Luk

Divisionsforeningen slår fast: Vi bestemmer

| Danmark | 89 kommentarer

Infoboks

FC København - Randers FC
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 1,40 4,75 7,00
NordicBet 1,38 4,90 7,85
Oddset 1,40 4,80 8,00
YouBet 1,41 5,15 7,75

Det bliver Divisionsforeningen, der bestemmer, hvem der rykker ud af Superligaen, hvis Superligaen ikke kan spilles færdig, har Divisionsforeningens bestyrelse slået fast ifølge Ekstra Bladet.

I sidste uge sendte ti danske klubber et brev til Divisionsforeningen, hvor man kaldte på en fælles afgørelse, hvis det ikke lykkes at gennemføre Superligaen – men sådan bliver det ikke.

Gennem et advokatfirma har Divisionsforeningen svaret de ti klubber, som talte blandt andre Randes FC og Hobro IK, at det er Divisionsforeningens administration, der bestemmer, hvad der skal ske, hvis ikke Superligaen kan gennemføres.

Det skriver Ekstra Bladet.

'En enstemmig bestyrelse (i Divisionsforeningen, red.) er af den opfattelse, at det eneste rigtige og mulige er at delegere kompetencen til af træffe en sådan beslutning fra bestyrelsen til administrator.'

'Det har bestyrelsen tidligere gjort generelt sammen med alle øvrige forhold omkring afviklingen af turneringerne,' lyder det ifølge Ekstra Bladet i svaret fra Divisionsforeningen.

Altså er det turneringschef Peter Ebbesen, der kan komme til at stå med beslutningen om, hvem der skal rykke ud af Superligaen, og hvordan medaljerne skal fordeles i toppen.

Hvis det ender med, at Superligaen ikke kan gennemføres, fryses stillingen, og så er det Hobro, Esbjerg fB og Silkeborg IF, der rykker ud.

Divisionsforeningen har dog hele tiden slået fast, at man vil gå meget langt for ikke at stå i en sådan situation.

Du kan læse om de ti klubbers brev til Divisionsforeningen lige her.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

89 kommentarer

bruger 166408 07:45          
Til grin. Det har så store konsekvenser for de klubber de bliver tvunget ned og dem som ikke får en europæisk billet.
Tanken 07:47          
Kæmpe respekt til Hvidovre og Silkeborg og evt andre nedrykkere om ikke er med i det her. Jeg ville skamme mig over min klub opførte sig sådan som de her gør, men nu må vi se om de har råd til at føre en tabersag mod Divisionsforeningen. Jeg tvivler
Jens westh 07:58          
Selvfølgelig skal den slags ikke afgøres på skrivebordet. Såfremt turneringen ikke kan spilles færdig, skal den gå om i næste sæson. Det vil være totalt ødelæggende for dansk topfodbold med så uretfærdig en afgørelse. Der mangler jo 12-13 runder af nordic bet ligaen og intet er afgjort. Rækken er meget lige og alt kan ske.
Jyllands rubin 08:22          
Det er vel fair nok man ligger jo som man har redt og vi skal jo også videre på den anden side af coronavirussen.
Rapshybrid 08:38          
Det giver god mening at kåre en mester og tre nedrykkere ud fra nuværende stilling, hvis der ikke kan spilles mere.

Vi skal videre efter corona , og der er tæt på gennemført en "gammel" turneringsplan hvor alle har spillet ude og hjemme mod hinanden. Både i top og bund er der meget markant udskilt hold som retfærdiggør beslutningen.

Men lad os håbe det bliver ved snakken og vi snart får gang i ligaen - med eller uden tilskuere.
Slettet(592019202205) 08:55          
At spille turneringen om vil jo heller ikke være rimeligt. Hvis der ikke er tid til at spille den færdig er man jo nødt til at vælge det bedste af to onder, og det mener jeg er at afslutte turneringen som den er, fremfor at at skulle spille med 14 hold næste sæson.

Som FCK fan vil det da være fedt at få CL pladser, hvis sæsonen bliver annulleret, men det ville også være uretfærdigt, da FCM er så langt foran.

Når det kommer til nedrykkere er det selvfølgelig mere kompliceret. Man kan evt. spille playoff om at blive oppe blandt de dårligste 4, men Hobro, Esbjerg og Silkeborg er rimelig isoleret i bunden, så det ville også være lidt unfair over for SønderjyskE.

Der er jo bare ikke nogen perfekt løsning, hvis man ikke kan spille kampene færdig, men turneringen skal jo afsluttes så man kan komme videre i systemet. Og derfor er der jo nødt til at være nogen der skærer igennem. Hvis alle 14 klubber præsenterer en enstemmig model, så er de nok lydhøre, men når der er 14 klubber med 14 forskellige interesser, kunne det godt blive svært.
Bruger1711823 09:27          
Jens Westh

Problemet er bare at dit forslag topper den endnu mere i at være uretfærdig og ødelæggende for fodbolden.

Hvorfor er du modstander sf sportslige resultater og hellere vil ødelægge en mere sportslig fair afgørelse ved at annullere sæsonen over skrive ordet ?

Det vil have store konsekvenser for de klubber der er involveret - positivt for de klubber der redder deres røv pga corona krisen Ved en annullering og negativt for de klubber der skydes.

NordicBet ligaen er jo ikke tæt, Vejle er markant foran. ;) med andre ord kommer fet an på hvordan man kigger og du kan ikke sige at tabellen er tæt - eller modsatte.
Fredag 5. juni
Torsdag 4. juni