Luk

Div.-foreningen: Genstart 29. maj med tests

| Danmark | 14 kommentarer
Div.-foreningen: Genstart 29. maj med tests
Foto: Getty Images

Infoboks

3F Superligaen og 1. divisions skal efter planen i gang 29. maj, og der er nu lavet en plan, så alle bliver testet inden kickoff, meddeler Divisionsforeningen. 

Myndighedernes godkendelse mangler endnu, og protokollen for en gentoptagelse er heller ikke helt på plads, men Divisionsforeningen satser stadig på at få gang i 3F Superligaen og 1. division. 

Startdatoen er nu 29. maj, og Divisionsforeningen meddeler fredag, at man har planen klar for blandt andet testning af aktørerne.

- Protokollerne har fokus på ansvarlighed og grundighed hos klubber og spillere. Det betyder blandt andet, at der i alle klubber skal laves daglig selvrapportering af alle 'on-pitch' ansatte (spillere, trænere, sundhedspersonale o.l.), og at alle skal gennem en grundig lægeundersøgelse om morgenen på kampdagen. 

- Nu er set-up’et så på plads til, at alle aktører testes før første kampdag og løbende under den resterende del af sæsonen, skriver Divisionsforeningen.

Direktør Claus Thomsen understreger vigtigheden af tests.

- Vi har hele tiden sagt, at det er afgørende at færdiggøre sæsonen på banen med afvikling af samtlige kampe, men kun hvis det kan gøres på en forsvarlig måde, der ikke belaster sundhedssystemet, siger Thomsen og tilføjer:

- Rigtig mange mennesker har arbejdet på at lave de her protokoller, som sikrer, at det er muligt. Nogle synes måske det lyder ekstremt med test, men da fysisk kontakt inde på banen ikke helt kan undgås, så tager vi også de her forholdsregler for at undgå smittespredning. Det bliver ikke billigt med løbende tests, men fokus er at få gang i fodbolden igen på en forsvarlig måde.

Protokollerne er sendt til godkendelse hos sundhedsmyndighederne.


Af Mikael Blond

14 kommentarer

YouKnowIt 15:53          
HALLE-FUCKING-LUJAH!
Lars123456 16:19          
Når det hele tiden har været et problemat få fat i tests, kunne de jo bare have spurgt Divisionsforeningen. De har åbenbart masser af dem. Så sent som igår manglede der ressourcer, til at få analyseret tests. Her kunne de vel også bare have spurgt Divisionsforeningen om hjælp.
Muncken 16:22          
Lars: fodboldverdenen i en nøddeskal. Det kommer jo aldrig til at ske det der
LPHJ3 16:29          
Claus Thomsen snakker og snakker. Han mistede den sidste grad af troværdighed, da han mente 14/5 var et realistisk scenarie for start.
Nu må vi håbe smittetrykket holder sig under 1,0, så vi kan se noget bold fra 31/5.
ludde 17:40          
Det er jo noget vrøvl og Divisionsforeningen ved det jo godt selv.
Slettet(592019202205) 18:41          
Det eneste der er noget vrøvl er folk der insisterer på at de ved hvad der er op og ned i dette kommentarfelt. Hvis ligaen starter d. 29. maj så fremstår jeres indlæg i den grad overflødige, og hvis den ikke starter, så er jeres indlæg bare irriterende. Der er mange gode grunde til at få fodbolden op og køre igen når det kan lade sig gøre, uagtet hvor skråsikre en masse kloge mennesker åbenbart er og hvor meget de personligt kan undvære fodbold.
ludde 19:01          
Tofod. Læs du risikovurderingerne fra SSI. Der er vist ikke lige lagt op til fodbold foreløbig. Medmindre du tror på kontakt fri bold.
Fredag 5. juni
Torsdag 4. juni