Luk

DBU vil løfte dommerstanden: Nyt udvalg klar

| Superligaen | 23 kommentarer
DBU vil løfte dommerstanden: Nyt udvalg klar
Foto: Getty Images

Infoboks

Se Superliga, Europa League og landsholdet

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

DBU har vedtaget en ny struktur på dommerområdet i form af et nyt udvalg med den tidligere Superliga-dommer Michael Johansen i spidsen.

DBU meddeler mandag, at de nedsætter et dommerudvalg, der fra 1. juli 2019 skal være med til at optimere rammerne omkring de danske elitedommere.

Den tidligere Superliga-dommer Michael Johansen bliver formand for udvalget, der også tæller næstformand og bestyrelsesmedlem Christian Kofoed samt Claus Bo Larsen, Gitte Holm, Jan Carlsen, Lars Nordlund og Trine Westhoff.

- Med nedsættelsen af Dommerudvalget tager vi et stort skridt mod at løfte vores allerede dygtige dommerstand til et endnu højere niveau, siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh til dbu.dk.

- Udvalget skal være med til at sikre de bedst mulige rammer, så vi kan forbedre dommernes udviklingsmuligheder og få flere dommere med på højeste plan internationalt.

DBU opretter desuden et særskilt hold ved navn 'DBU Prof Dommer', der får ansvaret for at lede og udvikle dommere via analyse, monitorering samt fysisk og mental træning.

- Kravene til en topdommer i dag kan ikke sammenlignes med tidligere tider. I nutidens topkampe er der maksimalt pres på dommeren fra spillere, trænere, tilskuere, TV-seere, journalister og bedømmere, som alle forventer en fejlfri præstation hver eneste weekend, siger den nye formand i Dommerudvalget, Michael Johansen.

Michael Johansen er stoppet sin aktive dommerkarriere denne sommer - hans afskedskamp var FC København - FC Nordsjælland i weekenden.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

23 kommentarer

Sonni-Johnsen 11:53          
Flot at man tager en af historiens dårligste dommer som formand i dommerudvalget, det skal nok hjælpe.
mofo72 11:54          
Tusinde tak DBU
DaveEricGrohl 11:55          
Jeg kunne godt tænke mig VAR, omend jeg kunne forstå det koster lidt. Hvis ikke VAR, så kunne man i det mindste gøre brug af de billeder der bliver produceret når der var store tvivlsspørgsmål
schmede 12:07          
Det lyder godt. Sure fans vil der altid være, uanset hvad man gør, men det kan aldrig være skidt at forsøge at løfte standarten.
Hasse1983 12:08          
Flot at man tager en af historiens dårligste dommer som formand i dommerudvalget, det skal nok hjælpe.

Ja underligt, at man ikke vælger en som dig til den opgave. Men igen... det kunne godt være man vægter praktisk erfaring højere end "sofadommeri".

OT fedt, at man aktivt forsøger at højre dommerniveauet. Ingen tvivl om, at det er anderledes at være dommer idag end for 10 år siden.
Tempoet er højere, og dommerne presses til det yderste.
TheHarryKaneTeam 12:08          
Michael Johansen, er det ikke ham som er Brøndby fan? Nu går dbu all in på guldet til vestegnen.
Ræf 12:11          
Få nu bare VAR istedet for en flok halvgamle nisser skal evaluere på dommerne, spild af tid.....
Tirsdag 16. juli
Mandag 15. juli