LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Delaney: Niveauet i Dortmund er sindssygt

| Bundesliga | 21 kommentarer
Hør Thomas Delaneys reaktion på Jeff Hendricks-situationen
Delaney snorksover og forærer Irland kæmpe chance efter bare fire minutter
Delaney: Niveauet i Dortmund er sindssygt
Foto: Getty Images

Infoboks

Se AGF - Randers FC 

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Niveauet i Dortmund er sindssygt højt, fortæller Thomas Delaney, som bliver presset benhårdt hver eneste dag til træning.

Thomas Delaney skiftede denne sommer fra Werder Bremen til Dortmund, og da sæsonen blev skudt i gang var den danske midtbanemand fast starter.

Det gjorde han efter en opstart, som var benhård.

- I de første to uger, jeg var der, og vi fik at vide, at træningen ville være stille og rolig, men alligevel var det altså med en puls på 180, fordi niveauet er sindssygt højt - afleveringerne sidder der bare. Så der bliver krævet meget af os, siger Delaney.

I forrige kamp i Bundesligaen blev Thomas Delaney skiftet ud i pausen, da Dortmund var nede 0-2 mod Leverkusen. I anden halvleg buldrede Dortmund tilbage i kampen og vandt 4-2.

Måske derfor sad Delaney på bænken i hele kampen, da Dortmund senest mødte Augsburg. Men han tager situationen med ophøjet ro - for han er bevidst om, at det er en voldsom trup, han er en del af.

- Mario Götze og Shinji Kagawa har ikke spillet særlig meget, og det er henholdsvis en, der har afgjort en VM-finale og en, der egenhændigt har domineret Bundesligaen over to sæsoner. 

- Der er virkelig mange gode spillere, og vi har mange kampe, så der skal skiftes lidt ud indimellem, siger Thomas Delaney, som ved, at han stadig skal arbejde med sit spil.

- Jeg skal blive bedre til nogle forskellige ting - som eksempelvis at spille bolden frem i banen, siger Thomas Delaney.

At kunne spille bolden frem er vigtigt i Dortmund, mener Delaney. Han har således mærket tydeligt, hvordan det er at spille Bundesliga-bold på et hold, der har godt styr på bolden.

- Vi kalder os et ret godt spillende hold, og det, vi oplever, er, at rigtig mange hold går rigtig hårdt til os i starten af kampene. 

- Jeg vil ikke sige, det gør det svært for os i første halvleg, men det bliver i hvert fald nemmere, efterhånden som kampene skrider frem. 

- Det kan man også se på næsten alle vores kampe. Vi scorer mange mål i de sidste 20 minutter. I første halvleg kan de løbe solen sort, og så løber de tør, siger Thomas Delaney.

Den 27-årige midtbanespiller har indtil videre bidraget med to assists i løbet af sine otte kampe for Dortmund.

Kasper Clausen / bold@bold.dk

Se AGF - Randers FC  Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

21 kommentarer

Stagger Lee 09:13          
Det er altså godt at Delaney er kommet til Dortmund. Kan godt lide ham pga hans krigerhjerte, som er en god egenskab at have på landsholdet. Han mangler dog, som han selv påpeger her, en del i det fremadrettede spil. Hvis Dortmund kan hjælpe med at udvikle den del, så er det en kæmpe gevinst for landsholdet, som til tider lider under Delaneys manglende spilforståelse og relativt svage boldomgang.

Specielt har Sisto lidt under det og det er jo ikke fordi Sisto har spillet godt selv, tværtimod. Men det bliver altså en del nemmere, når medspillerne kan finde ud af at sætte ham op i de rigtige situationer og kan indgå i hurtigt pasningsspil.

Hvis ikke Delaney bygger på de parametre, så tror jeg hans plads i startformationen på landsholdet bliver overtaget af Mathias Jensen inden for et par år, ligesom han vil få det mere end svært i Dortmund på sigt.
Tioman 09:27          
Hvis krigerhjerte har han da lånt?
StanTheManDK 09:45          
@Stagger Lee: Manglende spilforståelse og relativt svage boldomgang????

Jeg er med på, at han teknisk ikke er Mister Laudrup, men jeg vil dog stadig erklære mig dybt uenig i det udsagn, du kommer med der. Hans spilforståelse og evne til som midtbanespiller fx at komme med i feltet er da sjældent set i Skandinavien. Spilforståelse er jo andet end bare at lægge den målgivende aflevering, spilforståelse er lige så meget timing i dine løb i feltet, og timing og evne til at bryde modstanderens spil.
DJE100 10:02          
Den med hans mangel på spilforståelse er sku langt ude, han er en top 10 to vejs midtbane spiller i europa, og tror han kan tage endnu et stop op i forhold til at skifte til en måske større klub og liga. Lur mig om premier league ikke er næste destination for ham .
+128477 10:11          
Stager Lee. Kommer med en meget skarp og objektiv analyse og understreger, at det bliver afgørende, at Delaney ligger på i sit fremadrettet og konstruktive spil, hvis han skal have en chance for at bide sig fast i startelleveren i Dortmund. De to sidste kampe har indikeret, at træneren har andre og bedre alternativer til den plads. Der er godt nok også et hysteri her inde, når man tillader sig at se lidt kritisk på danske spillere. Fakta er, at Delaney, i skrivende stund, er bænkevarmer i Dortmund.
Mandrups 10:11          
edit
kedeligstelandsholdever 10:22          
Stagger Lee: Fin analyse inkl. manglende (eller måske bare under middel) spilforståelse og relativt svage boldomgang. Tror han havde fået det svært i fx La Liga. Eller rettere: han vil nok ikke være aktuel i den liga.
Søndag 26. maj