Luk

De unge sikrede stor FCK-sejr i Rusland

| Conference League | 29 kommentarer

De unge viste klassen, da FC København gjorde arbejdet færdigt i kvalifikationen til Conference League, og Torpedo Zhodino blev sendt ud med et samlet nederlag på 1-9.

FC København skulle torsdag aften forsøge at køre 4-1-sejren fra første opgør mod hviderussiske Torpedo Zhodino hjem.

I sidste uges opgør i Parken var der ikke tvivl om styrkeforholdet mellem de to mandskaber, og det blev der heller ikke rigtigt ændret på i torsdagens opgør.

Jess Thorup havde fra starten af kampen skiftet seks mand i forhold til weekenden 0-0-kamp på hjemmebane mod Silkeborg IF.

Det betød, at der blandt andre var fire nye spillere i forsvaret, hvor Kevin Diks, Victor Nelsson, Nicolai Boilesen og Pierre Bengtsson havde fået plads, mens Jens Stage og Pep Biel var de nye folk længere fremme på banen.

Og Jens Stage skulle hurtigt gøre sig bemærket, da han efter få sekunders spil var tæt på at heade bolden i mål, efter Torpedo-keeper Vladimir Bushma havde bokset et Kevin Diks-indlæg ud i hovedet på midtbanespilleren.

Stages afslutning strøg dog over mål, og det blev faktisk en af første halvlegs yderst sjældne chancer.

For godt nok var FCK mest på bolden lige fra kampens start, men løverne kæmpede med at finde en vej gennem Torpedo-defensiven.

Foruden Stages chance i første minut, så kom der først en chance igen efter 27 minutter, da Pierre Bengtsson slog et hjørnespark ind bagerst i feltet, hvor Victor Nelsson kunne sætte indersiden på bolden.

Torpedo-målmand Vladimir Bushma gik galt af bolden, som i stedet faldt ned til Kevin Diks, der kunne sende kuglen ind i et tomt mål til 1-0.

Så fik FCK åbnet lidt op for chanceskabelsen, for få minutter senere var Pep Biel tæt på med en afslutning, som dog gik i sidenettet.

Lidt efter havde spanieren mere skarphed i støvlerne, da sparkede et Pierre Bengtsson-indlæg i mål, men linjedommeren vinkede for offside, og så blev scoringen annulleret, selvom offsidekendelsen så lidt tvivlsom ud.

Tættere på yderligere en scoring kom FCK ikke i første halvleg.

De unge viste klassen efter pausen

Efter pausen skiftede Jess Thorup tre mand ud, da Rasmus Falk, Kamil Wilczek og Kevin Diks tog plads på bænken i stedet for Jonas Wind, Rasmus Højlund og Peter Ankersen.

Det gav lidt mere aktivitet i FCK-offensiven, hvor der skulle gå knap 20 minutter, inden der igen blev fundet vej til netmaskerne.

Denne gang var det unge William Bøving, der modtog en løftet bold fra Peter Ankersen i feltet. Bøving var hurtig til at afslutte på bolden, og med en flot flugter bragte han FCK på 2-0.

Minuttet efter var FCK igen på spil, da Rasmus Højlund blev spillet alene igennem med målmanden. Angriberen tog den smart rundt om Vladimir Bushma, inden han kunne lægge bolden ind i et tomt mål til 3-0.

Det skulle også blive 4-0 kort efter, da et FCK-indlæg blev clearet ud i fødderne på William Bøving, der udnyttede pladsen til at sparke sit andet mål ind efter en mindre afretning fra Torpedo-forsvaret.

Hjemmeholdet fra Torpedo havde meget få chancer i kampen, og den største kom først efter 83 minutter, da et fladt indlæg blev sendt gennem det københavnske felt, men i stedet for en scoring, så endte det i stedet med en afslutning, der røg langt over mål.

I stedet kunne Rasmus Højlund gøre det til 5-0 i overtiden, da han igen blev sendt i dybden, hvor han fik prikket bolden forbi målmanden til slutresultatet.

Med sejren er FCK nu videre til tredje kvalifikationsrunde, hvor der venter et opgør mod vinderen af kampen mellem Lokomotiv Plovdiv fra Bulgarien og Slovacko fra Tjekkiet.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Krister Olsen
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december