Luk

Dobbelt-Dzeko gav Inter vigtig sejr

| Champions League | 1 kommentar

Infoboks

Inter - Shakhtar Donetsk 2-0
Champions League gruppe D
61' 1-0 Edin Dzeko
67' 2-0 Edin Dzeko

Inter vandt onsdag aften 2-0 over Shakhtar Donetsk i Champions Leagues Gruppe D. Edin Dzeko scorede begge hjemmeholdets mål i anden halvleg.

Inter skulle onsdag aften gøre deres for at sikre videre avancement i Champions League, da de tog imod Shakhtar Donetsk i Gruppe D.

Inden kampen lå italienerne ét point foran FC Sheriff på tredjepladsen og to point efter Real Madrid på førstepladsen.

Gæsterne fra Ukraine havde ikke haft et godt gruppespil før onsdagens kamp, hvor det blot var blevet til ét point i de fire første runder.

Det var en meget livlig og chancerig første halvleg, hvor begge hold havde gode muligheder, og spillet bølgede frem og tilbage.

Det var dog særligt hjemmeholdet, der skabte store chancer og spillere som Nicolo Barella, Edin Dzeko og Lautaro Martinez brændte alle foran mål.

Efter 25 minutter fik Ivan Perisic sparket bolden i kassen, men målet blev annulleret for en forgående offside.

Målene udeblev, og derfor gik de to hold til pause med 0-0.

Dzeko frelste Inter på seks minutter

Anden halvleg var ti minutter gammel, da Lautaro Martinez flugtede bolden i mål, men endnu engang blev Inter-scoringen annulleret – denne gang for et skub fra Martinez.

Fem minutters tid senere blev målet dog ikke annulleret.

Et Inter-angreb endte med en bold, der trillede mod Edin Dzeko på kanten af feltet, og denne gang svigtede den store angriber ikke, da han bankede bolden resolut i kassen til 1-0.

Blot seks minutter senere var Dzeko på spil igen.

Denne gang gav Ivan Perisic prøver på sine driblekunstner, da kroaten gik til baglinjen og tippede bolden til den bagerste stolpe, hvor Dzeko stod klar og headede 2-0-målet ind.

Gæsterne lagde sig ikke ned, trods de to hurtige Dzeko-scoringer, og Shakhtar var tæt på at få udlignet af to omgange, da de med ti minutter igen først sparkede tæt forbi, inden de minuttet efter ramte indersiden af stolpen, men ind gik bolden ikke.

I kampens sidste minutter var Stefano Sensi tæt på 3-0-målet, men keeperen leverede en flot redning, og derfor endte det med 2-0 på San Siro onsdag aften.

Med sejren har Inter taget en midlertidig førsteplads, indtil Real Madrid måske slår Sheriff senere onsdag aften.


Af Tobias Bladt Haarder
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december