Luk

Djiby Fall: Danmark er mit andet hjem

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

FC København - Randers FC
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 1,40 4,75 7,00
NordicBet 1,44 4,70 6,90
Oddset 1,40 4,80 8,00
YouBet 1,47 4,80 7,00

Djiby Fall ser sammen med bold.dk her tilbage på sin tid i Danmark, der blandt andet bød på et par fremragende perioder i Randers og OB tidligt i karrieren.

Superligaen er snart tilbage, og bold.dk varmer op til genoptagelsen med historier  om og interviews med tidligere profiler i Danmarks bedste række.

I alt 64 mål i 143 kampe for sine tre danske klubber - Randers, OB og Hobro - lavede den nu 35-årige angriber Djiby Fall.

Han har senest boet hos vennen Dame N’Doye og genoptrænet i København efter en operation i vinter, og han overvejer nu, om karrieren skal fortsætte eller ej. Læs mere her.

Fall satte et markant aftryk på Superligaen, og Danmark har sat et markant aftryk på senegaleseren.

- Danmark er et meget specielt sted for mig. Jeg fik min første professionelle kontrakt her, og det er blevet som mit andet hjem. Jeg kender mange mennesker i Danmark, og de virker altid glade for at se mig og byder mig altid meget velkommen, siger Fall til bold.dk uden, at det på nogen måde virker som en høflighedsfrase.

Fall har fået lov at bruge faciliteter i FC København i sin genoptræning, og han er generelt meget taknemmelig for, hvordan han bliver behandlet i Danmark.

- Jeg ved, at hvis jeg var taget til Odense, Randers eller Hobro, havde de også taget sig godt af mig der. Sådan er det for mig i Danmark. Folk er så flinke, og det er jeg selvfølgelig meget glad for. Jeg har stor respekt for mine danske venner, og den del er egentligt for mig det vigtigste i fodbold. At have gode relationer til de mennesker, man har mødt og arbejdet sammen med. 

Falls karriere tæller i alt 11 professionelle klubber i ni forskellige lande, og Danmark er det eneste land, som han har været i mere end én gang - faktisk fem forskellige ophold. 

Skulle have holdt kontakten til Lars Olsen
2006/07-sæsonen i Randers FC (39 kampe og 26 mål) og 2008-opholdet i OB (38 kampe og 22 mål) var de klart mest succesfulde, og Fall finder hurtigt en fællesnævner, der får ham til at fremhæve en af sine største fortrydelser. 

- Mine to første ophold i Danmark var de bedste fodboldmæssigt, og det hænger helt sikkert sammen med, at jeg havde den samme træner; Lars Olsen, siger Fall og fortsætter:

- Han var som en far for mig, og af alle de ting, jeg har oplevet i min karriere, er min min største undren, hvorfor jeg ikke holdt kontakten med Lars Olsen. Det var en stor fejl af mig, da jeg flyttede væk, og det kan jeg kun undskylde for. Han var så god ved mig og troede så meget på mig i både Randers og OB.


Cheftrænerne kårede i 2008 Djiby Fall til efterårets profil i Superligaen

Fall nåede to perioder i både Randers (80 kampe og 36 mål) og OB (55/28) samt sit korte ophold i Hobro (8/0) i Danmark samt ophold i Al-Ain (0/0), Lokomotiv Moskva (16/0), Molde (33/18), Lokeren (11/5), Greuther Fürth (2/0), Karsiyaka (17/2), Irtysh (25/2) og FC Cincinnati (29/16). 

De to førnævnte ophold i Randers og OB under Lars Olsen var karrierens bedste periode, og han blev sat i forbindelse med klubber i Premier League som ung, men kunne ikke opfylde kravene til en arbejdstilladelse. 

Siden skabte en stribe skader et urytmisk forhold for den stærke angriber. 

- Ja, det var nok min bedste periode. Jeg havde tre år, hvor jeg ikke var skadet og scorede mange mål. Senere fik jeg en del skader i min karriere, og derfor gik det meget op og ned, siger Fall uden at ville pive over sin skæbne:

- Sådan er det for mange fodboldspillere, og når man er ude i tre, fire eller fem måneder, så bliver det aldrig helt det samme, når man kommer tilbage. Men jeg gav aldrig op, for sådan er jeg ikke som person, og når alt kommer til alt, er jeg rigtigt glad for min karriere.

- Jeg ved godt, min karriere kunne have været bedre uden skaderne, men generelt er jeg meget glad, for fodbolden har givet mig alt. Jeg har lært en masse mennesker at kende over hele verden, blandt andet i Danmark, fordi jeg spiller fodbold, og det er jeg meget taknemmelig for. 

- Jeg kan også tage mig af min familie og mig selv på grund af fodbold, så jeg kan ikke klage over noget, siger Fall, der af samme årsag ikke kan eller vil fremhæve et lavpunkt fra sin tid i Danmark:

- Nej, slet ikke. Alle mine minder fra Danmark er gode. Jeg føler mig meget velkommen, og alle er flinke, når de genkender mig. Selv i FC København hjælper de mig og er så flinke, så jeg kan kun sige tak til alle.


Djiby Fall scorede seks af sine 44 Superliga-mål mod AC Horsens

Gik aldrig på banen for at være svinsk
Mange, der ikke lige er OB- eller Randers-fans, vil nok huske dig som en hårdfør angriber, der gik til stålet og nogle gange også over grænsen. Kan du genkende det billede af dig selv?

