Luk

DBU: Nyt stadion kan være aktuelt til EM 2024

| bold.nyt | 79 kommentarer

Hvis de nordiske lande får EM i 2024 eller 2028, kan det være aktuelt med et nyt stadion i Danmark. Det siger DBU-formand Jesper Møller.

DBU-formand Jesper Møller meldte i starten af marts ud, at de nordiske lande vil undersøge muligheden for at afholde EM i 2024 eller 2028.

Endnu er man meget tidligt i forløbet, da budprocessen i UEFA-regi slet ikke er startet. Men hvis de nordiske lande får slutrunden, kan det blive aktuelt med et nyt stadion i Danmark til at supplere Parken.

Det fortæller DBU-formand Jesper Møller.

- Så langt er vi ikke endnu. Men vi skal nok finde et stadion mere i Danmark, vil jeg tro, hvis vi som udgangspunkt skal levere to pr. land. Men det kommer også an på, hvad planerne er i de andre lande. Det er vi ved at undersøge, siger Jesper Møller til bold.dk.

DBU-formanden forventer, at et EM-stadion skal have en kapacitet på minimum 30.000. Det er i overkanten til Superligaen, og så må man tænke i alternative baner.

- Det skal være bæredygtigt. Vi skal ikke have et stadion stående, som bagefter ikke bliver brugt til noget som helst. Så hvis det her bliver aktuelt, skal vi tale med borgmestre, regeringen, og organisationer som Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen.

- Jeg har været nede og besøge Horsens. De har et fleksibelt stadion, hvor de rykker den ene tribune væk, så der kan være 10.000-vis af koncertgæster. Der er en speedway-bane og så videre. Så det kan være, at vi skal tænke mere fleksibelt. Det går ikke, at der står et kæmpe stadion ledigt bagefter.

Danmark skal afvikle fire kampe ved EM 2020. Det forventer Jesper Møller ikke stiller et eventuelt nordisk bud ringere i forhold til at tiltrække en kommende slutrunde.

- Der er mange, der siger, at det er en specielt situation, fordi det er bredt ud til 13 lande, så den tæller egentlig ikke med, siger Jesper Møller og fortsætter:

- EM 2020 bliver utrolig spændende at evaluere på. Det er klart, at hvis det går rigtig dårligt, så bliver det nok lidt sværere for os. Men hvis EM 2020 går fremragende, vil vi være fremme i skoene og være klar.

DBU-formanden forventer, at udbudsprocessen i UEFA starter i 2018. Men det er godt at have gjort benarbejdet i god tid.

- Det er utrolig vigtigt at være i god tid. Og vi får muligheden for at ‘varme op’ i 2020. Og så kan vi styrke det nordiske samarbejde. Vi er nødt til at stå stærkere sammen.

- Det, vi gerne vil vise frem, er vores foreningsmodel, vores græsrodsmodel. Vi vil gøre det bæredygtigt, så der ikke står nogen stadions tilbage, når slutrunden er overstået. Det kommer ikke til at ske, siger Jesper Møller.

DBU-formanden fortæller, at næste skridt i den lange proces er et møde mellem de nordiske fodboldformænd i april.

kristian@bold.dk


Af Kristian Anker-Møller

79 kommentarer

ToonInStoke 16:12          
Det kunne da være fedt, så slap vi måske også for at spille pokalfinaler på FCK´s hjemmebane hvert år.
Britz 16:15          
Hvis der er en gud, så sørger han for at Århus får det stadion og at AGF herefter kan leje sig ind på det. Hvis der er nogen der har brug for et nyt stadion, så er det os, da det vi har nu næsten ikke hører til i kategorien.
Pademann 16:16          
Ville være dejligt med et neutralt stadion til landskampe og pokalfinalen.
ToonInStoke 16:16          
Enig Britz, selv som AaB fan vil det give mest mening med det stadion i Århus.
Last Motiv 16:18          
Det trænger vi godt nok også til, Telia parken er slet ikke tidssvarende mere, den er ikke sammenhængende hvilket går ud over stemningen, lyden er katastrofal og kapaciteten er for lille.
Skønt hvis dette bliver tilfældet, dog er der lang tid til, desværre
KudosTokens 16:22          
Parken er heller ikke stort nok til landskampene. Kunne være lækkert med et kæmpe stadion, selvom det nok aldrig kommer til at ske
Nicodemus 16:23          
Last Motiv:
Det trænger vi godt nok også til, Telia parken er slet ikke tidssvarende mere, den er ikke sammenhængende hvilket går ud over stemningen, lyden er katastrofal og kapaciteten er for lille.
Bortset fra at kapaciteten er sænket til under 40k, så er UEFA og FIFA ganske uenig med dig... Men nu er dine motiver jo heller ikke styret af rationel tankegang når det kommer til FCK, så hvorfor skulle det være tilfældet når det handler om Parken.


Og omkring hjemmebanefordel... Hvem skal så have hjemmebane "fordelen"? I forventer vel ikke helt seriøst at DBU skal bygge et nyt stadion på +40k (ifølge Last Motiv), som skal stå tom i alle uger, undtagen til landsholdsfodbold og pokalfinalen?

Kom nu ud af jeres håbløse pigefnidder-fase! Det er pinligt at være vidne til.
Søndag 24. oktober