Luk

DBU vil løfte dommerstanden: Nyt udvalg klar

| 3F Superliga | 23 kommentarer

Infoboks

DBU har vedtaget en ny struktur på dommerområdet i form af et nyt udvalg med den tidligere Superliga-dommer Michael Johansen i spidsen.

DBU meddeler mandag, at de nedsætter et dommerudvalg, der fra 1. juli 2019 skal være med til at optimere rammerne omkring de danske elitedommere.

Den tidligere Superliga-dommer Michael Johansen bliver formand for udvalget, der også tæller næstformand og bestyrelsesmedlem Christian Kofoed samt Claus Bo Larsen, Gitte Holm, Jan Carlsen, Lars Nordlund og Trine Westhoff.

- Med nedsættelsen af Dommerudvalget tager vi et stort skridt mod at løfte vores allerede dygtige dommerstand til et endnu højere niveau, siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh til dbu.dk.

- Udvalget skal være med til at sikre de bedst mulige rammer, så vi kan forbedre dommernes udviklingsmuligheder og få flere dommere med på højeste plan internationalt.

DBU opretter desuden et særskilt hold ved navn 'DBU Prof Dommer', der får ansvaret for at lede og udvikle dommere via analyse, monitorering samt fysisk og mental træning.

- Kravene til en topdommer i dag kan ikke sammenlignes med tidligere tider. I nutidens topkampe er der maksimalt pres på dommeren fra spillere, trænere, tilskuere, TV-seere, journalister og bedømmere, som alle forventer en fejlfri præstation hver eneste weekend, siger den nye formand i Dommerudvalget, Michael Johansen.

Michael Johansen er stoppet sin aktive dommerkarriere denne sommer - hans afskedskamp var FC København - FC Nordsjælland i weekenden.


Af Sara Margren
Torsdag 13. august
Onsdag 12. august