LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

DBU justerer på den røde tråd

| bold.nyt | 14 kommentarer
DBU justerer på den røde tråd
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk
DBU justerer nu på enkelte punkter i sit spilmanifest 'den røde tråd', og det handler primært om at spille mere målsøgende.

Det blæser forandringens vinde over DBU, og nu justerer unionen også på spilmanifestet 'den røde tråd', som ex-landstræner Morten Olsen har været med til at udarbejde.

- Vi har analyseret os frem til, at i det vi kalder fase tre, altså i det målsøgende spil, der vil vi gerne blive endnu bedre. Og det har vi så sat fokus på nu, siger DBU's talentchef Flemming Berg til TV2 Sport og tilføjer om én af tre ændringer:

- I stedet for at spille den på foden af en kant, som så selv skal tage udfordringen, forsøger vi at gå dybt og finde rummet mellem stopper og back. Det er for at gøre spillet mere dynamisk og mere seværdigt og mere målfarligt.

De to andre ændringer er kort sagt, at man vil have flere spillere i boksen ved indlæg samt dyrke den klassiske angriber mere end tidligere.

Der arbejdes blandt andet med de nye tiltag på DBU's træningstur i Tyrkiet, hvor fire forskellige U-landshold i øjeblikket er samlet.

Se Southampton - Derby Stream live på Eurosport Player  
Advertisement

Af Mikael Blond

14 kommentarer

Jakobsen14 09:47          
Ja ja Bedre sent end aldrig. Kan være jeg så vil overveje at se landsholds fodbold igen. Men går nok nogle år inden det kan ses på holdet. I det mindste er der kommet en ny Lands træner, så kan være det kommer til at ske hurtigere end hvis gammel far stadig bestemte.
mimsdk 09:56          
Flot... Det har alle andre snakket om i 15 år... I har godt nok fundet de rette folk til at se det samt hvordan spillet har udviklet sig siden 2005!!
mexicoz 10:06          
God ændring - men det faktum, at man kalder det et \"spilMANIFEST\", siger jo alt om problematikken; fodboldtaktik bør ikke være dogmatik.
LarsVonPetter 10:14          
@Mexicoz - enig i din pointering. Jeg vil også vove at påstå, at vi som fodboldnation ikke har en størrelse \"der tillader\" os, at spille på samme måde kamp efter kamp - fint at man søger en rød tråd i samlet DBU-regi, men ligefrem at have nedfældet hvad de enkelte spillere skal gøre i givne situationer er håbløst. Taktikken er selvfølgelig nødt til at være tilpasset modstanderen på dagen samt det spillermateriale der er til rådighed. Man er simpelthen nødt til at være mere omstillingsparat end tilfældet har været de sidste mange mange år.
-V- 10:15          
Så efter at Den Røde Tråd blev indført i 2005, tænker man at nu er det på tide at indføre en spillestil, som medfører mål?

Fantastisk.
Jeg tror at en trænet abe ville kunne gøre det bedre, end de udviklingschefer, der har haft ansvaret i DBU.
GammelBitterMand 10:40          
Når DBU gør de her ting, så er det jo strategiske tiltag, ikke taktiske. Den slags står landstræneren for. DBU prøver at give landstrænerne fremover bedre muligheder. Flemming Berg har i øvrigt længe talt højt og begejstret for det, der nu er de officielle udmeldinger, så nogen overraskelse bør det ikke være.
Sims91 10:55          
Ham Flemming var også ganske engageret på tv da han blev interviewet om det. Det var en slet skjult sviner der blev sendt afsted til Morten Olsen. Han mindede om en fyr der var helt nyansat til opgaven end en der havde været ansat i organisationen i tid før.
Onsdag 16. januar
Tirsdag 15. januar