Luk

Div-foreningen vil starte ny SL-sæson i august

| 3F Superliga | 6 kommentarer
Div-foreningen vil starte ny SL-sæson i august
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - Randers FC
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 1,40 4,75 7,00
NordicBet 1,40 4,90 7,35
Oddset 1,40 4,80 8,00
YouBet 1,41 4,90 7,00

I Divisionsforeningen håber man på, at næste Superliga-sæson kan starte i august, da det vil afhjælpe et i forvejen meget tæt program i næste sæson.

Når Superligaen starter igen på den anden side af sommerferien, håber Divisionsforeningen på, at man allerede kan gå i gang i august.

For mens det tidligere har været meldt ud, at ligaen formentlig starter i september, håber foreningen på at kunne tyvstarte lidt.

Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen forklarer til bold.dk, at de store europæiske ligaer regner med genstart i midten af september, men at man i Superligaen gerne vil tidligere i gang for at lette presset på et i forvejen komprimeret program.

- Jeg kan bekræfte, at vi i Divisionsforeningen gerne vil i gang i august, meget gerne den 23. august, men ellers den 30. august, siger Ebbesen til bold.dk.

- Der er en landskampstermin i starten af september, og herefter er det planen for de fleste europæiske ligaer at gå i gang den 13. september, men vi håber på, det kan blive tidligere for vores vedkommende. 

Bliver presset på uger

Superligaen skulle efter planen, altså før corona-pandemiens indtog, være startet den 19. juli, mens andre ligaer, som eksempelvis Premier League, skulle have været startet 8. august.

Da Premier League samtidig stod til at slutte allerede i midten af maj, mens Superligaen skulle spilles frem til slutningen af maj, som er sidste weekend, UEFA tillader ligafodbold før EM-starten den 11. juni, er Superligaen presset i forhold til eksempelvis den engelske liga.

For Premier League skulle altså både have været startet tre uger senere end Superligaen og har nu også muligheden for at forlænge ligaen med to uger i maj 2021, og det giver unægteligt ligaen, som dog også skal afvikle flere runder og to pokalturneringer, et noget større råderum.

- Starter vi samme dag som Premier League, altså 13. september, har vi allerede tabt tre uger, og vi taber også to uger i slutningen af sæsonen, da vi ikke kan rykke vores liga mere, end den allerede nu er planlagt.

- Så skal vi yderligere lægge til, at alle vores hold, som skal spille i europæisk fodbold, skal igennem kvalifikationsfaserne, og så har vi i sidste ende et netto-regnskab, altså når alt er lagt sammen, hvor vi er otte runder bagud i forhold til Premier League.

- Vi skal altså gøre det otte runder bedre end Premier League, når det kommer til planlægning og afvikling af turneringen, hvis vi starter samtidig med Premier League.

- De eneste steder, vi kan indhente Premier League, er ved at starte tidligere og i øvrigt kigge på at forkorte vinterpausen.

- Vi vil normalt gerne have en vinterpause på otte uger, hvilket vi også har haft de seneste sæsoner med slutspilsmodeller, men da vi første gang hørte om EM-start den 11. juni 2021, som er den eneste bekendte, vi har lige nu, kunne vi konstatere, at vi skal indhente otte runder i løbet af de otte uger, vi har vinterpause.

- Selvfølgelig har vi så muligheden for at kunne spille midtugerunder, men vi kommer ikke udenom, at vi skal spille fodbold langt ind i december og måske endda over julen og så starte igen i slutningen af januar, hvilket giver en vinterpause på blot tre-fire uger.

UEFA- og FIFA-beslutninger bliver afgørende

Divisionsforeningen sidder altså og ser på, hvad der er af muligheder for en bedst mulig afvikling af Superligaen.

For mens Ebbesen og co. gerne vil undgå at skulle spille for mange kampe i december og januar og dermed risikere dårlige baneforhold, erkender han også, at beslutningerne hos FIFA og UEFA bliver meget afgørende for dansk fodbold. 

- Fastholdes alle internationale beslutninger udover EM, altså at alle landsholdsterminer i september, oktober, november og marts, samt UEFA’s plan om at afslutte Champions League og Europa League i denne sæson i august, samtidig med, at der parallelt spilles kvalifikationskampe, så står vi med et meget, meget presset program.

- Men alt det kræver også, at de europæiske lande åbnes op, så klubberne kan krydse grænser og besøge hinanden for at spille de afgørende kampe - det gælder jo både dem i denne sæsons slutspil og næste sæsons kvalifikation.

- Det samme gør sig gældende for da landskampe, som skal spilles i FIFA-regi i september, så vi har fortsat til gode at se, om både UEFA- og FIFA-kampene kan afvikles.

- Kan de det, så er mit bedste bud, at vi får en vinterpause på omkring tre-fire uger, endda selvom vi kommer i gang med Superligaen i august.

- Men det kan hjælpe os, hvis det besluttes, at landskampene i september aflyses. Jeg kommer ikke til at sige, at jeg håber det, for jeg håber aldrig, at nogle kampe bliver aflyst, men vi må tage, hvad vi kan få, og hvis der ikke er landskampstermin i september, har vi i stedet realistisk set muligheden for at afvikle tre runder i samme periode, og det vil være en stor hjælp. 

