Luk

DBU vil flytte hovedkontor til Parken

| EM | 48 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC København
Superligaen Grundspil (26/09)
Bet25 4,30 4,00 1,76
Oddset 4,30 4,00 1,77
bet365 4,50 4,00 1,70

Udover en modernisering af Parken undersøges muligheden for at rykke DBU's hovedkontor til Østerbro i København ved siden af nationalarenaen i den nedsatte arbejdsgruppe med Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment.

Københavns Kommune har afsat penge til at undersøge muligheden for at modernisere og udvide Parken, og nu kommenterer FC København sagen.

Parken Sport & Entertainment, DBU og Københavns Kommune vil nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der udover en ny plan for Parken også skal diskutere et nyt hovedsæde til DBU tæt på nationalarenaen.

DBU oplyste sådan set allerede for et år siden en drøm om at rykke lokalerne til København, og der er altså nu sat konkrete undersøgelser i gang for at få det til at ske.

DBU vil udover at have et hovedsæde tæt på Parken etablere et nyt stadion og hovedsæde for DBU Jylland i Aarhus.

- Vi glæder os til at bidrage til arbejdet mod en modernisering af nationalarenaen, men også til at afdække mulighederne for et nyt DBU-hovedsæde ved siden af Parken, siger DBU-direktør Jakob Jensen til fck.dk.

- Moderniseringen af Parken og nyt hovedsæde udgør sammen med et nyt stadion og hovedsæde for DBU Jylland i Aarhus, samt et nyt nationalt træningscenter en del af DBU's Bestyrelses vision for fremtidens rammer for dansk fodbold.

For tidligt at tale om kapacitet
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, fortalte fredag, at man håbede på at kunne udvide til 50.000 tilskuere i Parken.

Det er dog for tidligt at begynde at tale om mulig kapacitet, siger bestyrelsesformand i PS&E, Allan L. Agerholm.

- Parken er et nationalt samlingssted og et sted, der betyder utroligt meget for et utal af danskere. Det er også et stadion, der skal følge med tiden, og vi går ind i det her arbejde med åbent sind, siger han til fck.dk.

- Vi ser gerne på modernisering og investering i de nuværende rammer, men det er for tidlig at tale om, hvor stor kapaciteten eventuelt kan blive eller andre meget konkrete tiltag. Det er det, arbejdsgruppen nu skal undersøge.
 
- Vi er utroligt stolte af Parken og vi bruger store ressourcer på at sikre, at København og Danmark har et stadion på internationalt niveau. Udviklingen af Parken og området omkring, er dog ikke en opgave, vi kan løfte alene.

- Derfor ser vi positivt på, at Københavns Kommune og DBU også har engageret sig i at se på en helhedsløsning for området, der også vil komme de mange breddeklubber og københavnerne til gode.

Arbejdsudvalget vil bestå af repræsentanter fra FCK, Københavns Kommune og DBU, mens lokale idrætsklubber og andre interessenter også bliver inddraget, lyder det.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Sara Margren

48 kommentarer

Orlaj 13:06          
Kunne dbu virkelig ikke bruge deres penge bedre, end hus leje i Danmark dyreste by. Kan da være ligemeget hvor de ligger
Chelsea Midtjyden 13:08          
Brand ærgerligt at skulle dele national arenaen med et superliga hold. Vi burde være et stolt, stort og rigt nok fodbold land til at have et seperat stadion med plads til 50.000+!
Både for at tiltrække europæiske turneringer og til at støtte maks op om landsholdet!
Det bliver selvfølgelig dyrt, men uden at vide en dyt om økonomien omkring det. Så kan det umuligt være en dårligere en investering end mange andre projekter staten laver!
Sebalist 13:18          
Det ville være vanvid at have et ´Wembley´ i et lille land som Danmark - driftsomkostningerne alene ville være et økonomisk selvmord, og det er fuldstændig unødvendigt.
Ja, landsholdet flyver afsted på en hype lige nu. Men at have et nyt, kæmpe stadion, hvor man bliver nødt til at nøjes med at åbne den ene halvside, fordi Rumænien kommer forbi til en venskabskamp........
Goat! 13:22          
men uden at vide en dyt om økonomien omkring det.
Det ses ret tydeligt.
varulv 13:24          
Jeg synes ikke rigtig, at du lever op til din signatur, Sebalist ;)

Set bort fra min ringe humor, så er jeg dog enig. Er også fløjtende ligeglad med om landsholdet deler hjemmebane med et klubhold.
Jonson10 13:26          
Er det så slut med “jamen, DBU ligger jo også i Brøndby”? : )
bpg100 13:31          
Kommer det til at ske så kan man hvis godt stoppe det med at DBU altid holder hånden over Brøndby. For efter Møller kom til DBU har de kun set en vej hvad klub hold angår og det er FCK vej.

Jeg syntes også at det er pænt lige meget om landsholdet spiller på samme bane som et superliga hold også selvom det nu en gang er FCK. Landsholdet skal spille i hovedstaden og spille på Danmark største stadion og det er nu en gang det som FCK er ejer af.
Torsdag 23. september
Onsdag 22. september