Luk

DBU støtter stadionprojekt i Aarhus

| 3F Superliga | 58 kommentarer
DBU støtter stadionprojekt i Aarhus
Foto: Carsten Christensen / bold.dk

Infoboks

AGF - Silkeborg
Superligaen Grundspil (20/10)
bet365 1,28 5,50 9,50
NordicBet 1,35 5,40 7,70
Oddset 1,35 5,30 8,20

DBU støtter op om et nyt fodboldstadion i Aarhus, da unionen har interesse i bedre faciliteter med henblik på Danmarks bud mod EM 2024 eller '28.

AGF har længe hungret efter bedre stadionfaciliteter, og efter den flotte opbakning i pokalfinalen har behovet fået ny næring.

DBU støtter nu op om, at Aarhus får et bedre fodboldstadion, da DBU også selv har interesse i det.

- Vi har en interesse i, at Aarhus Idrætspark bliver gjort så fodboldmindet - hvis man kan sige det sådan - som overhovedet muligt. Og det ønske er accelereret efter, at vi sammen med de nordiske lande er gået i gang med at sondere mulighederne for at byde på EM i 2024 eller ’28. Det vil kræve nogle yderligere stadionfaciliteter i Danmark, siger DBU-formand Jesper Møller til Århus Stiftstidende.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, at et rigtig fodboldstadion ingen løbebane har. Og ser jeg på det som DBU-formand, så er det klart, at så vil vi godt have nogle flere pladser til tilskuere. Vi skal op på mindst 30.000 i forhold til UEFA’s krav og gerne længere op også, men det forudsætter nu nok en drøftelse med brugerne og kommunen, fordi det skal også kunne hænge sammen.

Jesper Møller fortæller til Århus Stiftstidende, at et nyt stadion også vil åbne op for, at Danmark spiller flere A-landskampe i Aarhus.


Af Mikkel Nøhr

58 kommentarer

thorstenkudahl 09:11          
Mon ikke de kære politikere får sat en stopper for det bygge projekt i Aarhus.

Det ligger jo i udkants Danmark, hvilket vil sige udenfor Kjøbenhavnstrup, så hvad får de kære københavnere ud af dette byggeri?

1. Færre landskampe 2. risikoen for at miste melodi granprix og 3. At Aarhus får et fodboldhold igen ;)

Jeg håber virkeligt Aarhus får et nyt stadion, men inden længe vil København og politikerne nedlægge VETO mod dette projekt.
Mille45 09:18          
Ingen tvivl om at MGP ikke hører hjemme i Kbh. Det burde fast afholdes i Herning, og så kunne Aarhus indimellem få lov til at låne arrangementet!
ForSatan 09:27          
Melodi Grand Prix? Åh Gud, der findes vel ikke noget mere ligegyldigt. Det kommer jo alligevel ikke til Danmark mere end hver 10. år når det kommer til stykket.

Fint med et nyt stadion i Århus i øvrigt.
Internazionale4everr!!! 09:29          
@thorstenkudahl

Det ligger jo i udkants Danmark, hvilket vil sige udenfor Kjøbenhavnstrup, så hvad får de kære københavnere ud af dette byggeri?

Du skal lige tage en slapper med det der København og politikerne. Og når du selv udpeger Århus som noget, der ligger i udkantsdanmark? Please. Har du set hvor meget der i forvejen bliver bygget? I modsætning til København, får Århus og Odense fx Letbaner. Så tør øjnene, og få sølvpapirshatten af. Der kommer masser af ting i retningen mod Århus for tiden. Nu også et stadion, hvilket både byen og AGF har fortjent...

Hvis du bare har tænkt dig at sidde der og være københavner-paranoid, er det ikke ævred værd at diskutere videre.
Tro det eller ej - man kan sagtens bo i hovedstadsområdet, og unde resten af Danmark en modernisering...
LukeDanDuke 09:34          
Du skal lige tage en slapper med det der København og politikerne. Og når du selv udpeger Aarhus som noget, der ligger i udkantsdanmark? Please. Har du set hvor meget der i forvejen bliver bygget? I modsætning til København, får Århus og Odense fx Letbaner. Så tør øjnene, der kommer masser af ting i retningen mod Århus for tiden. Nu også et stadion, hvilket både byen og AGF har fortjent...
Iøvrigt... Hvis man kan smide 3.5 milliarder efter en letbane der næsten intet gør for mobiliteten i byen, samt forringer transportmulighederne andre steder i byen, så kan man sku også bygge et stadion.

Ja... jeg er ikke fan af letbanen :) Men et nyt stadion vil jeg dog sætte pris på.
Hölkynkölkyn 10:02          
Nu må DBU se at komme ud af kampen. Først forære de, ikke bare et stadion, men en hel forretning til fck til samme pris som det ville koste at lave bare en endetribune på Gentofte stadion.

Nu skal de fandme ikke til at give penge til agf, hvis viborg, esbjerg, fcm, sønderjyske og hobro kan betale selv, så kan de også i aarhus.
Swarley 10:08          
Please. Har du set hvor meget der i forvejen bliver bygget? I modsætning til København, får Århus og Odense fx Letbaner.

Nu har København så en metro, så det er begrænset hvor meget behov der er for en letbane.
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober