Luk

David N. om afgange: Det er ikke mit bord

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

David Nielsen vil ikke blande sig i, hvem og hvordan AGF-ledelsen forhandler med spillere efter afgangen med Jakob Ankersen.

AGF har i denne uge sagt farvel til Jakob Ankersen på grund af, at parterne ikke kunne blive enige om detaljerne i en kontraktforlængelse.

AGF-træner David Nielsen vil ikke blande sig i, hvordan forhandlingerne foregår mellem ledelsen og spillerne.

Hvad tænker du om de afgange, I har?

- Det er en naturlig del af fodbold, sådan er det. Spillere bliver solgt, spillere skal videre, og vi skal sørge for, at vi har et godt hold på banen efter sommer, svarer David Nielsen.

I tilfældet med Ankersen, kunne du som træner ikke gå ud at sige: Skal vi ikke tilbyde ham en bedre kontrakt?

- Det er ikke mit bord. Det er den fordeling, vi har. Jeg skal sørge for, at vi kan spille nogle fodboldkampe, og så skal klubben gøre de andre vurderinger. Jeg går ikke ind i forhandlinger.

- Jo, jeg har et ord, men omvendt har vi en naturlig fordeling af tingene. Jeg skal ikke begynde at sige, vi skal gøre det ene og det andet, og sådan er det.

AGF vinker også farvel til Mustafa Amini, der også smutter på en fri transfer, ligesom profilen Mustapha Bundu ligner en spiller, der nærmer sig et salg.

David Nielsen er ikke nervøs for næste sæson

David Nielsen er dog ikke nervøs for, at man ikke får et slagkraftigt hold i næste sæson.

Hvordan undgår I, at det bliver en enlig svale?

- Det gør vi med hårdt arbejde. I dag skal vi være rigtig glade for, at vi har præsteret en fantastisk sæson, som er langt mere, end vi kunne forvente, så cadeau til alle, der har bidraget til det. Det er vi super glade for, og vi skal nok få stillet et slagkraftigt hold på banen næste sæson.

Hvad giver dig en tro på, at I også nok skal være konkurrencedygtige næste sæson?

- For det første er vi en stor klub, vi har bygget på og gjort mange ting. Jeg kan ikke garantere, at vi bliver nummer tre, men jeg kan garantere, at vi kommer til at arbejde røven ud af bukserne for det.

- Der er ikke noget i det her hold, som skulle skabe bekymringer om, at vi ikke bliver slagkraftige næste sæson.

Glæder sig til Europa

Med onsdagens 2-1-sejr over OB tog AGF som bekendt en billet til Europa League-kvalifikationen i næste sæson.

Det glæder 43-årige David Nielsen sig til, da han med både Strømsgodset og Lyngby har prøvet det før.

- Det er altid dejligt at spille i Europa. Det er nyt, det er udfordrende på alle mulige måder, og det er fedt for spillerne og for os som stab, så det glæder vi os til, siger han og uddyber:

- Med AGF er det massivt. Sidste gang var det også fedt at skulle ud at spille i Europa. Vi opnåede seks kampe i Europa med Lyngby, og det fik ikke ret meget opmærksomhed.

- Vi snakker meget om Europa, men jeg har siddet på et fly til et af de største og fedeste stadions i hele Europa uden en eneste journalist. I er ligeglade med Europa, det er vi ikke.

Mon ikke det bliver lidt anderledes med AGF?

- Det kan vi håbe.

Med Lyngby mødte David Nielsen russiske Krasnodar, slovakiske Slovan Bratislava og walisiske Bangor City.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 11. august