LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Div.forening: Videodommere kan blive for dyrt

| bold.nyt | 7 kommentarer
Div.forening: Videodommere kan blive for dyrt
Foto: Getty Images
Divisionsforeningen er som udgangspunkt interesseret i brugen af videodommere, men understreger, at det kan vise sig for dyrt til dansk fodbold. 

Divisionsforeningen er ligesom de danske dommere interesseret i at se nærmere på de tests af brugen af videodommere, som i denne sæson udføres i blandt andet Holland.

Direktør Claus Thomsen glæder sig til at se resultaterne og vil herefter se på, om det er noget, man skal gå videre med i dansk fodbold.

- Vi følger med i de forsøg, der er lige nu. Vi står i en god situation, da andre tester det i store rækker, og så kan vi vente lidt, til de erfaringer og testforsøg bliver delt med alle os andre, og så tager vi en diskussion om det ud fra det, siger Thomsen til bold.dk.

- Hollænderne har nogle gode forudsætninger for at gøre det, da Æresdivisionen har deres eget TV-selskab, Box Sports Europe, så produktionen foregår ét sted, og de har teknisk nogle rigtig gode muligheder for at gøre det. Det er også derfor, at dét er et af stederne, som tester det.

Kan vise sig at være for dyrt

Claus Thomsen understreger, at det som udgangspunkt er interessant for Divisionsforeningen at indføre videodommere, men at der er langt vej fra interesse til rent faktisk at indføre ordningen.
 
- Som udgangspunkt er det meget interessant, men det skal sammenholdes med, hvad prisen er på det, og hvordan det virker. Vi skal især se på, hvad der er af værdi for os i forhold til omkostningerne. 

- Snakker vi mållinjeteknologi, så koster det mellem to og fire millioner i etableringsomkostninger pr. klub plus 3.500 dollars pr. kamp i drift. Det er uforholdsmæssigt store beløb i dansk fodbold, og så meget giver det os heller ikke i forhold til de udgifter, det er forbundet med. 

- Det er det samme med videodommere, som bestemt heller ikke er billigt. 

- Men det er rigtig interessant, og vi kommer til at følge erfaringerne rigtig tæt. Derefter vil vi overveje, om vi skal træde til i anden bølge og måske være med i næste omgang af testforsøg. Vi vil kigge grundigt på testresultaterne, og tager vi det derfra. 

Vil have dialog med danske dommere

Thomsen forklarer, at man vil føre en god dialog med de danske dommere om deres tanker og forbehold omkring det, og Thomsen håber på at systemet også bliver testet i endnu større rækker end den hollandske pokalturnering og Italiens Serie B.

- Vi vil have dommerfaglige evalueringer af det, for vi vil vide, hvorfra de får billeder af det, og hvem der betjener det. Sådan noget skal der jo også være styr på, og det er en af mange ting, vi skal finde ud af, når vi ser nærmere på testresultaterne efter sæsonen.

- Vi vil også gerne se det testet i store ligaer og ikke kun i pokalfodbold. Jeg ved, at Tyskland gerne vil have lov til at teste det, men om de får tilladelse af IFAB, ved jeg ikke.

Fra denne sæson må man gerne benytte sig af mållinjeteknologi i VM-kvalifikationen, hvis begge hold er enige om at bruge det.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr

7 kommentarer

Hasse1983 11:35          
Interessant lige at få det økonomiske med. Tror måske vi der er mange som ikke har haft dette problem i tankerne når de har råbt efter hjælp til dommerne.
nixcha 13:46          
Nogle fans vil altid have alt med, der kunne give deres hold et ekstra point/mål. Hvis det så går deres hold imod, så er det pludselig mindre vigtigt.

Jeg er da glad for, at divisionsforeningen anlægger en fornuftig linje her: lad os se på erfaringer andre steder fra - og priser, ikke mindst - før vi smider millioner afsted på at være first movers.
Til sofa-fans, der bare vil have American football flags, 26 kameraer på alt inkl. go-pro på samtlige spillere, osv. - find dog en anden sport. Jeg er sikker på, at alle de der FIFA spil tiltag ville være glimrende i synkronsvømning eller lign., men hvis fodbold som spil basalt set fungerer, så bliver det alle dage bare glasur på kagen. Der vil stadig være fejl og masser af skøn, for sådan er spillet. Dommerne har altid været ligesom ungdommen: håbløse, forfærdeligt ringe og værre end nogensinde; og det vil de sandsynligt blive ved med at være også med video-dommere på.
Gremlinn79 15:17          
Jeg begriber slet ikke hvordan det kan koste 2-4 millioner pr. klub at få mållinje teknologi.

