Luk

Diaby-show da Leverkusen smadrede Betis

| Europa League | 0 kommentarer

Leverkusen spillede en stærk anden halvleg med tre scoringer, da de besejrede Betis med 4-0. Moussa Diaby scorede to og assisterede to i kampen, der fik et ærgerligt punktum, da Nabil Fekir og Kerem Demirbay så rødt efter en voldsom batalje.

I Europa Leagues Gruppe G havde Leverkusen besøg af Betis i toppen af gruppen, og det var en kamp om topplaceringerne i gruppen, der blev udspillet på BayArena.

Begge hold spillede lidt afventende, indtil Jeremie Frimpong fik bolden i nettet efter 24 minutters spil, men Anthony Taylor underkendte korrekt målet for offside.

Efter 35 minutters spil kunne Nabil Fekir nær have bragt Betis tilbage i opgøret, men den tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradecky gjorde god figur i Leverkusen-buret.

Det var de tyske værter, der havde mest momentum og pressede på, og kort før pausen gav det dem en fortjent føring ved Moussa Diaby.

Den franske angriber helflugtede et højt indlæg fra Florian Würtz i mål fra kort afstand til 1-0, som også blev kampens pauseresultat.

Leverkusen-eksplosion efter pausen

Leverkusen fortsatte med at være spildominerende efter pausen, og det blev også til 2-0 for hjemmeholdet.

Nok engang var det Moussa Diaby, der kunne sætte bolden i mål, men denne gang opstod målet noget mere rodet end i første halvleg, og endte i nettet efter en afrettet afslutning.

Det betød ikke, at gæsterne var ude af opgøret, og Nabil Fekir var den store oplevelse hos Betis. Halvvejs i anden halvleg bankede han et frispark på overliggeren.

Men der var ingen tvivl om, at det var Leverkusen der havde den sidste nerve, og det brugte holdet til at lukke kampen fuldkommen til sidst.

Efter 86 minutter var det Florian Wirtz, der fik lov at score efter assist fra Moussa Diaby, og i kampens sidste minut blev det 4-0 ved Nadiem Amiri, igen med Diaby-assist.

Det betød, at den franske angriber var involveret i alle målene i det, der nu var blevet en ydmygelse for de spanske gæster.

Og netop det ydmygende element virkede til at stige Nabil Fekir til hovedet, da han reagerede voldsomt på et frispark, han fik dømt mod sig.

Det kom til udtryk ved, at franskmanden greb fat i ansigtet på Kerem Demirbay, og det udviklede sig til et klammeri mellem de to hold.

Dommer Anthony Taylor fik splittet de hidsige parter ad, og kvitterede med direkte udvisninger til Fekir og Demirbay, før han fløjtede af umiddelbart efter.

Resultatet efterlader Leverkusen på førstepladsen i gruppen med 10 point, mens Betis ligger toer med syv point. Celtic er på en tredjeplads med seks point.


Af Cillian Murphy
Mandag 24. januar