LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

DBU laver strukturændring i pokalen

| Sydbank Pokalen | 34 kommentarer
DBU laver strukturændring i pokalen
Foto: Getty Images
Fra denne sæson bliver semifinalerne i DBU Pokalen afviklet over en enkelt kamp fremfor over to kampe, som det har været tidligere.

Den nye Superliga-struktur betyder flere kampe til klubberne i landets bedste række, og det får indflydelse på DBU Pokalen. Tidligere blev semifinalerne i pokalen afviklet over to kampe, men fra denne sæson bliver der kun spillet én kamp per semifinale.

- Det blev lavet om i forbindelse med den nye Superliga-struktur. For at gøre plads til, at der skal spilles 38 runder i Superligaen, så har man fjernet den ene kamp i semifinalen, fortæller turneringschef i DBU Henrik Andersen til bold.dk.

Hjemmebanefordelen i semifinalen bliver som i de tidligere runder givet til den lavest rangerede klub, hvis klubberne spiller i forskellige rækker. Hvis klubberne er i samme række, bestemmes hjemmebanefordelen ved lodtrækning.

Henrik Andersen fortæller, at det var divisionsforeningen, der foreslog at lave ændringen.

bold@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Peter Miles

34 kommentarer

Benner70 10:47          
God idé at afvikle semifinalerne over en kamp, men de burde spilles på neutral grund, så det positive ved ændringen er til at overse.
Plankeværket 10:50          
Træls de ikke giver den en ordentlig overhaling når de nu er i gang. Pokalsemier og kvartfinaler i weekenden f.eks.
Drop det der med lavest rangerede hold får hjemmebane. Udover i de tidligere runder, hvor de store hold skal på 2. divisions rundfart.
Jemuha1 11:05          
Nu spilles der godt nok kun 36 runder i slutspillet i Superligaen.. Ikke 38.
I nedrykningsspillet ved jeg det ikke. Det er stadig meget forvirrende.
Ferguson41 11:12          
@Benner70

Nu er folk herhjemme generelt ikke så fanatiske ift. fodbold, så at spille semifinaler på neutral grund vil være en katastrofe for tilskueretallet, som i forvejen ikke er prangende herhjemme, slet ikke når det er midtugekampe som pokalkampe er. Selv i går var der kun mødt lidt mere end 20.000 op til en CL-kval.kamp, og det er jo ikke overvældende til så vigtig en kamp.
Benner70 11:22          
Når du nævner tilskuertallet, tænker du så på økonomien i det? Der er ingen garanti for, at klubber som FCK, FCM og BIF når semifinalen hver gang, og er dette ikke tilfældet, vil tilskuerantallet alligevel være lavt.
Synes, det er sportsligt forsvarligt at lægge kampene på neutral grund og så bliver tilskuerantallet sekundært for mig, men jeg kan godt se din pointe.
An0nym0us 11:29          
Så er der pludselig KÆMPE fordel for dem der har hjemmebane. Spil da over to kampe, eller spil på neutral bane!
Ferguson41 11:30          
Sportsligt vil det være mest fair at spille på neutral grund, men i forvejen er det jo sådan, at FCK er på hjemmebane i en finale, så man har alligevel ikke det fair element med uanset.

Hvad angår tilskueretallet mener jeg bare, at en kamp tager sig bedst ud hvis der er godt med folk på tribunerne, og jeg har svært ved at forestille mig den store interesse for en semifinale mellem AGF og AaB spillet i Herning. Det er sådan en tur de mest hardcore fans tager, men dem er der bare ikke så mange af herhjemme, hvorfor tilskueretallet vil være lavt, også fordi de lokale herningensere vil være bedøvende ligeglad med sådan en kamp.
Lørdag 20. april
Fredag 19. april