Luk

David N: Tunge FCK minder mere om FCM

| 3F Superliga | 29 kommentarer

Infoboks

AGF - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (16/05)
Bet25 1,89 3,75 3,55
Oddset 1,72 4,20 4,40
bet365 1,65 4,00 4,75

David Nielsen mener ikke, at FC København spiller lige så meget i mellemrummene, som holdet har gjort tidligere, og det gør, at FCK efterhånden minder mere om FC Midtjylland.

AGF måtte mandag aften tage fra København og Parken med et 2-3-nederlag i bagagen efter en kamp med to meget forskellige halvlege.

I første halvleg dominerede FCK og gik til pause med 3-0, mens AGF scorede to mål i anden halvleg og var tæt på et flot comeback.

Efter kampen var AGF-cheftræner, David Nielsen, godt tilfreds med reaktionen mod et FCK-hold, som i AGF-trænerens optik har udviklet sig i retning af Superligaens førsteplads, FC Midtjylland.

- Det bliver nogle vilde kampe mod FCK, men det er også sådan, at vi har slået dem, og det koster lidt på noget af den kontrol, vi normalt vil have, siger han og fortsætter om mandagens modstander:

- FCK er jo blevet et hold, der ikke spiller så meget i mellemrummene og ikke spiller sig til de store chancer. De kom ikke rigtig ned bag os og gjorde ikke det, de plejer at gøre.

- De er blevet tungere i deres spil, og det gør, at de på mange måder minder om FC Midtjylland i forhold til trenden på dødbolde og alt det.

FCK var mandag blandt andet uden midtbanekreatøren Rasmus Falk, og det havde indflydelse på FCK's spil, siger Nielsen.

- Det er klart, når de mangler Falk, så mangler de også meget af deres spil. Når man er herinde, så plejer man at blive spillet ud af banen langs jorden, men det var ikke tilfældet for os i dag (mandag, red.).

Tre FCK-hjørnespark gav frustrationer

I første halvleg scorede FCK til 2-0 efter et hjørnespark, der blev taget om flere gange, og det skabte frustrationer i AGF-lejren.

- De fik også lov at sparke tre hjørnespark. Det var helt surrealistisk, hvordan de gjorde det. Det var dem, der lavede frisparkene, men dem, som fik lov til at tage dem om og om igen. 

- Så der var lidt frustrationer omkring det, fortæller David Nielsen, der mener, at AGF's præstation i anden halvleg giver en god følelse i den aarhusianske lejr.

- Der er stor forskel. Vi kunne have tabt 0-6, hvis vi havde smidt geværet, og hvis FCK havde valgt at ride videre på bølgen og finde noget godt spil frem. Så var vi kommet i alvorlige problemer, der virkelig kunne have gjort ondt på stoltheden.

- Den følelse var meget vigtig ikke at tage med herfra. Vi tog herfra med følelsen af, at de skulle forsvare sig med næb og kløer for at få alle tre point, og det var det bedste, vi kunne få ud af situationen, når vi var bagud med 0-3 ved pausen.

AGF har i de seneste to runder tabt til FCK, og derfor er David Nielsen og co. nu seks point efter FCK på tredjepladsen.

Selv om det ser svært ud, vil AGF-chefen ikke give op i jagten på tredjepladsen.

Er der for langt op til FCK nu?

- Det ved man ikke. Det er ikke optimalt for os, at vi har tabt de her to kampe. Vi har spillet to tætte kampe med dem nu, men er endt op med at tabe begge, så vi nu er lidt mange point efter dem.

- Vi skal blive ved at presse på nu. Vi har de næste kampe, hvor vi skal tage vores tempo og intensitet med, og så skal vi sørge for at gå ud og gøre, hvad vi kan for at vinde de kampe. Så må vi se, hvad der sker.

Der resterer fire runder af Superligaen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård

29 kommentarer

anygivenday 11:30          
Sjovt som DN pointerer de ofte vinder over FCK - det er så 2 gange i 2020 og ellers skal vi helt tilbage til 2009 for at finde endnu en sejr :-)
DameNdoye 11:34          
De kom ikke rigtig ned bag os og gjorde ikke det, de plejer at gøre.
Det var da ellers sådan målet til 1-0 kom, vil jeg mene. Men ja, det var tydeligt at vi manglede 4 profiler i 2.halvleg
Baum 11:46          
Hvor er det du læser at DN pointerer at AGF ofte vinder over FCK?
Elfmeter 11:48          
FCK bliver igen i år danske mestre… i dommertække. Det er tåkrummende pinligt at se på.
Cavendish 11:58          
Det er også ret vildt at få lov til at tage et nyt hjørnespark, når det er det angribende hold, som begår frispark.
Toon Toon! 12:01          
David har jo ret. FCK er blevet lidt mere FCM-agtige - de scorer i hvert fald en stor del af deres mål på dødbolde. FCK er det hold som har scoret flest mål på dødbolde i denne sæson.

Og så er det vel bare en naturlig konsekvens af at Thorup har ønsket en bedre balance på holdet? Det er ikke særlig sprudlende - mere tungt - men det er vel også lidt mere "klassisk FCK"? Det bliver spændende at se FCK udtryk til næste sæson, når PC og Thorup rigtig har kunnet påvirke det.
Toon Toon! 12:03          
Det er også ret vildt at få lov til at tage et nyt hjørnespark, når det er det angribende hold, som begår frispark.

Det mest mærkværdige er at han først fløjter omspark 3-4 sekunder efter der er sparket og bolden er headet væk fra feltet. Det så helt skørt ud. Man får jo næsten indtrykket af at han lige skulle se om FCK scorede eller ej - det gav simpelthen ingen mening, det han havde gang i.
Søndag 16. maj