Luk

David N: Luk Mortensen ned og du lukker AGF

| 3F Superliga | 6 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE 1-0
Superligaen Grundspil
35' 1-0 Jon Thorsteinsson

David Nielsen er ikke bekymret for Patrick Mortensens manglende mål i åbent spil for AGF denne sæson, selvom han oplever, at modstanderne lukker ham ned for at stoppe AGF. 

Mandag aften blev den sidste kamp i tiende runde af 3F Superligaen spillet, og her løb AGF med tredje sejr på stribe, da man hjemme slog SønderjyskE med 1-0 på et mål af Jon Dagur Thorsteinsson.

AGF ligner dermed så småt et hold tilbage på ret kurs i sæsonen – men én ting, de fortsat mangler, er at få gang i deres spidsangriber Patrick Mortensen, der ellers har været manden bag de fleste af den aarhusianske klubs mål i de forgangne sæsoner.

Mortensen har i denne sæson lavet et enkelt mål i Superligaen, som kom fra et straffespark, hvor han i de seneste sæsoner har sluttet med henholdsvis 15 og 18 sæsonmål.

Derfor blev AGF's træner David Nielsen efter kampen også spurgt ind til, om han var bekymret for sin 32-årige angribers manglende mål.

- Nej, med den opmærksomhed han får nu, er jeg ikke. Vi skal huske på at det seneste halvandet år, der har han været den klart vigtigste og været tæt på topscorertitlen i Superligaen i to år, forklarer Nielsen og uddyber.

- Det der så sker er, at de andre hold også får de samme detaljerede kamprapporter, som vi får, og der kan du godt se, at hvis du lukker Patrick Mortensen ned, så kommer du rigtig langt med at lukke AGF ned, og det lægger de meget af deres spil op på.

Cheftræneren i Aarhus påpeger så, at hans hold skal blive bedre til at udnytte den tætte opdækning af Mortensen til deres fordel.

- Du kan blandt andet se det på nogle af de positioner deres sekser blandt andet tager tæt på Patrick, og det skal vi blive bedre til at udnytte i forhold til spillet, så det kan blive vores fordel, at de andre har så meget fokus på Patrick, siger Nielsen efter mandagens sejr.

David Nielsen anerkender dog også, at hans forreste mand kæmper med det lige nu og også gerne selv vil i gang med målscoringen igen – men han fastholder også, at der er en god forklaring på de manglende mål.

- Patrick han kæmper lige nu og vil rigtig gerne score nogle mål, men jeg kan jo sidde og se, hvor rødt der er på heat maps rundt omkring ham, så det giver helt sig selv, forklarer Nielsen.

AGF har dog fundet en måde at vinde på alligevel uden Mortensens mål i de seneste tre kampe.

Om det kan fortsætte, må tiden vise, når de næste gang skal på opgave imod topholdet fra FC Midtjylland.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober