Luk

David Nielsens søn: Der var engelsk interesse

| Primeira Liga | 5 kommentarer

Infoboks

Vitoria de Guimaraes - Portimonense
Primeira Liga (05/12)
Oddset 1,87 3,45 4,10
bet365 1,90 3,50 4,00

Noah Jean Holm, der er søn af AGF-træneren David Nielsen, skal fremover spille for Vitoria de Guimaraes i Portugal, men der var også interesse fra England, fortæller han.

19-årige Noah Jean Holm har været en del af Leipzigs ungdomshold siden juli 2017, men til næste sæson skal stortalentet en tur til Portugal og tørne ud for Vitoria de Guimaraes i den bedste række, Primeira Liga.

Noah Jean Holm, der er søn af David Nielsen, siger til bold.dk, at han havde flere klubber på hånden, da han skulle vælge sin nye klub. 

Der var blandt andet interesse fra England og Holland, som han valgte at takke nej til, da han så et bedre match i den portugisiske klub.

Hans store mål er at få nogle seniorkampe i benene.

- Det er først og fremmest, fordi jeg har spillet ungdomsfodbold her på det sidste. Så jeg vil egentlig bare gerne være en del af en førsteholdstrup og få den følelse og mærke, hvordan det er. 

- Jeg vil også gerne spille førsteholdsfodbold i en god liga. Når det så kom på bordet, at jeg kunne tage derned og slutte mig til deres førstehold og kæmpe om en startplads og spilletid, så er det dét, som jeg gerne ville, og så var det et rimelig nemt valg for mig, siger Noah Jean Holm til bold.dk.

Havde du flere mulige klubber på hånden, som du kunne vælge mellem?

- Ja, det havde jeg. Jeg havde mange forskellige klubber, også større klubber.

Hvilke lande snakker vi om?

- Der var noget fra England, Holland, Portugal og mange forskellige.

Når du siger England, var det så Premier League eller Championship, eller hvad snakker vi om?

- Det vil jeg helst ikke uddybe så meget om, men der var lidt forskelligt fra begge dele, siger angriberen.

Farmand gav gode råd

Den 19-årige norske angriber siger derudover, at den portugisiske klub og liga er gode for unge spillere og har et ry for at udvikle dem og sende dem videre.

- Jeg havde tanke på førsteholdsfodbold og spilletid. Det er det, som jeg har brug for i min karriere nu at komme et sted hen, hvor jeg kan få faste minutter og forsøge at gøre mig kvalificeret til en startplads. Det er selvfølgelig også en rigtig god liga for unge spillere.

- De pumper jo ud med unge spillere hvert år, som bliver solgt videre. Derfor føler jeg, at det er et rigtig godt sted for mig at tage hen, i forhold til hvor jeg er i min karriere.

Da Noah Jean Holm skulle vælge sin nye klub, havde han farmand David Nielsen med på råd. Det var dog Holm, der tog den afgørende beslutning.

- Ja, han havde selvfølgelig lidt at sige, men til syvende og sidst var det jo mit valg, og hvad jeg gerne ville, og det, følte jeg, var perfekt for mig.

Vitoria de Guimaraes har i et længere stykke tid haft Holm i kikkerten, og klubben anser ham som et rigtig spændende talent.

- De havde holdt øje med mig i lidt længere tid. De kan rigtig godt lide min spillemåde og spillestil, så de følte, at jeg ville kunne passe rigtig godt ind i deres system. De synes, at jeg er et meget, meget spændende talent, som de rigtig gerne ville have hos dem.

Vil give den gas

Noah Jean Holm støder til Vitoria de Guimaraes i august, når den portugisiske sæson er færdigspillet. Han håber på at kunne gå hurtigt ind i startopstillingen, men han tager tingene, som de kommer.

- Mit mål er først og fremmest at komme derned og lære klubben og området at kende. 

- Ellers tager jeg det bare, som det kommer og kæmper fra dag ét af. Så må vi se, hvor lang tid det tager, før at jeg kan spille mig til en startplads. Jeg vil bare give den gas og spille nogle minutter.

Ifølge den høje angriber er hans nye klub glad for at spille over kanterne og komme med en masse fart. Det er noget, som tiltaler Noah Jean Holm.

- De kan godt lide at have bolden rigtig meget, og så har de selvfølgelig også nogle dygtige kanter, der er gode én mod én til at udfordre, og dem vil de gerne sætte op. Ud fra det, som jeg har set, så slår de en del indlæg, og jeg ville derfor passe godt ind som en lidt større angriber.

David Nielsens søn mener selv, at han er god til at skabe plads i feltet, og så har han også forcer i det defensive arbejde.

- Jeg er rigtig god til at gøre mig bred og holde i bolden og vinde duellerne i luften. Så er jeg rigtig god til at kombinere mig, når jeg får et opspil på mig og kombinere med spillerne rundt om mig. 

- Så har jeg en næse for mål, og jeg ved, hvor jeg skal være i boksen. Derudover arbejder jeg benhårdt defensivt, og det er noget, som jeg har taget med mig nede fra Tyskland af, siger Noah Jean Holm og tilføjer, at hans fokus er på at blive den bedste version af sig selv.

Føler intet pres

Den portugisiske klub har hentet Noah Jean Holm på en fri transfer, da hans kontrakt i Leipzig stod til at løbe ud. 

Vitoria de Guimaraes har derimod indskrevet en frikøbsklausul på 50 millioner euro svarende til cirka 372 millioner kroner ind i den fire-årige lange kontrakt.

Det er dog ikke noget, der skræmmer den unge spiller i forhold til forventningspresset.

- Nej, jeg kommer jo som ung, og jeg er helt sikker på, at de vil give mig den tid, som jeg har brug for. 

- Jeg føler slet ikke et pres, og det er ikke mig selv, der lægger pres på mig. Det beviser bare, at de har rigtig stor tiltro til mig som spiller, og hvad jeg kan. Så det tager jeg bare som en ære.

Noah Jean Holm fortæller, at mange i klubben er gode til at kommunikere på engelsk. Planen er dog, at han skal lære portugisisk hurtigst muligt, og det regner han med ikke bliver det store problem.

- Ja, de snakker alle sammen godt engelsk, de fleste gør i hvert fald. Derudover har jeg tænkt mig at lære portugisisk så hurtigt som muligt.

Kan du noget på forhånd?

- Jeg starter helt fra scratch.

Hvordan bliver det at lære portugisisk, tror du?

- Jeg har jo prøvet at skulle lære et nyt sprog, da jeg kom til Tyskland, hvor jeg heller ikke kunne et eneste ord tysk. Jeg håber, at det bliver noget af det samme, for tysk lærte jeg forholdsvist hurtigt, slår Noah Jean Holm fast.

Noah Jean Holm er noteret for tre kampe for det norske U19-landshold. 

I den netop overstående sæson blev det til 25 kampe, 11 mål og fire oplæg for angriberen for Leipzig U19 i alle turneringer.

Vitoria de Guimaraes er i skrivende stund placeret som nummer syv i den bedste portugisiske liga, Primeira Liga. 


Af Anders Jensen
Lørdag 5. december
Fredag 4. december