Luk

DBU tog Qatar-kritisk banner ned: FIFA-regler

| VM | 29 kommentarer

Infoboks

Danmark - Østrig 1-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F
53' 1-0 Joakim Mæhle

DBU beordrede et Qatar-kritisk banner pillet ned i Parken tirsdag aften, og det skyldes FIFA's regler om politiske budskaber, fortæller kommunikationschef Jakob Høyer.

Det danske landshold sikrede sig tirsdag aften billetten til den omstridte VM-slutrunde i Qatar.

Slutrunden har mødt megen kritik på grund af Qatars omgang med menneskerettigheder og arbejdsvilkår for migrantarbejdere, som er med til at forberede landet til slutrunden, og tirsdag var der på ny kritik af Qatar.

På lægterne havde en fan et banner med, hvor han opfordrede til at boykotte slutrunden i Qatar, men det banner blev beordret pillet ned af DBU.

Det fortæller fanen selv på Twitter, og DBU's kommunikationschef Jakob Høyer bekræfter episoden overfor Ritzau.

Han fortæller, at banneret blev pillet ned på grund af FIFA's forbud mod bannere med politiske budskaber.

- FIFA's regler er jo, at man ikke må have politiske budskaber på bannere og flag til kampene. Det blev vurderet til at være et politisk budskab. Så er det underordnet, om der står boykot Qatar eller boykot Israel, Sverige, England eller noget, der ligger tættere på os, siger Jakob Høyer til Ritzau.

I et aftalt tidsrum var der dog plads til et gult banner med teksten 'Human rights for migrant workers', som danske fans og Amnesty stod bag. Det var tilladt, da det ikke opfordrede til at bekæmpe eller boykotte nogen, siger Høyer.

DBU har længe sagt, at man ikke agter at boykotte VM-slutrunden medmindre det er den danske regerings beslutning, og onsdag har Danmarks kulturminister så sagt, at Danmark skal tage til VM.


Af Jonas Dalgård

29 kommentarer

TAG 15:45          
Alligevel underligt, at basale menneskerettigheder kan anses som "politiske" og ikke ja, en selvfølge.
Sassy 15:57          
Når det kommer til penge, så findes menneskerettigheder ikke mere, desværre. Interesant der godt måtte være Palæstina flag imod Israel, siden FIFA ikke vil have politiske budskaber til kampene. Måske det kun gælder når det er rettet imod dem som betaler (under bordet) for en slutrunde?
Michaz 16:05          
UEFA og FIFA er mod racisme og er vel dermed politiske i UEFA/FIFA definitionen?

Er statements for universelle rettigheder kun lovlige på stadions, hvis de to politisk korrupte organisationer støtter op om politiken?

Det er hyklerisk, at helt almindelige udsagn/bannere mod andre krænkelser af rettigheder er forbudt.

Udsagn om at overholde menneskerettigheder er ikke politisk.
Nu må de søreme tage sig sammen og tænke på andet end økonomi.
Det skulle jo nødig hedde sig....
KiksetIndspark 16:05          
Det viser jo også, at DBU bare føjer FIFA/Qatar. Denne regel kommer til at gøre, at der ikke kan vises nogen protest overhovedet til VM. Den føjer ene og alene FIFA-Qatar propaganda.

Men Qatar styrer vel TV billederne uanset hvad.
wtf? AFC 16:06          
Ikke fordi, at jeg vil forsvare beslutningen. Men at det burde være en selvfølge, har vel intet at gøre med om det er et politisk budskab eller ej.

Og et flag kan man ikke tage ned ud fra reglen om politiske budskaber, da det trods alt bare er et flag, omend det så kunne tolkes som et politiske budskab.
Detstrafbart 16:09          
At det er en selvfølge HAR netop relevans.

Regnbueflaget er tilladt fordi retten til seksualitet er en selvfølgelighed.

Det er overholdelse af menneskerettighederne i Qatar tilsyneladende ikke på trods af op mod 20.000(!) døde migrantarbejdere.

Det er jo hykleri på et ufatteligt plan.
Toon Toon! 16:13          
Sassy

Du må godt komme med budskaber der er FOR noget, men ikke noget som er imod noget. Sådan læser jeg i hvert DBUs kommentar i artiklen.
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober