Luk

DIF bakker op om hårde nordjyske restriktioner

| Danmark | 0 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - Vendsyssel FF
1. division (13/02)
Oddset 1,60 4,00 5,40

DIF bakker i en pressemeddelelse op om de hårde restriktioner, der blandt andet har medført konsekvenser i for tre nordjyske hold i 1. og 2. division.

De danske myndigheder har torsdag præsenteret flere hårde restriktioner for at dæmme op for coronasmitten i Nordjylland.

Syv nordjyske kommuner er ramt af de nye restriktioner, som blandt andet omfatter, at borgere opfordres til ikke at krydse kommunegrænser, og selv om det betyder hårde konsekvenser for idrætten, så bakker DIF op.

I en pressemeddelelse siger direktør Morten Mølholm:

- Perspektiverne i udmeldingerne fra sundhedsmyndighederne og regeringen er skræmmende. Fra DIF’s side har vi selvfølgelig forståelse for, at der skal sættes kraftigt ind, selvom de kommer til at gøre rigtig ondt på en lang række af vores medlemmer, foreninger og forbund, siger DIF-direktøren og fortsætter:

- Det er en stærkt udfordrende tid for idrætten, som hele tiden skal forholde sig til nye tiltag og restriktioner, der har gennemgribende konsekvenser både for aktiviteterne og for økonomien. Men vi klør på. 

- I de kommende timer og døgn skal vi i intensivere vores dialog med myndighederne og vores forbund og blive klogere på de nye restriktioner, konsekvenserne af dem, kompensationsmuligheder osv. – også i forbindelse med den professionelle idræt. Så vi kan rådgive bedst muligt og sammen finde de bedst mulige løsninger under disse vanskelige forudsætninger.

- Den professionelle idræt i disse kommuner kan jo ikke fortsætte, når spillere hverken må komme ud af eller ind i kommunerne, lyder det blandt andet.

De ramte kommuner er Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerland.

Det har betydet, at 1. divisionsholdet Vendsyssel og de to 2. divisionsklubber Thisted FC og Jammerbugt FC har fået udsat sine kommende kampe.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 23. januar
Fredag 22. januar