Luk

Djourou: Kærlighed er vigtigere end niveauet

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

SønderjyskE - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (06/12)
Bet25 2,23 3,70 3,05
Oddset 2,25 3,65 3,05
bet365 2,15 3,60 3,10

Kærligheden til fodboldspillet er vigtigere end niveauet i 3F Superligaen for Johan Djourou, der dog roser både holdkammerater og Randers FC. 

Mandag aften debuterede en spiller i 3F Superligaen, der har mere erfaring end de fleste, der gør sig i dansk fodbold. 

144 kampe for Arsenal, 104 kampe for HSV og 76 landskampe for Schweiz er Johan Djourou noteret for. 

1-0-sejren over Randers var den store stoppers anden kamp for FC Nordsjælland, efter han også fik spilletid i pokalavancementet mod FC Græsrødderne.

Præstationen mod Randers var dog ikke så god, som man kunne forvente. 

- Ud fra den kvalitet vi har, så kunne vi have spillet bedre. I sidste ende var det godt at se, at vi var effektive og fik de tre point, for det er det vigtigste, siger Johan Djourou. 

Hvordan ser du niveauet?

- Det vigtigste er ikke niveauet, men min kærlighed til fodbold. Det er ikke vigtigt, hvor du spiller, når du spiller professionelt fodbold. Det kan være den danske Superliga, det kan være i Tyskland og England, men det handler primært om kærligheden til spillet og intensiteten. 

- FC Nordsjælland spiller med høj intensitet, og det så vi mod Randers. Det er alt, hvad der betyder noget. For mit eget vedkommende vil jeg kun blive bedre, og det er mit mål. 

- Noget af det, der tiltrak mig ved at komme her, var den selvtillid, som FCN giver til deres spillere. Det bliver kun bedre efter en sejr som den her, for det giver selvtillid til hele holdet. Vi skal fortsætte. Det var ikke vores bedste kamp, men det var effektivt. 

Alle i FCN kan være ledere

En del af Johan Djourous rolle hos FC Nordsjælland bliver at være leder for de mange unge spillere. 

Her sagde cheftræner Flemming Pedersen efter Randers-kampen, at det var en overvejelse at gøre den 33-årige schweizer til en del af anførergruppen i truppen. 

Den rolle kan sagtens passe Djourou, men han ser nu generelt mange nuværende og potentielle ledere i FCN-truppen.

- Jeg vil prøve at tale meget. Vi har allerede ledere som Kian Hansen, og alle på holdet har potentiale til at blive en leder. Mit mål med at være her er at vise, at vi skal kæmpe og spille med hele hjertet hver gang, så vi kan blive så gode som muligt. 

- Vi kan have en svær kamp og lave fejl, men jeg vil hjælpe dem med at forstå, at den næste aktion er altid den vigtigste. Det viste Randers-kampen også. Vi spillede ikke den bedste kamp, men vi fik alligevel en fortjent sejr til sidst.

På banen kan Djourou også bidrage. Allerede i 3F Superligadebuten leverede han flot, og det bliver kun bedre i fremtiden, hvis man skal tro hovedpersonen selv. 

- Jeg føler mig godt tilpas. Jeg har trænet med holdet i et stykke tid nu, hvor jeg har skulle lære en ny taktik og positionering. Jeg har erfaringen til at lære hurtigt, og jeg kan godt lide at lære, og jeg viste mod Randers, at jeg var klar til at spille og hjælpe holdet. 

- Jeg synes, det var en god første kamp, når jeg har været ude længe. Så nu er det bare om at få selvtillid og blive ved med at arbejde hårdt, så jeg kan spille på højest muligt niveau. 

Johan Djourou spillede de første 65 minutter i Randers-kampen.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november