Luk

DBU-chef om VM-ambassadør: Foruroligende

| VM kval. UEFA | 11 kommentarer

Infoboks

DBU's kommunikationschef Jakob Høyer kalder Qatars VM-ambassadør Mohamed Aboutrikas kommentar om homoseksuelle for foruroligende. 

- Vores rolle er at stå imod over for det her fænomen 'Homoseksualitet', fordi det er en farlig ideologi, og det er ved at blive ækelt, og folk skammer sig ikke over det længere.

Sådan lød det fra Mohamed Aboutrika, der er ambassadør for VM i Qatar, til beIN Sports. 

Den udtalelse har DBU også hørt, og den vækker ikke ligefrem begejstring hos det danske fodboldforbund.

- Jeg synes, det er foruroligende, og det viser, at der stadig er store udfordringer på diversitets- og menneskerettighedsområdet i den region, hvor der afholdes VM næste år, siger Jakob Høyer til DR Sporten.

Han fortæller videre, at DBU har rejst spørgsmålet om homoseksuelle og kvinders adgang til VM-kampene næste år. 

Derudover vægter han og DBU det højere, hvad Hassan Al-Thawadi, der er leder af Qatars planlægningsorganisation, siger. Han har nemlig understreget, at alle har lige adgang til kampene. 


Af Andreas Roesen

11 kommentarer

Interforlivet 20:16          
Sådan, Jakob Høyer! Så er den klaret.

Tilbage til VM-forberedelserne.
Groggster 20:19          
@ Interforlivet

Ja, jeg tænkte præcis det samme!
Gu´ er det da ej foruroligende. Det er direkte forkasteligt, usmageligt, kvalmende, idiotisk og klamt. Fy for helvede, en lorteudtalelse af et menneske (Qatar-ambassadøren) med rådne lorteværdier.
cloc 20:35          
Ja, er med på at seksualundervisning nok er noget mere enkelt, arbejdere er bedre lønnet, korruption osv. i Qatar end hjemme i f.eks. DK. for nogle med tragisk udfald at komme til det land. Men sat i perspektiv ift alt muligt andet på planeten jorden. Virker på mig som om at meget andet går under radaren pt. Syntes blot vi skal blive hjemme, men ja det også forkert :)
Laslos 20:55          
Ja - lad os gå i dialog med FIFA og UEFA, mens vi pisser på alt der hedder basale rettigheder for mennesker. Tag nu og vis nosser og sig at de skal fucking steppe up eller pisse af. Lorte mafia institutioner, der udelukkende tænker korruption og nepotisme - jeg brækker mig
Kleverson 21:01          
Det er foruroligende at det er DBUs svar. Var egentlig for at tage der ned og vise hvad vi troede på med regnbue flag mm. Men DBU og FIFA´s håndtering giver mig lyst til at droppe det totalt.
jesper med bolden 21:50          
Synes bare, alle fodboldfans bør droppe det VM. På tribunerne, foran skærmen, overalt. Og især bør man droppe produkter fra de sponsorer, som markedsfører sig på slutrunden - så gør det rigtig nas!

Kleverson>> Hvis du tager derned, støtter du det. Det bliver ikke vist på tv, når security slår dig ned og konfiskerer dit regnbueflag
Yetti 23:08          
Problemet er bare at vi i vesten sidder og er fortørnede mens de i store dele af verden klapper i hænderne. Hvis vi dropper VM som tilskuere, tv-seere mv bliver stadion fyldt op med andre folk.
Det vil først have en effekt hvis DK sammen med England, Frankrig, Tyskland mv. siger fra overfor FIFA og sætter foden ned. Nu må de droppe deres rovdrift på penge, ikke noget med VM hvert 2. år i diverse diktaturstater mv.
Men når DBU kun udtaler at det er foruroligende så er pengene jo allerede taget til indtægt og derfor sker dr INTET!
Mandag 17. januar