LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Div.forening i kovending: Ændrer SL-struktur

| bold.nyt | 28 kommentarer
Div.forening i kovending: Ændrer SL-struktur
Foto: Getty Images
Divisionsforeningen har noget uventet besluttet at vælge ny struktur til den kommende Superliga-sæson, hvilket medfører radikale ændringer.

Den nye Superliga-struktur, som stod til at blive indført fra næste sæson, er pludselig blevet droppet, da hverken fans, spillere eller trænere kunne gennemskue sammenhængen.

Efter at have rådført sig med konsulentfirmaet RM Consult A/S har Divisionsforeningen derfor overraskende besluttet sig for at ændre radikalt på strukturen for at skabe klarere linjer.

Den nye struktur medfører adskillige mærkbare ændringer. I den nye Superliga-struktur kommer landets bedste fodboldrække til at bestå af 13 hold, hvor alle hold møder hinanden to gange, hvilket giver 24 runder i grundspillet.

Det hold, som efter 24 runder har flest point, er dermed danske mestre og kan efter sidste spillerunde i april gå på en velfortjent forlænget sommerferie. De øvrige 12 hold skal i playoff, og her er der mange ting på spil:

Alle hold fra nummer to til nummer 13 får først halveret antallet af point. Det stærkeste hjemmehold og det hold, som har hentet flest sejre på udebane, får dog to bonuspoint, mens der venter et enkelt point til det hold, som har fået flest afgørende fejlkendelser imod sig i sæsonens løb.

De to hold, som slutter sidst og næstsidst i grundspillet, skal møde de to hold, som ender nummer to og tre. Her spilles der i en gruppe af fire hold, hvor alle hold møder hinanden to gange ude og hjemme. Det hold, som slutter med færrest point, må en tur ud i playoff med nummer et i 1. division. Taberen af disse kampe må en tur ned i den næstbedste række.

Samtidig skal pladserne fra fire til 11 mødes i knockoutrunder. De forskellige opgør udvælges ved, at de højest placerede hold efter tur vælger sin modstander, som man kender det fra den danske ishockey-liga.

Her spilles der fire kvartfinaler over to kampe, herefter følger to semifinaler, hvorefter finales afvikles (på neutral grund, som findes ved lodtrækning), og vinderen stryger direkte i Europa League.

Dermed står 1. division tilbage med muligheden for, at blot et enkelt hold kan rykke op i Superligaen, men som et plaster på såret får nummer to i 1. division adgang til Europa League-kvalifikationen.

Forslaget er udarbejdet af RM Consult A/S, med den tidligere Superliga-legende Rasmus Marvits i spidsen. Den turneringskyndige Marvits roser Divisionsforeningen for at være lydhøre for forslaget.

- Jeg har de seneste år rejst verden rundt for at se turneringer. Jeg ved derfor, hvad jeg taler om, og den her model er skræddersyet til det danske system, siger Marvits til bold.dk.

- Med denne løsning har alle hold og fans spænding fra første til sidste spillerunde. Når et hold lader til at være hægtet helt af, kan de i princippet stadig nå en topplacering og en tur i Europa, hvis de peaker på det rigtige tidspunkt. Det er sgu da fedt mand.

Frygter du ikke, at denne struktur er for rodet og usammenhængende i forhold til, at man gerne vil have en mere simpel model?

- Nej.

Rasmus Marvits understreger, at 'The Manatee Model', som denne version kaldes, er under lup fra flere store europæiske ligaer, som overvejer samme konstruktion og allerede har haft forbindelse til RM Consult A/S.

At nummer to risikerer at rykke ned efter et flot grundspil, kunne vække bekymring hos SønderjyskE. Haderslev-drengene kæmper normalt mod nedrykning, men ligger i denne sæson nummer to. Struktur-ændringen generer dog ikke i SønderjyskE.

- Slet ikke. Vi ligger normalt i bunden af tabellen, men er tophold i år, så det giver sig selv, at vi godt kan lide forandringer. Jeg synes, at denne struktur virker gennemarbejdet og tager spillet seriøst, siger Tommy Bechmann til bold.dk.

- Jeg er ofte et smut over grænsen og handle tyske varer, så jeg har et godt øje for kvalitet – og denne struktur holdet hele vejen.

Divisionsforeningen understreger, at denne sæson færdigspilles, som det hele tiden har været planlagt.

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Fredag 19. april