Luk

Delaney: Et fyldt Parken kan blive afgørende

| EM | 4 kommentarer

Infoboks

Danmark - Gibraltar
EM Kvalifikation Gruppe D (15/11)
Oddset 1,01 22,00 45,00

Thomas Delaney beskriver landskampen mod Schweiz, hvorfra han kender flere spillere fra Bundesligaen, som en lille finale.

Danmark skal lørdag forsøge at spille sig et skridt tættere på EM, når Schweiz kommer på besøg. 

For Thomas Delaney byder kampen på et møde med adskillige kolleger fra den tyske Bundesliga, og han beskriver kampen mod Schweiz som en finale i kvalifikationen til EM.

- Jeg kender mange fra Bundesligaen og har også en holdkammerat fra Dortmund, så mit kendskab til Schweiz er selvfølgelig lidt større end mit kendskab til andre nationer af samme størrelse, siger Delaney til bold.dk.

- Schweiz ser deres situation som lig vores. De ved også, at det er en kamp, som skal vindes, også selvom de har en lille fordel i forhold til os med en kamp i hånden.

- Det bliver en finale, hvor støtten fra lægterne skal give os den afgørende fordel. Og så har vi jo set, at vi gerne skal op at føre med 4-0, så kampen bliver helt lukket, siger Delaney med et grin og henviser til den omvendte kamp, hvor Danmark førte 3-0 efter at have været bagud 0-3.

Der er for længst meldt udsolgt til aftenens kamp, og den tidligere FC København-anfører glæder sig til gensynet med sin tidligere hjemmebane. 

- Det er noget helt specielt at spille i Parken, når der er fuld hus. Der er bare en forskel på at spille derinde, når der er fyldt, og når der kun er halvfyldt.

- Det runger lidt mere, og det runger også lidt bedre, når det runger i mennesker end i beton. Det føles lidt på samme måde, som da vi mødte Polen hjemme foran et fyldt Parken sidst.

- Vi ved, hvad der er på spil, og vi ved, vi har et fyldt Parken i ryggen, og det kan altså gøre en forskel i disse kampe, siger Delaney.

Hvis 28-årige Delaney kommer på banen i aftenens kamp, bliver det hans kamp nummer 41 for landsholdet.


Af Mikkel Nøhr
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober