Luk

David Nielsen: Gik all in på at lukke FCN ned

| 3F Superliga | 13 kommentarer

AGF-træner David Nielsen havde en klar og, ifølge ham, nødvendig gameplan om at lukke fuldstændig ned for FC Nordsjælland, da de to hold søndag mødtes i 3F Superligaen.

AGF kunne søndag tage fra Right To Dream Park, som det første hold i denne sæson, der havde dukket FC Nordsjællands unge tigere.

David Nielsens tropper kom til kampen med en klar taktik om at få lukket ned for FCN's boldspil, og det er alle hold, ifølge AGF-træneren, nødt til, hvis man skal have noget som helst med fra Farum.

- Hvis man kommer herop og prøver at skabe noget, så ligger der fire inde i målet. Man er nødt til at forstå, det er en anden type fodbold, der spilles på kunstgræs, og der må man gøre nogle indrømmelser i det, man gerne vil, sagde David Nielsen efter kampen og forklarede sig.

- Hvis vi havde gået ud og spillet en almindelig kamp, så var vi blevet savet over. Sådan er det.

- Vi gik all in på at lukke dem ned. Det kunne alle se. Det er et andet spil her, når vi kommer fra tunge græsbaner og kommer på kunstgræsbane, og FCN er pissehamrende gode teknisk på bolden.

- De spiller lynhurtigt, så mange af de presmønstre, vi vil sætte ind, dem kan vi ikke lave her. Vi når ikke engang op i pres, før bolden er væk igen.

- Så vi syntes, vi fandt en god måde at løse det på, og det udførte spillerne fantastisk.

AGF's sejr over FC Nordsjælland var første sejr i 3F Superligaen efter tre nederlag i streg.

Ros til offensiv arbejdshest og ung stopper
En af efterårets helt store profiler i AGF, Mustapha Bundu, tog søndag del i den defensive AGF-indsats, og det høstede den offensive profil store roser for.

- Bundu viste, han kunne være med på et hold, der holdt en hamrende stram defensiv gameplan. Det er derfor, han har taget de skridt, han har, sagde David Nielsen og fortsatte.

- Han var farlig og havde muligheder, og det var stærkt af ham, som den spillertype han er, at han kunne arbejde så hårdt i bund, som han gjorde i dag (søndag, red.).

I AGF-forsvaret spillede 19-årige Sebastian Hausner fra start i stedet for Jesper Juelsgård, efter han havde imponeret David Nielsen, da AGF gik videre i Sydbank Pokalen torsdag.

- Hausner havde givet mig fornemmelsen af det. Han viste i foråret, han kunne spille godt, og så spillede han en super kamp mod OB, hvor vi holdt nullet, så der var en del ting, der pegede i den retning.

- Han var klar, og han løste det fantastisk i dag.

AGF er efter 15 runder på femte pladsen i 3F Superligaen.

Køb billetter til AGF's kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 28. januar