Og endvidere 20.000 kr pr kamp i drift.....
LukeDanDuke 15:21          
Jeg begriber slet ikke hvordan det kan koste 2-4 millioner pr. klub at få mållinje teknologi.

Og endvidere 20.000 kr pr kamp i drift.....
Ja der må godt nok være nogen der tjener kassen på at have udviklet det her system. Var det iøvrigt ikke nogle danskere der gjorde dette? eller var det blot et alternativ som ikke er det der bliver brugt nu?
GF4life 15:22          
Mållinjeteknologi er det eneste interessante, og det er for dyrt.
blackduck 17:05          
Angående mållinjeteknologi skyldes prisen at man ikke fx mener følgende: Et par kameraer på hver sin side af hvert mål som 4. dommeren kan kigge på eller lignende (sådan som man fx. gjorde i håndbold). Dette koster selvfølgelig næsten ingenting, ville virke i 90% af tilfældende.

Men det FIFA har bestemt at man skal bruge er et system som uden menneskelig indblanding med det samme kan afgøre om der er mål. Det skal det kunne selv hvis et større antal spillerer har lagt sig oven på bolden, det er snevejr, der et kastet romerlys på banen og hvad ved jeg. Derfor skal der opsættes 15-20 kameraer i alle mulige vinkler. Flere af disse skal opsættes højt inde over målet og andre besværlige steder. Dette virker så i 99.9% af alle tilfælde men er tilgengæld sindssygt dyrt. En radiosender eller lignende i bolden er også åbenlyst meget problematisk.
maxbakketop 08:58          
Uden at tage for meget stilling, vil jeg da mene at økonomi aldrig må komme i vejen for bedre forhold for spillet.
Søndag den 19. november
Lørdag den 18. november
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Dortmund-boss: Det er næsten latterligt
Lørdag 18. november kl 10:15
Kvist: Mange individuelle aftaler under Åge
Lørdag 18. november kl 11:54
Arsenal fik endelig has på Tottenham
Lørdag 18. november kl 15:22
Bundu sikrede første AGF-sejr til David Nielsen
Lørdag 18. november kl 17:53
Yussuf P: Ikke kun én vej til succes
Lørdag 18. november kl 08:50

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Skuffet O’Neill anerkender dansk storsejr
Tirsdag 14. november kl 23:31
Eriksen om jubilæum: Det er gået stærkt
Mandag 13. november kl 06:44
Schmeichel: Jeg sagde bare tak til Christian
Onsdag 15. november kl 08:01
Irsk profil enormt skuffet efter danske tæv
Onsdag 15. november kl 06:39
Overlegen Eriksen bragede Danmark til VM
Tirsdag 14. november kl 22:33
Hareide opfordrer DBU til FCK-dialog
Søndag 12. november kl 13:04
Hareide: Eriksen er top ti i verden
Tirsdag 14. november kl 23:59
Bendtner om straffe: Krævede lidt overtalelse
Onsdag 15. november kl 06:31
Irsk midt: Kan ikke se Danmark slå os ud
Mandag 13. november kl 10:34
VM-overblik: Danmark i tredje seedningslag
Torsdag 16. november kl 06:42
Pogba strålede i sejr og Zlatan-comeback
03:36
Schöne med mål og assists i 8-0-sejr
03:36
NBA-tråden
03:24
Madrid-derby endte i nulløsning
03:19
AS Roma
03:01
Madrid-derby endte i nulløsning
02:45
NBA-tråden
02:41
Pogba strålede i sejr og Zlatan-comeback
02:34
Madrid-derby endte i nulløsning
02:14
Madrid-derby endte i nulløsning
01:45
SS Lazio - La prima squadra della capitale
01:42
Zidane forventer Barca-kiks
01:39
Arsenal fik endelig has på Tottenham
01:32
Ibrahimovic efter comeback: Det er specielt
01:31
Sejr sender Gladbach på tredjepladsen
01:24
Madrid-derby endte i nulløsning
01:20
Schöne med mål og assists i 8-0-sejr
01:16
Schöne med mål og assists i 8-0-sejr
01:16
Schöne med mål og assists i 8-0-sejr
01:15
Zidane forventer Barca-kiks
01:12
Perotti og Nainggolan afgjorde Rom-derby
01:10
Zidane forventer Barca-kiks
01:10
Zidane forventer Barca-kiks
00:53
Roma-træner: Nainggolan er en superhelt
00:52
Spørgetråden (?)
00:41