medaljeslutspil. Så det handler om for os i den sportslige sektor at arbejde med de små detaljer i hverdagen. Finde de procenter og bygge ovenpå den gode afslutning, vi havde i sidste sæson. Tage det naturlige næste skridt i udviklingen af det her AGF-hold. Vi arbejder med en masse målsætninger i holdet, og så vil vi jo selvfølgelig jagte den helt store ambition om at ramme top 6. Det skal der slet ikke herske nogen tvivl om,"

Citat Glen riddersholm..

Resten, altså det med medaljer, er brygget af journalisten. Og du sprang i med begge ben!
KAOS 19:22          
Prøv igen, Juniorx....top 6 er og skal vlre mplet, som Glen udtaler i den artikel. Det er journalisten, der strammer overskriften, fordi han måske bliver forvirret over medaljeslutspillet eller bare strammer for flere kliks. Find et andet eksempel
Lørdag 18. januar