Vigtigt at komme tidligt i gang

Superligaen ventes afsluttet i slutningen af juli, og dermed går spillerne en kort sommerferie i møde, hvis Divisionsforeningens håb går i opfyldelse.

Ebbesen ved, at det også kan blive et issue, men håber på opbakning fra klubberne. 

- Jeg har opfordret klubberne til, at vi skal starte så tidligt som muligt. 23. august er mit håb, men jeg ved godt, at det er optimistisk. Det bliver nok snarere 30. august, hvis det altså overhovedet kan lade sig gøre.

- Det er uanset hvad meget vigtigt, at vi får afviklet nogle runder inden landskampspausen i september. Ellers får vi meget svært ved at nå det hele, og vi kommer ikke udenom, at der skal spilles en hel del kampe over vinteren, hvor vi ikke normalt spiller.

- Der er ikke noget, der er en god historie ved, at landskampe eller europæiske kampe må aflyses, men helt isoleret set for Superligaen vil det være fint, da det vil være vores mulighed for at balancere afviklingen af Superligaen bedst muligt, siger Ebbesen til bold.dk. 

Divisionsforeningen ventes at sende en præcis plan ud for alle runder i resten af denne sæson i Superligaen og 1. division i denne uge. 

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

Cerezo 11:46          
Hvis alt går vel og man kommer i gang samt får afsluttet sæsonen sidst i juli med den nuværende plan burde det gå. Da der med 12 hold bliver fire færre grundspilsrunder end de seneste sæsoner bør det gå med nogle midtugekampe på de datoer hvor der hverken spilles landskampe eller europæiskt.
VSTGN4EVIGT 11:53          
Kunne forestille mig at "besparelsen" af de 4 kampe allerede er indregnet. Dog mener jeg at problemet grundlæggende er meget nemt at løse. Det handler bare om at sige fra start at næste sæsons slutspil bliver sløjfet. Dermed reducerer man i det pressede program samtidig med at produktet ikke bliver forringet grundet det danske vintervejr
hjst 11:56          
Jo, ved første gennemlæsning undrer det at Ebbesen ikke kommer ind på (eller "journalisten" tager det op) at der dog er fire runder færre i grundspil 20/21.

Men det bliver da pakket - meget endda.

Der er heller ikke nævnt noget om pokalturneringen, hverken den igangværende eller den kommende, kunne det komme på tale at droppe pokalen i kommende sæson ?

Nu er pokalen jo nok et DBU-anliggende som Divisionsforeningen ikke har afgørende indflydelse på.
//hjst
Dr Phil 12:07          
Hvorfor mon sammenligningen lige skal være med Premier League, som har 6 spillerunder mere end superligaen, og som også skal finde tid til at afvikle 2 pokalturneringer... det giver da absolut ingen mening. De 8 runder han ævler om at de skal indhente, har de jo nærmest godt og vel indhentet før man overhovedet er i gang.
Cerezo 13:27          
@VTGN4EVIGT: Forstår godt din tanke. Men det ville jo indebære at sæsonen ville komme helt ned på kun 22 ligakampe og kun 11 hjemmekampe til hvert hold med kraftigt mindskede TV-penge og tilskuerindtægter for klubberne, som for en dels vedkommende er ret hårdt trængte i forvejen, til følge. Jeg tror derfor ikke på at man dropper slutspillet.

Kan også blive svært at sløjfe pokalturneringen men man kunne måske spille nogle runder som opvarmning til foråret sådan som man har set det i bl.a. Sverige de seneste år. Det ville frigøre et par ekstra dage i december til Superligabold, da der oprindeligt er lagt pokalrunder der i DBUs datoplan for næste sæson.
andershansen 16:10          
De kunne også se på at gøre programmet for indeværende sæson tættere, så sæsonen slutter tidligere og gør en tidlig opstart af næste sæson mere attraktiv.

Første spillerunde omkring pinsen er fordelt over fem dage! Man skulle ikke tro, at vi havde travlt.
Torsdag 4. juni
Onsdag 3. juni
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:50
Sådan sendes Superligaens skæbnerunde
18:49
FC Nordsjælland - Kamaldeenho!
18:49
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:47
Brøndbytråden
18:46
Rigspolitiet: Sikkert at være fodboldfan i DK
18:45
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
18:44
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:37
Agent regner med Bale i Real Madrid til 2022
18:36
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:36
Agent regner med Bale i Real Madrid til 2022
18:35
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:33
Superligatråden - Kontraktudløb og nedrykningskamp
18:31
Medie: Chelsea løber med Leipzig-stjerne
18:31
CV: Vi mangler en naturlig venstre back
18:31
AaB-boss: Vi er klar til at lukke tilskuere ind
18:28
Southampton stikker 33-årig ny toårig aftale
18:25
Sådan sendes Superligaens skæbnerunde
18:24
Chelsea Football Club
18:22
PL tillader fem udskiftninger og udvider bænk
18:21
Agent regner med Bale i Real Madrid til 2022
18:21
Quiz: Er du kongen i corona-quizzen?
18:20
Brønshøj: Spillernes helbred vægtes ikke tungt
18:17
Thomsen om tilskuere: Krav kan overholdes
18:17
Rigspolitiet: Sikkert at være fodboldfan i DK
18:15