Luk

Luk

David N's søn om Leipzig: Der var fuld gas

| International | 5 kommentarer

Infoboks

David Nielsens søn, Noah Jean Holm, oplevede en intens tysk mentalitet, da han ankom til RB Leipzig i 2017 og fandt ud af, at man skulle være opsat til hver træning.

19-årige Noah Jean Holm, der er søn af AGF-træner David Nielsen, skiftede norske Strømsgodset ud med tyske RB Leipzig i sommeren 2017. Først gjorde han sig på U17-holdet og blev senere hen U19-spiller.

Til august pakker han tasken og rejser til Portugal, da han skal tørne ud for Vitoria de Guimaraes i den bedste portugisiske række. 

I den proces var der også engelsk og hollandsk interesse, som han valgte at sige nej til, har han tidligere fortalt til bold.dk. 

Da den unge angriber ankom til den tyske klub, oplevede han den tyske mentalitet fra dag ét af, og det har givet ham meget som spiller, fortæller han til bold.dk.

- Træningsmentaliteten var fuld gas, og vi løb rigtig mange meter til træning hver dag. Der var ikke noget fald i intensitet hver dag, så man skulle være klar. 

- Man skulle komme med den samme mentalitet hver dag for at kunne følge med, og det håber jeg, at jeg kan tage med til Portugal, siger Noah Jean Holm til bold.dk.

Detaljer og perfektion

Den tyske træningsstil, hvor der er fokus på detaljer og perfektion, har også gjort, at Holm har fået mere styr på tilværelsen.

- Jeg har lært den der sindssyge tyske struktur, og alt bliver rammet ind og skal være perfekt. Så det var godt for mig at lære det, så jeg har fået struktureret mit liv rigtig godt.

I Leipzig-tiden har Noah Jean Holm, der har spillet norske U-landskampe, haft et par spillere, som han har kunnet snakke dansk med i form af Mads Bidstrup og Gustav Grubbe, og det har betydet meget for den høje angriber.

- Det har været rigtig dejligt. Det første halve år var der ingen danskere, men så kom Mads Bidstrup så den vinter, og vi har haft det rigtig sjovt sammen. Vi har selvfølgelig ikke gået alt for meget os to sammen, så vi bare blev yin og yang.

- Men vi lærte begge to tysk og har fået snakket rigtig meget sammen med de andre. Så kom Gustav Grubbe, og jeg tror også, at det var rigtig godt for ham, at der var to, der snakkede dansk, der lige kunne vise ham, hvordan det var og sætte ham ind i lidt.

For Noah Jean Holm har der været mange store spillemæssige oplevelser i Leipzig-trøjen, blandt andet scorede han i tre kampe i træk for mandskabet i Youth League i denne sæson.

Den største spillemæssige oplevelse for ham var dog pokalfinalen mod Stuttgart U19 for Leipzig U19, selvom resultatet ikke helt gik efter planen. 

- Det må være, da vi spillede pokalfinale i U19 sidste år, da vi mødte Stuttgart. Vi vandt så ikke, men det var kæmpestort. Det var fandme fedt, siger den unge angriber. 

Vil spille førsteholdsfodbold

I næste sæson står tilværelsen på portugisisk fodbold og Vitoria de Guimaraes. Hans kontrakt i Leipzig stod til at løbe ud, og det var helt bevidst. 

Det var netop slet ikke på tale, at han skulle fortsætte i Leipzig, da han jagter førsteholdsfodbold.

- Det sidste halve år har vi haft en dialog om, hvad vi skulle gøre med min kontrakt. Vi blev i fællesskab enige om at lade den løbe ud til sommer, og jeg var fri til at finde en ny klub.

Noah Jean Holm håber på, at det bliver en nogenlunde nem tilvænning fra den stringente tyske måde at gøre tingene på til den måske lidt mere afslappede portugisiske stil.

- Jeg håber, at det bliver nemt at falde ind. Jeg tror, at kulturen i Portugal er lidt mere afslappet i forhold til i Tyskland. Det bliver spændende at se, når jeg kommer derned.

Valgte Norge

David Nielsens søn er norsk statsborger og har ungdomslandskampe for Norge på CV’et. Begge hans forældre er dog danske, og han er født i Danmark. 

David Nielsen hev familien med til Norge, da AGF-træneren var ved at slutte sin aktive spillerkarriere i Norge i Strømsgodset, da han var udlejet til klubben fra OB i 2008. På det tidspunkt var Noah Jean Holm syv år.

Noah Jean Holm startede sidenhen i norske Strømsgodset, og her fik det norske fodboldforbund øjnene op for den unge angriber. 

I den forbindelse fik Holm norsk statsborgerskab. Grunden til, at Noah Jean Holm ikke endte med at spille på de danske U-landshold, skal ifølge hovedpersonen selv findes i, at DBU ikke kendte til ham, før at det var for sent.

- Det er fordi, da jeg var mindre, og jeg skulle udtages til ungdomslandshold, så kendte DBU mig ikke rigtig, og så har jeg så skiftet til at være norsk, og det har jeg været rigtig glad for. Det er jeg stadig, siger Noah Jean Holm. 

Noah Jean Holm bliver ofte sammenlignet og sat i forbindelse med farmand David Nielsen. Det er dog ikke noget, der går ham på. 

- Det har jeg slet ikke noget imod. Jeg synes, at det er fint nok. Der er ikke noget der, siger Holm. 

Noah Jean Holm har i denne sæson spillet 25 kampe, scoret 11 mål og leveret fire oplæg for Leipzig U19. Den unge angriber rejser til Portugal i august og bliver en del af Vitoria de Guimaraes i den bedste portugisiske række til den nye sæson. 


Af Anders Jensen
Mandag 27. juni
Søndag 26. juni