LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

DBU-chef: Dialog og pres gør en forskel i Qatar

| Qatar | 10 kommentarer
DBU-chef: Dialog og pres gør en forskel i Qatar
Foto: Getty Images

Infoboks

Se England - Tjekkiet

Stream live på Eurosport Player  

Advertisement
Advertisement
Der er fremskridt for migrantarbejderne i Qatar, men der er stadig flere udfordringer, som skal løses, lyder det fra DBU-formand Jesper Møller, der har besøgt landet.

Det er sket en positiv udvikling for arbejdsforholdene i Qatar, men man er langt fra i mål.

Sådan lyder beskeden fra DBU, efter forbundet sammen med de andre nordiske forbund har været på besøg i landet, der skal afholde VM i 2022.

Her mødtes forbundene med VM-arrangørerne, faglige organisationer og migrantarbejdere, mens man besøgte stadionbyggerier og migrantarbejdernes boliger, skriver DBU i en pressemeddelelse.

Her så man blandt andet fremskridt omkring midlertidig mindsteløn, ansættelse af 256 statslige opsynsfolk og en ny mulighed for at klage over virksomheder, som ikke overholder reglerne. DBU-formand Jesper Møller er glad for at se fremskridt, men der er stadig flere udfordringer.

- Det er positivt, at VM-arrangørerne nu tager arbejdsforhold og menneskerettigheder alvorligt, og nu har gjort mange ting siden 2016. Vi kan dog se, at nogle arbejdere fortsat ikke får løn eller har ordentlige forhold, siger Jesper Møller.

- Det skal forbedres, lige som vi skal sikre, at der også kommer ordentlige forhold i hotel- og servicesektoren frem mod VM i 2022. Det internationale pres og dialog gør tydeligvis en forskel, og vi vil fortsætte med at holde fokus på udviklingen i Qatar, siger Jesper Møller.

DBU og de nordiske fodbund tog initiativ til besøget i Qatar for at fastholde presset på og dialogen med myndighederne i Qatar.

Se England - Tjekkiet Stream live på Eurosport Player  
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

10 kommentarer

carulus 16:05          
Som gammel roligan håber jeg sku vi kvalificere os og bliver hjemme.
Ludvigdrengen 16:08          
Utroligt hvad FIFA er blevet til. Slutrunder i Rusland og Qatar. Korrupte organisation...
kim.bogeskov@hotmail.com 16:10          
Ja det kan godt være at de forbedre arbejdsforholdene før WM men hvad mår WM er overstået
RaSMuS. 16:19          
Som gammel roligan håber jeg sku vi kvalificere os og bliver hjemme.
Fuldstændig enig.
UMURUM 16:48          
Er der nogen andre der lagde mærke til ordlyden: "fremskridt omkring midlertidig mindsteløn"...eh midlertidig??? Så det betyder, at når VM er slut, så er det tilbage til de slavelignende forhold og ingen løn som hidtil?. Umenneskeligt, usympatisk, og pinligt, at FIFA kan finde på, at lægge VM i en diktatur stat, der på ingen måde overholder basale menneskerettigheder.

Forhåbentlig afføder den megen opmærksomhed på de dårlige forhold, en masse afslørende journalistik, der sætter Qatar i et så dårligt lys, at de føler sig tvunget til at gøre noget ved forholdene...og ikke kun midlertidigt.
jijbcn 17:20          
#boykotQatar
Mickey HFH 19:36          
Håber sgu at UEFA forlader FIFA hvis det fortsætter på denne måde. FIFA er et forbund for alle de ortelande i Mellemøsten, Afrika & Asien, som ingen fodboldlkultur har, og kun er der for pengene...
Fredag 22. marts
Torsdag 21. marts