Luk

DBU-boss om EM: Alle mulige scenarier i spil

| EM | 14 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland
EM Gruppe B (12/06)
YouBet 1,59 3,95 6,80
Oddset 1,50 4,20 6,80
bet365 1,45 4,33 7,00

EM i 2021 kan komme til at se ud på utallige måder, forklarer DBU's fodbolddirektør, Peter Møller. Han tvivler selv på, at udenlandske fans vil få lov at besøge Danmark.

Efter planen skal Danmark sammen med 11 andre værtsnationer afholde EM til sommer.

Men coronavirussen hænger som en mørk og truende sky og virker klar til at forpurre den fodboldfest, som mange havde håbet på, da værtsskabet blev offentliggjort.

Endnu er det heller ikke til at sige, hvordan EM kommer til at se ud til sommer, men ét ligger fast, og det er, at EM bliver afholdt.

Det siger DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, i en podcast, hvor han fortæller, at der er mange scenarier i spil omkring den kommende slutrunde.

- Det bliver spændende at se, hvordan og hvorledes det hele kommer til at løbe af stablen. Vi ved, at UEFA har møder omkring slutrunden en gang om et par måneder, og så er der alle mulige scenarier i spil, alt efter hvordan virussen opfører sig, siger Møller til DBU's egen podcast Landsholdslejren og remser op:

- Skal der være fuld kapacitet, kan hele Europa få lov at flyve til Danmark og være med i fodboldfesten eller bliver det kun danskere, som kan være på tribunen? Ja, det er noget, som UEFA og myndighederne i løbet af foråret skal finde ud af.

- Jeg krydser selvfølgelig fingre for, at så mange som mulige danskere kan få lov at opleve den her store begivenhed.

- Tvivler på masser af tilskuere fra udlandet

Møller tvivler selv på, at Danmark kommer til at få besøg af fans fra udlandet til EM, men han og DBU vil gøre alt for at få så mange som muligt ind i Parken.

- EM bliver afholdt, og jeg er sikker på, at vi får en fest i Danmark. Om det bliver med masser af tilskuere fra udlandet, kan jeg personligt godt tvivle på lige nu og her, men jeg og DBU vil gøre alt for at få flest mulige ind i Parken at se vores tre kampe i Parken til at starte med, siger han og fortsætter:

- Om det bliver 20, 50 eller 75 procent eller om det kun er danskere, som kommer ind, det er også et scenarie. 

- Lige nu ved jeg ikke mere, end hvad enhver dansk fodboldfan ved, men jeg krydser jo fingre for, at vi trods alt får en fodboldfest til sommer. Måske ikke, som vi havde håbet, men i hvert fald noget, hvor vi tænker, at det også er godt.

Danmark spiller efter planen sine tre gruppespilskampe i Parken. 

Det drejer sig om kampe mod Finland, Belgien og Rusland, mens en ottendedelsfinale uden dansk deltagelse også skal afholdes i Danmark.


Af Jonas Dalgård

14 kommentarer

Dolf 13:38          
For alle os, der har et brændende hjerte for landsholdsfodbold, er det simpelthen så trist, at denne kæmpe fodboldfest ikke bliver som vi havde forventet.
Der kommer helt sikkert aldrig en mulighed for, at spille på hjemmebane til en slutrunde igen.
Bookel82 13:40          
Hele EM bliver afholdt i Rusland.
PodgoJakob 13:40          
Jeg har billetter til kampene mod Belgien og Rusland. Jeg havde forlængst opgivet tanken om, at jeg kommer ind at se kampene. Men måske er der alligevel et lille spinkelt håb...
SotD 13:46          
Jeg fik desværre aldrig billet, men jeg og en kammerat bookede alligevel hotel i Kbh i 4 dage, for at få stemningen og oplevelsen fra to af kampene på nært hold.

Vi var "så heldige" at få ombooket så vi kunne komme med til 2021 også, men det ligner jo ikke ligefrem den folkefest, som vi havde meldt os til. Det er brandhamrende ærgerligt, for vi har ikke været med siden EM i Portugal, hvor vi tog 12 dage i roliganfesten (her så vi dog også de tre puljekampe).

EM i Danmark, Tour de France i Danmark - og så med så fesen en omgang. Øv for fanden!
Peter Nielsen 14:11          
Synes nu godt ham DBU-bossen kunne have nævnt noget om sikkerhed og forsvarlighed osv. i forbindelse med hans så mange som overhovedet muligt. Jeg ved godt det er regeringen der sætter reglerne og DBU må indordne sig, men det synes jeg også godt de lige kunne have nævnt at selvfølgelig skal alle Covid-19 forholdsregler overholdes, også selv om det evt. betyder ingen tilskuere.
DetGamlebif 14:24          
Selvfølgelig skal EM ikke afholdes uden tilskuere Peter Nielsen. EM er en kulturel monster begivenhed som naturligvis skal prioriteres enormt højt fra regeringen og myndighedernes side. Hellere leve forlæns end dø baglæns
vbkbh 14:32          
Jeg tror (eller håber) på tilskuere i et eller andet omfang om et lille halvt år.
Vaccinekapacitet kommer til at accellerere, Coronapas, quicktests og andre tiltag giver forhåbninger.

Jeg tillader mig i hvert fald at krydse fingre, hvor naivt det end er
Lørdag 15. maj
Fredag 14. maj