- Nej, egentligt ikke. Se bare på, hvordan fodbolden er nu. Det var min stil, og jeg blev valgt til den bedste spiller og blev topscorer for mine hold, så hvorfor skulle jeg ændre på mig selv?

- Inden for kridtstregerne er fodbold en krig, men jeg gik aldrig på noget tidspunkt på banen med intentionen om at være svinsk over for mine modspillere. Aldrig, siger Fall. 

Fall fik 17 gule og et rødt i sine første 60 Superliga-kampe. Siden faldt tempoet, og han fik kun syv gule kort i sine sidste 53 Superliga-kampe.

- I starten var jeg 20-21 år. Jeg var meget ung, og ja, jeg fik nogle gule kort. Jeg fik også nogen for at skyde bolden væk, efter dommeren havde dømt offside, husker jeg. 

- Lars Olsen, Peter Elstrup og nogle af spillerne i Randers - som Ralf Pedersen, Søren Pedersen og Kenneth Møller - snakkede meget med mig og hjalp mig. Både med de gule kort, men også alt muligt andet, så jeg faldt godt og hurtigt til, og jeg lærte med tiden, hvordan man skulle opføre sig på og uden for banen som professionel fodboldspiller.

Følte du dig uretfærdigt behandlet af de danske dommere?

- Nej, aldrig nogensinde - i hvert fald ikke, da jeg begyndte at forstå dem. Okay, i den første sæson snakkede de meget til mig, men jeg kunne hverken snakke engelsk eller dansk, så det var lidt svært. Jeg tænkte; ‘Hvorfor snakker du til mig?’ Men de andre spillere omkring tog sig godt af mig og snakkede med dommerne for mig.

- Og i OB havde jeg folk som Chris Sørensen, Anders Møller, Eric Djemba-Djemba og Thomas Helveg omkring mig Det var dygtige og erfarne folk, der hjalp mig meget i min første tid i Danmark. Jeg blev godt oplært, siger Fall.


Djiby Fall spillede 80 kampe Randers FC, og det er senegaleserens højeste antal kampe for nogen af hans 11 klubber

Monsteret Laursen og kloge Sørensen
Hvem var den hårdeste modspiller, du mødte i din tid i Danmark?

- Ah, jeg er nødt til at pege på den danske forsvarspiller fra Aston Villa, Martin Laursen. Kender du ham? Da jeg spillede mod OB mod Aston Villa, skulle jeg spille over for ham, og han var et monster. 

- Jeg forsøgte at sige til mig selv, at jeg sagtes kunne matche ham, men han var virkelig, virkelig stærk. Han var meget aggressiv og god i duellerne. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at han i hvert fald ikke spillede for sjov, siger Fall med et grin.

Hvem var din bedste medspiller i din tid i Danmark?

- Jeg spillede både med Chris Sørensen i min anden periode hos Randers, men han var også min anfører i OB. Han kunne både spille back, stopper eller på midtbanen, og det siger meget om ham som spiller, , siger Fall efter en længere tænkepause, hvor han får nævnt flere navne uden at lægge sig endelig fast og tilføjer: 

- Chris var klog og både teknisk og taktisk en meget stærk spiller. Derudover også en super flink fyr. Han var lidt anderledes på banen, men jeg kunne rigtigt godt lide ham.

FCK, Brøndby og FCM var bare rygter
Jeg søgte på historier om dig i bold.dk's arkiv, og det vrimlede med rygter om skifter til både FC København, Brøndby og FC Midtjylland i flere omgange, mens også FC Köln, da Ståle Solbakken var cheftræner der. 

Hvor tæt var du nogensinde på de klubber?

- Jeg kan godt huske, at der blev skrevet både det ene eller andet om alle mulige klubber. Og min agent arbejdede på noget af det, ved jeg, men for mig var det ingenting, hvis ikke der var noget konkret. Det eksisterede ikke i min verden. 

- Det eneste, jeg 100 procent husker, var, da jeg spillede i Molde og var topscorer i ligaen. Mainz ville have mig dengang, hvor Thomas Tuchel var deres træner. Jeg spillede godt for Molde i et par Europa League-kampe mod Stuttgart, og de ville have mig den sommer. Men jeg var ejet Lokomotiv Moskva, og der opstod lidt problemer mellem dem og Molde i forhold til deres lejeaftale, så det blev aldrig til noget. 

- Men det var også det eneste konkrete, der aldrig blev til noget, som jeg husker det. Men som sagt; alt det andet var for mig bare rygter. Jeg husker i hvert fald ikke noget med FC Köln eller Ståle Solbakken.

Læs med igen søndag, når bold.dk bringer endnu et interview med en tidligere profil fra Superligaen.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Mikael Blond
Lørdag 6. juni
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
04:45
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
04:13
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
03:51
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
03:02
Stærk Makienok blev Dynamo-helt i vital sejr
02:47
Klopp: Werner og Havertz er fantastiske
02:46
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
01:41
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
01:29
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
01:21
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
01:16
Can: Sancho er nødt til at blive voksen
01:10
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
01:06
Leipzig-boss: Ingen kontakt til Chelsea
01:02
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:56
Chelsea Football Club
00:51
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
00:46
Brøndbytråden
00:43
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
00:23
OB er ramt: Kun 17 udtaget til skæbnekamp
00:22
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:20
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:05
Att Razz og andre jura-eksperter
00:05
Vejle Boldklub - en ny start
00:04
Klopp: Werner og Havertz er fantastiske
00:02
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
23:59