LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Delaney blev derby-helt i hæsblæsende drama

| Bundesliga | 11 kommentarer
Delaney blev derby-helt i hæsblæsende drama
Foto: Getty Images

Thomas Delaney scorede det første mål, da Dortmund slog ærkerivalerne fra Schalke med 2-1 i Bundesligaen i en hæsblæsende kamp, hvor også VAR måtte i brug.

Dortmund havde Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen med fra start, da de søndag var på besøg hos ærkerivalerne fra Schalke 04 i Bundesligaen.

Dortmund gik ind til kampen som ubesejret efter 13 kampe, mens Schalke omvendt har gang i en svær sæson i den nedre halvdel af tabellen.

Thomas Delaney fik en afgørende hovedrolle efter bare syv minutter af kampen.

Den tidligere FC København-spiller var listet med frem på et frispark, og her pandede han umarkeret bolden i kassen til vild jubel blandt Dortmunds medrejsende fans - det var danskerens første sæsonkasse.

Kort efter var der drama i den anden ende. Bolden ramte Axel Witsel på hånden, men dommeren mente ikke, der var straffespark trods store protester fra Schalke-folket.

Paco Alcacer var langt om længe med fra start for Dortmund, og han var tæt på at takke for tilliden ved at score et pragtmål fra kanten af feltet efter 20 minutter - men skuddet gik snert forbi.

Guido Burgstaller havde hjemmeholdets bedste tilbud i første halvleg, men hans forsøg efter hjørnespark blev snuppet af Dortmund-keeper Roman Bürki.

I anden halvleg blev der for alvor tændt for intensiteten, og VAR måtte i brug efter en time.

Amine Harit blev nedlagt af Marco Reus i feltet, og efter at have set episoden på video fløjtede dommeren straffespark til Schalke. Dette omsatte Daniel Caligiuri såresikkert til 1-1, og så var alt åbent.

Jacob Bruun Larsen blev taget ud efter 64 minutter, men Dortmund trykkede ufortrødent på for at snuppe alle tre point.

Med et kvarter igen gav presset pote, da netop indskiftede Raphael Guerreiro fandt Jadon Sancho, der hamrede kuglen i kassen til 2-1 til Dortmund.

Dortmund fortsatte dominansen, og Guerreiro havde kort efter et skud på stolpen.

Det hele endte derfor med en 2-1-sejr til Dortmund i et yderst medrivende Revierderby, hvor de gule konsolliderede deres førsteplads i Bundesligaen.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj