Luk

DBU: 25.000 fans er umuligt med afstandskrav

| EM | 8 kommentarer

Infoboks

Rusland - Danmark
EM Gruppe B (21/06)
YouBet 3,95 3,30 2,15
bet365 5,50 4,00 1,60

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, mener ikke, det er realistisk med 25.000 tilskuere i Parken, så længe det nuværende afstandskrav gælder. 

I nat landede Folketingets partier den næste genåbningsaftale for Danmark. 

Her var et af de centrale punkter, at der nu kan være 25.000 tilskuere i Parken til Danmarks EM-kampe mod de oprindelige 15.900. 

Den manøvre er dog ikke så lige til. Torsdag har DBU nemlig meddelt, at det logistisk bliver svært at nå til Finland-kampen lørdag, da der skal rykkes rundt på billetter for at få plads. 

Derudover har DBU fortalt, at de skal søge om godkendelse fra UEFA, før det kan lade sig gøre. 

Endeligt står DBU med et tredje problem i forhold til at lukke 25.000 tilskuere ind i Parken. Med det nuværende afstandskrav er det nemlig ikke muligt at have så mange tilskuere.

- Hvis ikke afstandskrav er fjernet, kan vi umuligt få 25.000 mennesker på stadion, siger Jakob Jensen til Altinget.

Anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er, at man holder en meters afstand og gerne to meter. 


Af Andreas Roesen

8 kommentarer

Tjoh 13:13          
Altså når et enigt folketing godkender 25.000 tilskuere, så giver det vel sig selv at de dermed også ser igennem fingre med at aftandskravet ikke overholdes?

Uanset hvad så virker det usandsynligt hvis den nye aftale ikke i et eller andet omfang kan frigive nogle flere billetter? Der må da være nogle huller på stadion hvor der ikke skulle have siddet nogen pga. 500 pr sektion kravet, hvor der nu må kunne sælges billetter til.
Chris1234 13:17          
Men Bold glemmer os lige han har sagt, at der er skrevet en undtagelse/klausul ind i aftalen der gør det muligt at undgå afstandskravet i Parken under EM...
KennethF 13:28          
Der må da være nogle huller på stadion hvor der ikke skulle have siddet nogen pga. 500 pr sektion kravet, hvor der nu må kunne sælges billetter til.
Der har indtil videre måttet være 1000 tilskuere pr. sektion til EM - det er derfor kapaciteten er højere her, end den var til FCK´s superligakampe.
klitmoel 15:12          
Det må vel også være problem med Superligaens første to runder, hvis afstandskravet først falder bort den 1/8?
KennethF 15:14          
Det må vel også være problem med Superligaens første to runder, hvis afstandskravet først falder bort den 1/8?
Ja, det er det som udgangspunkt også.
Janus 18:31          
Det fremfor af aftalen at afstandskravet ikke gælder i Parker til EM. Sær igang. Evt sælg billetter ved indgangen.
Zinras 18:36          
Det er jo værd at nævne at der både er afstands- og sektionskrav der står i vejen: Det nytter jo ikke meget at afstandskravet fjernes hvis ikke sektionskravet ændres, for så er man lige vidt.

Og ja, UEFA skal altså også godkende det alligevel for det er ikke DBUs turnering, det er UEFA der styrer det hele. Så mellem politikerne i DK og polikerne i UEFA er der nu ikke så meget DBU lige kan gøre selv. Og så undervurderer folk herinde altså også hvor gigantisk et projekt der er tale om.
Torsdag 17. juni