Luk

DBU-formand: Glem alt om en lukket turnering

| bold.nyt | 30 kommentarer

DBU-formand, Jesper Møller, proklamerer, at de europæiske storklubber godt kan glemme alt om deres egen lukkede turnering, hvis de samtidig vil spille i en national liga.  

Da Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, tirsdag aften fratrådte sin stilling, fortalte han samtidig, at Barcelona havde sagt ja til en plads i en ny europæisk superliga.

Formanden for DBU, Jesper Møller, som ligeledes er medlem af UEFA, forklarer, at det kan de europæiske storklubber godt glemme alt om.

- Man kan glemme alt om at spille i sin egen lukkede turnering og samtidig spille i en national liga. Det er enten-eller efter de nuværende regler, fortæller Jesper Møller til Ritzau. 

Herefter uddyber Jesper Møller, at han håber, klubberne er klar over, hvilke konksekvenser det kan få for dem.

- De klubber, der hellere vil spille i et andet, lukket system, kan ikke være en del af aktiviteterne i FIFA, UEFA eller de nationale forbund. Det håber jeg, at de er klar over, siger Jesper Møller.

Udover at Barcelona har sagt ja til turneringen, så meddelte Sky Sports i sidste uge, at Real Madrid, Liverpool og Manchester United også har sagt god for den nye turnering.

Læs nærmere om planerne for den nye turnering her.

 

 

 


Af Theis Fischer Brandt

30 kommentarer

ForSatan 14:52          
God udmelding.

Jeg tror også de implicerede klubber overvurderer den interesse som tv-seere vil have for en piratliga. Selvfølgelig elsker vi at se de store spille mod hinanden, men det er jo fordi det er specielt når de så gør det.

Jeg gider i hvert fald ikke betale i dyre domme for at se det. Tænker ikke det bliver billigt for dem der gerne vil følge med.
vicham 14:56          
Du har nok ret i, at det hverken bliver spændende eller billigt.
Og de respektive ligaer skal nok overleve, det kunne ligefrem bringe lidt mere liv og passion tilbage, det er der altså ikke meget af på lægterne i fx de store engelske klubber, hvor turister fylder det meste.
Aussie 15:01          
De klubber, der hellere vil spille i et andet, lukket system, kan ikke være en del af aktiviteterne i FIFA, UEFA eller de nationale forbund. Det håber jeg, at de er klar over, siger Jesper Møller
Og hvilket værditab ville aktiviteterne i FIFA, UEFA, DBU osv. opleve hvis klubberne lykkes med at overtale de bedste spillere til at flytte med ud af dinosaur-systemet?

Jeg forstår pointen, men det lyder altid skidt når modsvaret som sædvanligt udelukkende bygger på trusler! Vi er klar over at FIFA, UEFA, DBU og deres ledere lever et fedt liv med luksusrejser, og for de højest placerede med brune konvolutter for stemmer. Vi er klar over de driver en stort set risikofri forretningsmodel da det er klubberne der dækker lønudgifter til spillerne, og dækker risikoen for skader etc.

Vi hører så meget snak om at "beskytte fodboldfamilien", men i virkeligheden går det jo blot ud på at beskytte de privilerede få´s priviligerede liv!

Hvis ikke FIFA, UEFA, DBU osv. vågner op, skaber transparens og et mere demokratisk system, og en rigtig følelse af en "fodboldfamilie" bliver disse udbryderligaer (beklageligvis) et faktum, som de priviligerede ikke true sig væk fra!
Daemon 15:04          
Der vil helt sikkert være modstand i de enkelte europæiske lande, men storklubberne er ligeglade, for de jagter profit på de asiatiske og amerikanske markeder, og der er man sgu ligeglad med Spezia-Inter. Man vil bare se Barcelona-Liverpool og Milan-Bayern hver uge.
ForSatan 15:12          
>> Daemon

Nu nævner du Bayern i din kommentar, men jeg tvivler meget på at nogen tyske klubber vil deltage i det. Bayerns fans demonstrerede kraftigt mod Hoffenheim´s ejer, på lige fod med de andre tyske klubbers fans. De vil ikke have griske udenlandske ejere til at bruge klubberne som legetøj. Det her falder lidt udenfor den kultur som er omkring fodbolden i Tyskland. Tænker heller ikke det vil blive velmodtaget i England. Men jeg kan jo tage fejl.
Michelino 15:21          
Har svært ved at se det blive vel modtaget hos en stor del af tilskuerne på Anfield.

En lukket liga kan også resultere i, at spillerne risikerer, at landsholdsfodbold og dermed den enorme interesse og prestige, der er forbundet VM og EM, bliver et lukket land. Det vil helt sikkert afskrække nogle spillere fra et fremtidigt skifte, spillere for hvem hæder og drengedrømme betyder noget.
Bolabrazil 15:41          
En lukket liga er guf for de amerikanske ejere af Liverpool og Man. utd.
Som en anden skrev, så tror jeg det asiasiske, Amerikanske og tildels det sydamerikanske marked, er så stort at de er villige til at melde sig ud af de nationale ligaer.
Som jeg forstod det, er det 6 forskellige nationer der skulle have hold der ville være med. Jeg er ret overbevist om at det må være England, Tyskland, Spanien, Italien der er de 4 af dem. De 2 sidste kunne være Portugal og Frankrig.
Hvad vi så ved er at Barcelona og Real Madrid har takket ja, Liverpool og Man. utd. ved vi også her sagt god for det.
Da det er 6 lande, må vi vel formode at det er en 3 stykker fra hvert land.
Så det vil vel være nogenlunde disse klubber:
Bayern Munchen
Dortmund
RB Leipzig
Manchester United
Manchester City
Liverpool
Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid
Juventus
Milan
Inter
PSG
Lyon
Monaco
FC Porto
Benfica
Sporting
Selvom det er en skræmmende god liga. Så kan man jo ikke andet end ønske dem held og lykke. Jeg kommer ikke til at støtte en sådan liga med så meget som en bøjet femøre. At det er en lukket liga gør det så u-europæisk at man knapt fatter de overhovedet vil lægge navn til de rygter. ALLE burde boykotte denne liga, den gør intet godt for fodbolden og vil bare puste de store klubber op til et endnu mere vanvittigt niveau.
Den vil også ødelægge Champions league og UEFA cuppen samt decimere de nationale ligaer.
Bliver det en realitet, så kommer disse hold jo nok til at spille de fleste af deres kampe i Asien og Amerika. Europa er de sgu nok ligeglade med.
Fodbolden drukner i sin egen succés.
Onsdag 25. november