Luk

Desler om Sturm-straf: Både godt og skidt

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

Sturm Graz - Real Sociedad
Europa League Gruppe B (21/10)
bet365 5,75 4,00 1,55

Mikkel Desler ved, der venter en stor opgave i EL-returkampen mod Sturm Graz, men spår, at en tilskuerstraf øger Haugesunds chance for avancement.

Mikkel Desler og Haugesund skal torsdag forsøge at spille sig videre i Europa League-kvalifikationen, når holdet spiller returopgør ude mod Sturm Graz.

Første kamp i Norge endte med en temmelig overraskende 2-0-sejr til hjemmeholdet, og Haugesund skal torsdag forsøge at sikre samlet avancement i udekampen i Østrig.

Kampens omgivelser bliver noget specielle, da Sturm Graz skal afsone en straf, som klubben har fået fra UEFA, efter en dommer i sidste sæson under en Europa League-kvalkamp blev ramt af en genstand kastet fra tribunerne. 

Det er således kun børn under 14 år og én ledsager pr. barn, som må komme ind til torsdagens kamp på Merkur Arena - en fordel for Haugesund, understreger Desler.

- Det helt store tryk fra tribunerne undgår vi jo nok, og det er selvfølgelig en klar fordel for os, at vi ikke har en masse på tribunerne imod os, siger Desler til bold.dk.

- Det er dog med blandede følelser, at det er sådan, for den store oplevelse, vi alle gerne vil have med disse europæiske udekampe, går jo lidt af det, når der ikke er tilskuere og den samme stemning, som der plejer .

- Samtidig har vi et godt resultat, og vi øjner derfor en god chance for at gå videre, og vi kan godt vente en runde mere på at skulle spille i en fed kulisse

Har fortjent føring i ryggen

Det var noget af en overraskelse, at Haugesund formåede at vinde den første kamp med 2-0.

Desler understreger dog, at sejren var fuldt fortjent.

- Jeg ved ikke, om de undervurderede os, men de blev nok en smule overraskede over det tryk, de blev udsat for. Vi kom ud med 120 i timen og ramte en rigtig god dag, så de virkede lidt rystede.

- Det var uden tvivl en fortjent sejr, og vi blev oven i købet snydt for et mål, som blev fejlagtigt underkendt for offside. Vi var klart bedst i kampen både med og uden bolden.

Mikkel Desler forventer, at det bliver et anderledes tændt hold, som Haugesund skal op imod i torsdagens kamp i Østrig. 

- Det bliver et Sturm Graz-hold, som ikke kommer til at undervurdere os og nok kommer med 10-20 procent mere end i det første opgør.

- Vi har 100 procent tro på os selv, men samtidig er der ikke mange af os, som har ekstremt stor europæisk erfaring, og vi ved, at der i Europa er meget stor forskel på at spille hjemme og ude, så der venter en anden kamp, end vi så i det første opgør, også selvom de ikke får samme opbakning som normalt, siger Desler til bold.dk. 

 


Af Mikkel Nøhr
Mandag 18. oktober
Søndag 17. oktober