Luk

DBU-boss om kviklånslov: Rammer skævt

| bold.nyt | 0 kommentarer

Næstformand for breddefodbolden i DBU, Bent Clausen, mener, at den nye kviklånslov rammer breddefodboldklubberne med hensyn til sponsorater. Socialdemokratiet vil kigge på problemets omfang.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Kviklånsloven, der trådte i kraft i sommer, har været meget omdiskuteret. Loven forhindrer, at idrætsklubber må reklamere for spiludbydere og banker, der tilbyder kviklån, på eksempelvis samme trøje.

Loven er vedtaget for blandt andet at bekæmpe ludomani.

Bent Clausen, næstformand for breddefodbolden i DBU, siger til LigaBold.dk, at loven dog kan få konsekvenser for breddefodboldklubberne, og det er ikke hensigtsmæssigt, mener næstformanden. Derfor vil han gerne have justeret loven.

- Loven kan risikere at ramme breddefodbold-klubber, fordi jeg mener, at den rammer de forkerte. I stedet for at regulere radio, tv og online med hensyn til kviklån, så risikerer loven at få den konsekvens, at den rammer banker, som overhovedet ikke har udbudt kviklån nogensinde.

- Vi har stor respekt for, at loven skal ændres en gang imellem. Det gør vi også selv i fodbolden generelt, når den rammer skævt. Derfor vil vi gerne opfordre til, at vi får rettet op på det, så frivillige ledere i fodboldklubberne ikke risikerer at bryde loven, uden at de ved det.

Hvad synes du helt konkret, at der skal ændres?

- Jeg ved ikke helt præcist, hvad der skal ændres. Jeg ved bare, at lige nu rammer den skævt, da de banker, der ikke udbyder kviklån, også er omfattet af loven.

- Vi har givet det videre til DIF (Danmarks Idrætsforbund, red.), som jo arbejder med sagen og skal fremføre det over for politikerne, så de kan få vores holdningerne med. Frivillige skal helst ikke involveres i dette ved at risikere at overtræde loven.

- Der er noget her, der ikke fungerer efter min opfattelse, når den rammer de forkerte.

Hvad tror du, at konsekvenserne kan være, hvis loven ikke bliver ændret?

- Jeg vil pege på to ting. Frivillige ledere kan komme til at overtræde loven, og sponsorerne risikerer at trække deres sponsorater til breddeklubberne. Det kan få konsekvenser for de aktiviteter, som der er blevet sat i gang.

- Det vil jeg blive ked af. Det er de to ting, der gør, at jeg synes, at vi hurtigst muligt skal have ændret det, så det er til at finde ud af, så man ikke risikerer at overtråde loven, og at bankerne ikke trækker sig. Der er rigtig mange lokale banker, der er sponsorer, for lokale fodbold- og idrætsklubber.

Men loven er vel overordnet set tilsigtet nok?

- Vi blander os ikke i politik. Vi blander os ikke i, at lovgivere og politikere gerne vil ramme kviklånsudbyderne eller dem, som udbyder spil. Jeg synes dog, at det er vores opgave at påpege, hvis der er nogle uhensigtsmæssigheder, og det mener jeg, at der er her.

Undersøger omfanget

Idrætsordfører hos Socialdemokratiet, Malte Larsen, fortæller til LigaBold.dk, at det i øjeblikket er ved at blive undersøgt, hvor stort et problem, der er tale om.

- Vi prøver at finde ud af omfanget af problemet, siger Malte Larsen til LigaBold.dk, der ikke ønsker at kommentere yderligere.

Kviklånsloven trådt i kraft 1. juli. For en uge siden blev AaB politianmeldt for et muligt brud på kviklånsloven.

Alliancen mod Spilafhængighed stod bag anmeldelse, og den mener, at klubben brød loven ved at reklamere for både Spar Nord Leasing og spiludbyderen Mr. Green på deres spillertrøje.


Af Anders Jensen
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober