Luk

Div.-forening: 100 pct. fairness er umuligt

| bold.nyt | 1 kommentar
Div.-forening: 100 pct. fairness er umuligt
Foto: Getty Images

Divisionsforeningen har ikke ønsket at lukke en turnering,  blot fordi der ikke kan sikres 100 procent fairness, siger direktør Claus Thomsen.

Divisionsforeningen har mandag præsenteret planerne for afviklingen af 2. division, hvis man af myndighederne får lov til at genstarte sæsonen.

Her faldt valget på at fastfryse den nuværende stilling efter 17 runder, dele over i op- og nedrykningsspillene, hvor holdene så over seks runder møder de seks hold, som kommer fra den modsatte 2. divisionspulje.

Siden findes en oprykker og fem nedrykkere.

I en pressemeddelelse skriver Divisionsforeningen:

- I den nuværende force majeure situation kan sportslig fairness ikke opretholdes på alle parametre, men ovenstående løsning gør, at klubber, der er med i kampen om op- eller nedrykning, får flere kampe til at opnå sit mål, herunder mulighed for at møde de direkte konkurrenter i slutfasen, lyder det.

Divisionsforeningnens direktør, Claus Thomsen, uddyber beslutningen:

- Vi ønsker ikke at lukke en turnering ned med det ene argument, at der ikke kan sikres 100 procent fairness hele vejen rundt. Det kan vi ikke, når vi er ramt af force majeure, og vi har fået et mandat til at finde en løsning, der bedst muligt sikrer, at turneringen afsluttes med flere kampe, siger Claus Thomsen og fortsætter:

- Meget tyder på, at 2. Division kan genstarte under genåbningsfase 3 (senest fra 8. juni), herunder med støtte fra vores sundhedsprotokoller og under forudsætning af, at vi fortsat følger myndighedernes anvisninger. I det perspektiv ser vi det som vores fornemste opgave, at klubber og spillere igen får mulighed for at spille turneringsfodbold. 

- Med 30 dage til den første kamp vurderer vi, at det er praktisk muligt for alle. Er det ikke muligt at spille kampe i 2. Division, som senest en del af genåbningsfase 3, afsluttes turneringen uden yderligere kampe. Beslutning om op og nedrykning tages i givet fald, hvis det bliver aktuelt.

FC Helsingør er i skrivende stund det hold med flest point i de to 2. divisionsgrupper. 

De fem hold med færrest point er i skrivende stund Vejgaard, Ringkøbing, Skovshoved, Slagelse og Holbæk.


Af Jonas Dalgård
Fredag 5. juni
Torsdag 4. juni