Luk

Djurgården er mestre efter fornemt comeback

| Allsvenskan | 37 kommentarer
Djurgården er mestre efter fornemt comeback
Foto: Getty Images

Djurgården var bagud 0-2 ved pausen, men endte med at spille 2-2 i udekampen mod Norrköping, og Stockholm-klubben er derfor svenske mestre for 12. gang i klubbens historie.

Ét point var kravet, hvis Djurgården lørdag ville vinde det svenske mesterskab for første gang siden 2005.

Hovedstadsklubben gæstede IFK Norrköping med Rasmus Lauritsen i startopstillingen, og danskeren skulle tage en hovedrolle efter bare otte minutter.

Her sendte Lauritsen nemlig Norrköping på 1-0 efter et hjørnespark fra venstre side, og dermed led Djurgårdens mesterskabsdrømme et tidligt knæk.

Endnu værre skulle det blive for gæsterne seks minutter senere, da Norrköping kom på 2-0, og så var gæsterne for alvor tvunget frem på banen.

Djurgården kom til flest afslutninger i de første 45 minutter, men scoringer blev det ikke til for gæsterne.

Fem minutter inde i anden halvleg tændte Jesper Karlström dog håbet igen, da han reducerede til 1-2 for Djurgården, og et kvarter senere kom forløsningen for gæsterne, da Mohamed Buya Turay scorede til 2-2, hvilket ville være nok til at vinde guldet.

Norrköpings chancer for en sejr blev forværret markant med et kvarter igen, da Gudmundur Thorarinsson fik sit andet gule kort og derfor måtte gå tidligt i bad.

En femte scoring blev det aldrig til, og derfor kan Djurgården lade sig hylde som svenske mestre for 12. gang i klubbens historie.


Af Martin Schmidt
Lørdag 16. november
Fredag 15. november