Luk

DBU bekræfter ny struktur i 2. division

| Danmark | 27 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - Nykøbing FC
NordicBet Liga (28/11)
Oddset 2,70 3,50 2,42
bet365 2,87 3,50 2,25

DBU’s bestyrelse har vedtaget en ny struktur i 2. division, der fra 2015/16 har 24 hold i tre puljer i efteråret og slutspil i foråret. Næste sæson bliver en overgangsordning.

Som bold.dk tidligere har beskrevet, er der blevet arbejdet på en ny struktur i 2. division. Den er nu på plads. DBU’s bestyrelse har vedtaget forslaget, der lyder som følger:

Fra sæsonen 2015/16 består 2. division af 24 hold. Om efteråret spiller de i tre geografisk opdelte puljer, om foråret er der to slutspil: Et hvor man spiller om to oprykningspladser til 1. division, og et hvor man spiller om at undgå de fire nedrykningspladser til Danmarksserien.

Den kommende sæson 2014/15 bliver en overgangsordning, hvor hele 11 hold rykker ned: De fem dårligste fra Øst- og Vest-rækken, mens nummer 11 fra hver række spiller playoff, hvor taberen rykker ned.

Danmarksserien bliver der i første omgang ikke pillet ved. Den bliver fortsat på tre puljer a 14 hold. Men da der rykker flere hold ned fra 2. division, skal der også findes flere nedrykkere i DS: De seks dårligst placerede hold fra hver pulje rykker ned i den kommende sæson.

Skal der ændres i Danmarksserien, sker det ifølge DBU i dialog med klubberne.

Du kan se DBU's oversigt over ændringerne ved at klikke her.


Af Kristian Anker-Møller

27 kommentarer

LukeDanDuke 17:42          
Fedt! klasse tiltag, dette styrker klart DS/2. div kvaliteten.

Det kan dog give problemer for klubberne i udkantsdanmark som måske rejse rigtig langt for spille bold i den senere del af sæsonen - hvordan vil dette blive løst af DBU?
Internazionale4everr!!! 17:59          
Bare så fedt med det nye DBU! Der sker sgu noget efter sure-Berendt og Jim røg ud...
Frankofil 18:52          
Det kan dog give problemer for klubberne i udkantsdanmark som måske rejse rigtig langt for spille bold i den senere del af sæsonen - hvordan vil dette blive løst af DBU?
Jeg tror de fortsætter med at give dem økonomisk støtte til rejserne.
Hr. Peter 18:53          
Jeg må erkende jeg ikke er den store tilhænger af slutspil.
Egentligt kan jeg ikke se det store problem i 2 division nu, da det giver plads til en masse unge talenter.
JLS 18:58          
Som "repræsentant" for et 2 div hold der lige er rykket ned i dag (FC Skanderborg), så må man da sige, at når nu det skulle være, så er denne sæson vel den bedst tænkelige, at rykke ud i, hvis man har ambitioner om hurtig oprykning igen.. Næste sæson rykker der 5/6 potentiale 2 div klubber ned i DS fra hver 2 division.. Så der blir´ godt nok mange stærke hold om budet mht oprykning året efter igen..
Tractorboy 18:58          
"Jeg kunne i det hele taget godt tænke mig at vide hvem der er bagmanden bag forslaget"

Det er da sagen uvedkommende.
Lørdag 27. november