Luk

DBU: Loven har ramt hele dansk fodbold

| Danmark | 5 kommentarer

Infoboks

Israel - Danmark
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (25/03)
Oddset 4,70 3,40 1,72

DBU glæder sig over, at en bred politisk aftale tirsdag har sikret, at banker og betting-selskaber igen kan sponsorere på samme platform.

Tirsdag har en bred politisk aftale fundet en løsning på den problematik, som har gjort, at banker og sparekasser ikke har måttet reklamere ved siden af betting-selskaber på landsholdet, i sportsklubber og i foreninger.

Blandt andet har Arbejdernes Landsbank ikke været at finde på landsholdets tøj siden sommer, hvor loven trådte i kraft, da landsholdet også er sponsoreret af Danske Spil.

Men nu kan landsholdet altså igen reklamere for sin hovedsponsor, og det jubler administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, over, for lovgivningen har også ramt klubber og foreninger i DBU.

- Vi er meget glade for, at partierne bag aftalen nu løser udfordringen. Lovens konsekvenser har ramt hele dansk fodbold og idræt, og vi hilser derfor lovændringen meget velkommen, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har hele tiden bakket op om budskabet, at ludomani skal bekæmpes. Men med den nye aftale har vi fået en kærkommen præcisering af loven, som forbedrer situationen for hele dansk fodbold. 

- Tak til regeringen og partierne for at have lyttet. Nu håber vi, at lovændringen kan komme hurtigt igennem Folketinget.

Erhvervsministeriet skrev tirsdag, at aftalen skal behandles i Folketinget, og regeringen vil lægge op til, at det behandles i denne Folketingssamling, så forslaget kan træde i kraft inden sommer.


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

JackSigis 18:28          
okay, sjovt som at "hele fodbolden i Danmark" er ramt.. jeg finder meget få fodbold hold i dansk breddefodbold som er støttet af banker eller betting firmaer.. og sågar endnu færre der er sponsoreret af både det ene og det andet.
Betting selskaber burde og skal ikke sponsorere noget som helst. jeg kan selv være typen som oddser et par kampe i ny og næ, men finder det på ingen måde nødvendigt eller acceptabelt med alle de pis reklamer og sponsorater.
Eroh 18:45          
Hvad er den politiske aftale helt præcist bold.dk? Der snakkes om præcisering af loven... er det bare, at nu må de gerne reklamere sammen?
Slettet(301120211302) 19:31          
Eroh

Det fremgår sf den artikel der er længere nede

JackSigis

Jeg ved ikke, om du blot har været “uheldig” eller jeg “heldig” men de 3 klubber i horsebs området jeg kender bedst til har alle tilknytning til både banker og betting firmaer i sponsor netværket. Selvfølgelig i mindre omfang end landshold og superligaklubber. Jeg tænker at det er bredt i Danmark medmindre jeg vare rent tilfældigvis har tilknytning til 2 samt kendskab til 3. Klub hvor det er tilfældet og det er helt ekstraordinært.

Vi har fx på trøjen på et af ungdoms holdene i nuværende klub et logo fra Den Jyske Sparekasse. De fremgår også på reklame bander der sættes op ved førsteholdets kampe og i klubhuset på væggen. Samtidig er der også reklame for lokal kiosk hvor der også er logo af danske spil og Oddset. Vi modtager endvidere tips midler.
AaBager 20:58          
Bettingselskaber skal sponsorere så mange klubber de vil, jo flere jo bedre. De tjener milliarder på fodbold, så kun godt der ryger noget tilbage.

Mht det moralske, så er det lovligt at bette, hvorfor det også skal være lovligt at reklamere. Der må gerne stå Carlsberg, Toms og McDonald´s på brystet, så selvfølgelig må der så også stå Bet365. Hvis man må reklamere for et vanedannende lovligt produkt, må man nødvendigvis reklamere for dem alle.
KennethF 08:27          
jeg finder meget få fodbold hold i dansk breddefodbold som er støttet af banker eller betting firmaer..
Her i det midtjyske er der nu MEGET få klubber, som ikke i et eller andet omfang bliver støttet af det lokale pengeinstitut...
Betting selskaber burde og skal ikke sponsorere noget som helst.
Det kan man mene. Men husk nu lige, at denne lov ikke blev lavet for at bekæmpe betting, men for at bekæmpe kviklån.
Lørdag 6. marts