LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Derby til Wembley efter sindsoprivende semi

| Championship | 55 kommentarer
Derby til Wembley efter sindsoprivende semi
Foto: Getty Images

Derby County vandt onsdag aften med 4-2 over Leeds United efter et vanvittigt opgør. Dermed er Derby klar til at møde Aston Villa på Wembley om billetten til Premier League.

Onsdag aften skulle Leeds og Derby duellere om en plads i Championship Playoff-finalen, hvor Aston Villa allerede har booket en billet til fordel for West Bromwich.

I kampen om at rykke op til Premier League havde Leeds en 1-0-sejr med fra første opgør, da de på hjemmebanen Elland Road i Leeds tog imod Frank Lampard og Derby.

Der var dog nerver på i starten af opgøret - og ekstra mange for Leeds-målmanden Francisco Casilla, der akavet satte knæet på bolden uden for feltet og var tæt på at give en kæmpe chance væk til Derbys Harry Wilson.

Efter 24 minutter kom Leeds dog op på samlede 2-0, da Stuart Dallas stod klar og sparkede bolden i kassen efter et stolpetræf. 

Efter en halv time var det tæt på at blive endnu bedre for Leeds, da Mateusz Klich hamrede et langskud på undersiden af overliggeren via en afretning af en Derby-spiller. 

Kort før pausen fik Leeds-fansene dog teen galt i halsen. 

Anfører Liam Cooper og keeper Casilla kunne ikke finde ud af, hvem der skulle cleare bolden, og Jack Marriot, der sekunder forinden var sat på banen, kunne med sin første boldberøring udligne til 1-1 og sammenlagt 2-1. 

Første halvleg var traditionen tro hårdt spillet, og der blev uddelt hele seks gule kort. 

Anden halvleg var lige sparket i gang, da to af sæsonens helt store offensiv-profiler for Derby brillerede. 

Liverpool-lejesvenden Harry Wilson lagde en bold igennem benene på en modspiller og ned til Chelsea-lejesvenden Mason Mount, der efter en flot skudfinte lagde bolden ind over keeperen og i mål. Dermed var der udlignet i den samlede stilling til 2-2.

12 minutter efter blev ondt værre for Leeds, da anfører Liam Cooper hev en Derby-spiller ned i feltet og begik straffespark efter mangelfuldt forsvarsspil. 

Harry Wilson fik ansvaret for pletten og sparkede sikkert bolden i mål. 

Kort efter kom der dog endnu en gang balance i tingene, da Stuart Dallas meget fodrapt trak bolden ind imellem to modstandere og sendte bolden fladt i kassen langs fjerneste stolpe. 3-3.

Lige som Leeds var kommet ind i opgøret igen, modtog holdets italienske back Gaetano Berardi sit andet gule kort og måtte gå i bad før tid. 

Fem minutter før tid faldt endnu en kæmpe chance i det henrivende underholdene opgør. Mason Mount blev spillet helt fri foran mål og krøllede bolden på indersiden af stolpen og ud i spil. 

Bolden havnede dog fluks for fødderne af en Derby-spiller. Denne gang blev Jack Marriot spillet fri, og angriberen svigtede ikke, da han tippede bolden ind over Casilla i buret, og Frank Lampard kunne lave jubelhop på sidelinjen. 

Leeds pressede naturligvis på for en udligning, og kort før tid blev den mission gjort lidt lettere, da Scott Malone fik sit andet gule kort, og så havde begge spillere blot 10 spillere på banen.

Leeds forsøgte alt, hvad de kunne, men der kom ikke yderligere scoringer til at runde det vanvittige opgør af. 

Derby vandt med 4-2 og sammenlagt 4-3 og er dermed klar til Championship Playoff-finalen.

Derby skal d. 27. maj. møde Aston Villa på Wembley  om et plads i Premier League i næste sæson. 

Det er 11 år siden, at Derby sidst var at finde i Premier League. 

Leeds United har været fraværende fra den bedste engelske række i 15 år og bliver det altså som minimum ét år mere.


 

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Niklas Bøgild

55 kommentarer

ThePantsParty 22:41          
Hold nu helt op hvor var den kamp fed. Sikke et drama. Kom så, Rams!
Wise1964 22:41          
Vanvittigt - Leeds havde alle kortene på hånden og formøblede det hele i en mærkværdig kamp
BBR 22:41          
Hvor fed en kamp! Det er bare engelsk fodbold, når det er bedst! Fantastisk!
Prolific Boot 22:42          
SUK.
For mange fejl fra Leeds, men kors hvor var dommeren dog ringe. Spørgsmålet er hvor meget Derby havde betalt ham?
hollie 22:46          
Skandaløs kamp af Leeds. Har sjældent set en større kavalkade af amatøragtige beslutninger, hvor Derby foræres deres mål, foræres straffe, foræres en mand i overtal. Leeds har nogle dybe mentale problemer i den trup åbenbart, og har intet at lave i PL. Desværre, havde gerne set dem tilbage. Føler for fansne.

Derby har slet ikke niveauet til Pl, så den ligger lige til højrebenet for Villa nu.
D.B.R. © 22:47          
Spændende at se om Ikke Harry kan få spilletid for LFC næste sæson.
Hvepsebørge med rå løg 22:49          
En som altid megaringe Casilla og dommeren afgjorde kampen. Simpelthen for dårligt af LUFC at være så skod efter pausen. Nu skal Yorkshire repræsenteres i PL af Sheff. U., hvor gustent kan det dog blive ...? Suk herfra.
Fredag 24. maj