Luk

Djourou bremser FCN-talent: Styrker andre

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - AGF
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 2,90 3,70 2,30
Oddset 3,05 3,65 2,25
bet365 3,00 3,75 2,15

Johan Djourous ankomst til FC Nordsjælland kan bremse Ivan Mesiks og Ulrik Yttergård Jenssens udvikling, men den store stopper styrker til gengæld de andre spillers udvikling.

Der var nok flere, der spærrede øjne op, da Johan Djourou pludseligt trænede med hos FC Nordsjælland og siden også skrev kontrakt med klubben. 

Den schweiziske stopper har nemlig erfaring fra blandt andet Arsenal, HSV og 76 landskampe. 

Derudover harmonerer fødselsattesten med de 33 år på bagen heller ikke 100 procent med de dyder, man normalt forbinder med Flemming Pedersens tropper. 

Det var derfor også en overvejelse, om man skulle slå til og hente Djourou, da muligheden bød sig.

- Det er altid vores overvejelse, i forhold til hvad vil det give os, og hvad vil det koste. Den sportslige ledelse har så vurderet, at det kan komme til at give os mere, fordi han vil være medvirkende til, at endnu flere på holdet kan udvikle sig i den rigtige retning. 

- Det vil så sige, at der er en, det kan være Ivan Mesik eller Ulrik Yttergård, som så bliver sat lidt i baggrunden. Det er hvad, det kan komme til at koste. 

- Heldigvis spiller Ivan fast på det slovakiske U21-landshold, så han får nogle internationale kampe der. Det er sådan nogle ting, der har været med i vores overvejelser, siger Flemming Pedersen. 

Sætter standarden i træningslokalet

Johan Djourous store professionalisme og dedikation på og udenfor banen har da også allerede sat sit aftryk på resten af truppen.

Det ses eksempelvis i træningslokalet, hvor barren er blevet hævet gevaldigt for, hvor meget og tungt der kan trænes, inden man snørrer fodboldstøvlerne og går på græs.

- Flere af spillerne var meget imponeret over hans måde at være på. Den første dag i styrkelokalet inden træning, var der nogle af de andre, der spurgte Djourou: ”Er du ikke klar over, at vi skal over og træne?”, hvortil han svarede ”Jo, jeg forbereder mig”. 

- De andre synes det så hårdt ud, men som Djourou sagde, så er der ingen, der tager skade af at lave to styrketræninger, inden vi skal træne. Det er sådan, jeg klarer mig og holder skaderne væk, sagde han. Hele truppen fik lige en øjenåbner. 

Det samme oplever Flemming Pedersen fra Michael Essien, der er tilknyttet som træner i klubben. Han har helt konkret været med til at stramme op på spillernes træningstøj.

- Det er det samme med Essien, da han første gang var med ovre i styrkelokalet inden træning. Der var en af de unge, der kom i slippers, hvortil Essien sagde: ”Hvad er det for noget? Det hører ikke hjemme her”. Man skal have træningssko på, så du ikke kommer til skade. 

Djourou og Essien kan da også prale af at have eksempelvis 267 Premier League-kampe på cv'et til sammen. Der er med andre ord masser af erfaring i bagagen, og det skal hjælpe med at styrke miljøet hos FC Nordsjælland.

- Bare fordi du bliver kaldt professionel fodboldspiller, så er det ikke sikkert, at du er det. Der kan Essien og Djourou hjælpe til, at vi kan holde fast i vores gode, professionelle miljø eller gøre det endnu bedre, afslutter Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland møder søndag AC Horsens klokken 14 på udebane.


Af Andreas Roesen

11 kommentarer

Jake4 12:08          
Helt fantastisk med to sådanne kapaciteter i FCN. Klubben er på alle måder, en inspiration for alle andre klubber i superligaen.
Posavina 12:16          
Nordsjælland er bare hele tiden helt fremme i skoene og er up to date hver der sker i fodboldverden.respekt
Unikum 12:22          
Bare hele måden klubben er bygget op på er en fascination og fantastisk at være vidne til. De sætter en standard helt nede fra de lave U-rækker og op til Superligaholdet, hvert år bliver de ved med at producere unge talenter, sælger dem højt og giver dem muligheden for at prøve sig selv af på en højere hylde. Kæmpe kæmpe cadeau herfra!
Hilsen en Brøndby-fan
AaBager 12:34          
Enig i, at det er imponerende, men vil nu påpege at de ikke har vundet noget længe og de ikke har noget opbakning på lægterne, hvilket - for mig - er meget mere vigtigt end en veldrevet klub og mange talenter
Triple I 12:42          
Nu spørger jeg måske lidt provokerende, og det er ikke for at være det, men hvad formår FCN at opnå? Hvis man altså ser udover de mange profitable salg.

Og jo, jeg ved godt at de vandt Superligaen og to pokaler for 8-9 år siden.
TheUnitedWay 12:46          
FCN formår at være en konstant del af slutspillet. Det er ret godt gået af en lille klub, de præsterer bedre end man kunne forvente samtidig med at de sælger deres bedste spillere.
Docmartensen 12:50          
Aabager

Logikken må være, at når man gør tingene ordentligt, så vinder man også oftere, over tid. Og når man vinder oftere over tid, så følger titler og fans med.

Senest eksemplificeret ved FCN´s mesterskab hvor der var små 6k på lægterne, i snit.
Onsdag 25. november